Horké jablko se zmrzlinou a šlehačkou
Suroviny na 1 porci:
1 menší nebo středně velké jablko, trochu citronové šťávy, trošku skořicového cukru nebo skořice, cukr dle potřeby, 2 kopečky vanilkové zmrzliny, šlehačka a dozdobení dle chuti a fantazie - např. kousek čerstvého ovoce, sekané s cukrem opražené oříšky nebo mandlové nudličky atd.
Postup:
Jablko oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, zastříkneme citronovou šťávou, přidáme lžíci vody, trochu skořicového cukru a jablko podusíme, ale nerozvaříme. Dosladíme dle potřeby, vložíme do poháru, přidáme zmrzlinu a šlehačku, tu můžeme poprášit skořicovým cukrem a dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Ihned podáváme.
Komentáře
Přehled komentářů
Opravdu a tak jednoduchy, foto uzasne. K te hrusticce bych dala aj cokoladovou, ale v kazdem pripade mas ho moc krasny.
Kouzelny
(Jitkas, 27. 3. 2014 20:24)