Jdi na obsah Jdi na menu
 

Nabídka odchovů, speciální nabídka - termoboxy, vermikulit, živý (i suchý) rašeliník + zvláštní nabídka - přednášky/Available

1,0 - označení pro samce/male    
0,1 - označení pro samici/female 
1,1 - označení páru                      

0,0,3 - bez určení pohlaví (v tomto případě 3 ks)

NZ 2011 - narozeno v zajetí roku 2011

NZ 7/2011 - narozeno v zajetí - v červenci roku 2011  

juvenile - mládě     young - mladý jedinec     adult - dospělý jedinec

 

Případně může být nabízené zvíře označeno kódem:

 

2017

 

očekávané odchovy v letošním roce 2017 :

Lampropeltis getula californiae BANANA (Korálovka)

Lampropeltis getula californiae 50/50 (Korálovka)

Lampropeltis getula californiae AZTEK (Korálovka)

Lampropeltis getula californiae STRIPED (Korálovka)

Lampropeltis getula californiae High White (Korálovka)

Lampropeltis PASTEL KING a hetero PASTEL KING (Korálovka)

Lampropeltis ruthveni Albino a hetero Albino (Korálovka)

Lampropeltis triangulum sinaloae (Korálovka)

Lampropeltis triangulum nelsoni T+ a T- Albino (Korálovka)

a možná i další

 

p1050086.jpg

p1050101.jpg

p1050095.jpg

 
Pantherophis guttatus  (Užovka červená)
 
Pantherophis obsoletus, syn. alleghaniensis (Užovka černá, syn. Užovka černá čtyřpruhá)
 
Heterodon nasicus  (Heterodon nosatý)
 
Testudo hermanni (Želva zelenavá)
 
Eublepharis macularius (Gekončík noční)
 

 

 1,- € = 25,- Kč

 

 

 

Prodej :

1.  Za zvířata, která prodávám, vždy ručím.

2.  Mláďata hadů, gekončíků apod., která prodávám, jsou pouze moje odchovy.

3. Prodávám pouze zvířata, o nichž jsem 100% přesvědčen, že jsou v  pořádku. Nabízení hadi jsou vždy rozkrmení. V nabídce jsou až v době, kdy sami přijali nejméně 5x potravu.

4. Pohlaví u odchovů je určeno palpací (vymáčknutí hemipenisu), což je celkem přesná metoda. Samec je určen s přesností 100% a jen zřídka se stane, že je samec zaměněn za samici.

5. Garantuji barevnou formu. Pokud je nabízen 100% heterozygot, tak se opravdu jedná o heterozygota.

6.  Mláďata zvířat chovám vždy odděleně, kdy mám přehled o příjmu potravy, o svleku, o vylučování atd. 

7.  Vždy jsem ochoten s čímkoli poradit. Prodejem zvířete pro mě kontakt s kupujícím nekončí.

 

 

 

p1040856.jpg

   

 

I když preferuji osobní odběr nebo předání na burze, ne vždy je to možné a tak zvířata zasílám i službou Kurýr ČD. Cena služby je 210,- Kč (dobírka 228,- Kč). Myslím, že je to pořád jedna  z  nejlepších variant. Za největší výhodu Kurýra ČD pokládám to, že vím přesně dopředu, kterým vlakem zásilka pojede a v kolik přesně bude  na místě. Mezi podáním zásilky a vyzvednutím je vždy jen pár hodin. Zásilek jsem už poslal mnoho a ještě se mi nestalo, že by zvíře nedorazilo v pořádku. Se zákazníkem se vždy dopředu před odesláním zásilky pečlivě domlouvám na čase a datumu.

Objednané zvíře balím do lepenkové krabice, kterou vždy vykládám polystyrenem, případně papírem. Zásilky posílám v létě i v zimě, kamkoliv po celé republice.    

Zásilky posílám od ceny 500,-  Kč.

Na Vaše přání mohu zvíře (zvířata) dovézt kamkoli za taxu 3,- Kč/km.

Pokud nemáte možnost si pro zvíře (zvířata) do 14 dnů přijet, nebo si je z jakéhokoliv důvodu nemůžete vyzvednout, nabízím možnost rezervace proti nevratné záloze ve výši 20% z celkové částky.

 

 

Speciální nabídka :

Prodám polystyrénové termoboxy : termobox je vyroben z pěnového polystyrénu EPS, čímž je zaručena vysoká životnost, pevnost a pružnost. Tloušťka stěn 20 až 35 mm, uzavíratelné víko s drážkou (podélným zámkem). Vhodné k zasílání rybiček i jiných zvířat, zamražených hlodavců i jiné mražené potravy, k přepravě tera zvířat a květin i k výrobě inkubátorů. Od obsahu 2,5 až 50 litrů (v omezeném počtu jsou i větší). Termoboxy mám v omezeném množství. Ceny a rozměry zašlu na Váš e-mail.

 

termobox-1.jpg

termobox-2.jpg

termobox-3.jpg

 

Prodám substrát pro líhnutí plazích vajec - vermikulit (střední zrnitosti). Má jedinečné vlastnosti při hospodaření s vodou. Díky porézní struktuře váže mnoho vody, udržuje kolem sebe vlhké prostředí, aniž by ho zamokřil. U mnoha druhů plazů kapky vody na vejcích zabrání vývoji zárodku.

Přídavek do substrátu pro rostliny. Díky svým jedinečným vlastnostem se výborně hodí jako přídavek do substrátů pro rostliny - např. africké fialky, orchideje, kaktusy, růže a mnoho dalších. Také se využívá pro předpěstovávání sazeniček zeleniny. S ničím nemíchaný se dá použít i jako substrát pro klíčení semen.

Co je vermikulit? Vermikulit je velmi univerzální nerost. Je čistý, bez vůně a zápachu a je odolný proti plísním.  Dá se využít v mnoha odvětvích - většina z nich ho vyžaduje exfoliovaný (tepelně zpracovaný). Jakmile vermikulit projde exfoliací, je sterilní díky vysoké teplotě, které je vystaven při výrobě.

Postup při použití pro inkubaci vajec :

Substrát nasypte do misky, ve které se budou vejce inkubovat, zalijte vodou - vermikulit okamžitě vodu nasaje, přebytečnou vodu vylijte. Vajíčka umistěte do misky s vlhkým vermikulitem a zahrňte cca do jedné poloviny. Vložte do inkubátoru. Během inkubace vejce kontrolujte, pokud se vermikulit vysuší, opět ho zalijte vodou. Vodu lijte opatrně kolem vajec, aby na ně nedopadaly kapky vody.

 

 vermikulit.jpg

1 litr = 17,- Kč

 

 

Prodám substrát pro líhnutí plazích vajec - živý rašeliník Sphagnum girgensohnii. Rašeliník je přírodní produkt dodávaný v živém stavu (po dohodě lze dodat i ve vysušeném stavu). Hodí se zvláště do vlhkých terárií jako substrát, který výborně udržuje potřebnou vlhkost v teráriu.  Je tedy základní substrát pro obojživelníky a jiné vlkomilné druhy. Rašeliník je speciální druh mechu, který má hned několik výborných vlastností díky kterým je v teraristice nepostradatelný.

1. Perfektně drží vodu, kterou postupně uvolňuje.

2. Díky nízkému pH zamezuje výskytu roztočů, plísní i bakterií.

3. Lze ho usušit a po navlhčení znovu "ožije".

4. Vypadá přirozeně a skvěle.

Též je jeho využití do substrátů pro orchideje, bromélie a jiné vlkomilné rostliny.  Je možno ho též použít jako inkubační substrát pro líhnutí vajíček hadů, želv, ještěrů atd.

 

raselinik.jpg

 1 litr = 25,- Kč

 

 

Zvláštní nabídka : 

Přednáška pro žáky ZŠ, SŠ, SOŠ apod.

       Pro žáky  základních škol (středních škol, středních odborných škol, škol v přírodě apod.) mohu  udělal  přednášku o plazech, obojživelnících  a terarijních zvířatech (nejlépe pak v rámci výuky o plazech  a obojživelnících ČR). Na těchto webových stránkách je možno vidět i fotografie z přednášek na NATURA Rumburk (Aktuality + Něco o mně). Všechny tyto akce se setkávají s velkým úspěchem a ohlasem. V cca 2 vyučovacích hodinách žáky seznámím s plazi a obojživelníky v ČR, dozvědí se některé zajímavosti ze života plazů a obojživelníků, přednáška je doplněna fotografiemi, samozřejmostí je prezentace živých exemplářů  (hadi, ještěři, želvy, sklípkani a další bezobratlí). Posluchačům přednášky umožním si na hady šáhnout (a né jen na hady), v případě zájmu se můžou s hady vyfotografovat.  Tyto přednášky mohu provádět jak v Praze, tak po domluvě a ujednání podmínek po celé ČR. Vše záleží na dohodě. V případě Vašeho zájmu o takovouto přednášku mě neváhejte kontaktovat na e-mailu, nebo na mobilním telefonním čísle (naleznete v Kontakt).  A jak taková přednáška vypadá ? Zde uvádím malý příklad.

     Bývám zván učiteli základních škol a středních škol, abych udělal žákům přednášky o plazech, obojživelnících a terarijních zvířatech.  Pak taková přednáška probíhá takto.

  • Celou přednášku začínám svým představením se a pár slovy představím svůj  zájmový chov. Vysvětlím základní rozdělení plazů. Odkud plazi „přišli“, ukážeme si pár fosílií. Zmíním a představím všechny žijícím druhy v ČR. Vysvětlíme si předmět ochrany plazů a obojživelníků v ČR. Názorně si ukážeme jak poznáme chráněné "zvířátko", dojde i na CITES (Úmluva o chráněných druzích fauny a flóry). Vysvětlím, která  zvířata  a proč jsou nejvhodnější pro chov doma.
  • Zmíním nejrůznější zajímavosti ze života plazů a různé hadí rekordy jako například : nejrychlejší plaz planety, největší had, nejtěžší had apod.
  • Něco si řekneme o základní stavbě těla, také o smyslových orgánech.
  • Zvláštní bod přenášky věnuji asi nejzajímavější části hadího těla - hlavě a lebce. Často pak následuje nakrmení hada, kde se žáci setkají s rychlostí a rozvážností při lovu (k tomuto používám již usmrcené hlodavce, které zamražené kupuji).

  • Objasním  proces svlékání staré kůže a pro realistickou představu jim ukážu  „svlečky“ hadů. Ukážu plazí vajíčka, zmíním pár slov  o inkubaci, o líhnutí a o „vaječném zubu“.

     Poté nastane asi nejočekávanější část přednášky, kdy dojde k samotnému představení terarijních zvířat, kdy s exempláři  procházím třídu. V případě zájmu (a po dohodě) si něco řekneme o genetice a názorně si jí ukážeme na hadech. Žáci si na hada mohou též šáhnout, mohou si ho i vzít do ruky a případně si pořídit fotografie.  Po dohodě je možno foto provést přednášejícím, kdy fotky jsou pak doručeny e-mailem do školy.

        Během celé přednášky se žáci mohou ptát  na to co je zajímá.

       Stejným způsobem probíhá i přednáška  o obojživelnících.  Ideální počet posluchačů je 30 až 40 osob, po dohodě může být i více. Jak již bylo shora uvedeno, přednáška trvá 2 vyučovací hodiny (s 15 minutovou přestávkou). Opět po dohodě lze přednášku zkrátit a nebo naopak, v případě zájmu,  prodloužit. Podle počtu posluchačů je pak účtováno 30,- až 40,- Kč za žáka, za vozidlo pak 8,- Kč/1 km. V Praze je dojezd na místo určení z Prahy 6 - Suchdol. Ve Varnsdorfu a okolí vozidlo není účtováno.

     Pokud budete mít o podobnou přednášku pro své žáky zájem, neváhejte mě kontaktovat a domluvit si podrobnosti. Těším se na Vás!