Jdi na obsah Jdi na menu

 "Kafíčko Vlaďky Dohnalové" není o tom nápoji (ačkoliv jej máme  moc rádi), ale hlavně o setkávání se zajímavými lidmi, přáteli, o kulturní společnosti. Děkuji Vám za přízeň a budu se těšit, že 20. výročí mého pořadu oslavíme s hosty, kteří  už patří do naší velké Kafíčkové rodiny a také s novým, kteří nás pobaví svým životními a profesními zážitky, A vzpomínání je nádherné...      

20 let Kafíčka 

24. dubna 2004 jsem pozvala dámy ze svého okolí na svůj úplně první pořad Dámy, na kafíčko do Domu kultury Akord v Ostravě-Zábřehu. A protože jsem si netroufla na ostříleného baviče a známého sexuologa MUDr. Radima Uzla coby moderátorka, pozvala jsem si na pomoc ostravského moderátora Jirku Bastu. Pilotní klubový pořad,  v mé dramaturgii, měl velký úspěch. Další Kafíčko jsem už moderovala sama, po 9 -10 pořadech ročně se konal do dubna 2012. Ve fotogalerii najdete desítky fotek s osobnostmi známými i méně známými.

V těch prvních letech v mých pořadech například byli:  psychologové Petr Šmolka, Vladimír Savčenko, Dr. E. Mrkvicová,  astrologové Antonín Baudyš, Milan Gelnar, Renata Herber, spisovatelé a básníci - Irena Fuchsová, Simona Monyová, Břetislav Uhlář a Miroslav Sehnal, Břetislav Olšer, Ludvík Kunc, herci - Květa Fialová, Jan Fišar, Norbert Lichý, Jan Přeučil, herec i baletní mistr Vlastimil Harapes, režisér Radovan Lipus,  muzikanti - Jerry Erben, Michal Žáček, René Matlášek se svou rodinou. V dramaturgii jsem pamatovala i na takové osobnosti jako je taneční mistr a porotce Star Dance ing. Zdeněk Chlopčík, galerista Zdeněk Pavliňák (na Kafíčko dorazil i s Kristiánem Kodetem),  tehdejší redaktor MS Deníku Břetislav Uhlář a dramaturg DK Ostrava  Miroslav Sehnal a také hlučínská spisovatelka Jana Schlossarková a slezská spisovatelka Eva Tvrdá. V pořadu byly často módní přehlídky (například studentu střední umělecké školy z Gurtjevovy ulice v Ostravě-Zábřehu), přehlídky šperků a malovaných oděv, . prezentovaly se různé kosmetické poradkyně a po jedné účesové show jsem několik měsíců měla červené vlasy:)  Poslední Kafíčko v roce bylo s podtitulem Silvestr v předstihu, v programu  vystupovala ostravská travesti skupina Divoké kočky a o úspěšné kuchařské kariéře v zahraničí se s námi podělil Roman Hadrbolec. Měli jsme i mezi zvláštními hosty korejské ženy, které předvedly čajový obřad. Pozvala jsem oblíbené moderátory rádií - Dagmar Misařovou (ČRO, pořad Apetýt), Kamilu Teslíkovou (pořad CT Bydlení je hra), Artura Kubicu (pořad Na stopě v ČT), Honzu Gavelčíka z rádia Čas a mnoho zajímavých hostů, kteří se podělili se svými znalostmi z oblasti zdraví, jako například ing. Petr Havlíček.

Později přibyl ostravský imitátor Petr Stebnický, který se  sexuologem Radim Uzlem  a  skvělým glosátorem a bavičem Dr. Ivo Šmoldasem zůstali stálými hosty mnoha dalších pořadů, které se konaly po celé republice i a pobytech 55 plus v zahraničí v rámci podpory cestovního ruchu a v Lázeňských Kafíčkách.

Stejně dlouhou tradici už dnes má Mariánskohorské kafíčko, díky  podpoře MO Mariánské hory a Hulváky. Návštěvníci se tam mohli setkat s osvědčenými baviči Radimem Uzlem,  Ivo Šmoldasem, Petrem Stebnickým, Jiřím Werichem Petráškem, Arnoštem Goldflamem, hercem Miroslavem Hrabětem, novinářkou a spisovatelkou Scarlett Wilkovou, šansoniérkou Sylvií Bee, glosátorkou Martinou Jiříkovou, Alenou Pončovou, která odhalila záhady více než 100 let starých snímků v daleké Itálii a uskutečnilo se Kafíčko s mezinárodní účastí historiků z Itálie. V Kafíčku byla i benefice Hany Papežové - Kolářové. Úplně poslední setkání s manželkou Jiřího Wintera Neprakty paní Danielou  a ostravskou malířkou a kronikářkou Lenkou Kocierzovou bylo zase vzpomínkou na 100. výročí narození NEPRAKTY.

Na dvě desetiletí s Kafíčkem moc ráda vzpomínám a na začátky budeme vzpomínat 7. května v Senior klubu v Akordu od 15 hodin se Zdeňkem Kačorem a Šárkou Zubkovou a Možná přijde i kouzelník...

Nejnovější verze Kafíčka se koná v AD Landek Petřkovice, o ní se dočtete v rubrice "Co proběhlo".         

 Připravuji také, více v rubrice Vernisáže.                        

         plakat-vystava-31.5-navrh-c.2..jpg

 

 

 

 

Aktuální program

7.5. v 15:00 Senior klub v Akordu, Ostrava-Zábřeh, O Kafíčku a Možná přijde i kouzelník, vstup 50 Kč

17.5. v 16:00 Klub seniorů Ludgeřovice, Obecní dům, Den matek - Nikolas Kara - mikromagie

24.5. v 18:30 Jakub Jalůvka - kytarový koncert různých hudebních žánrů s projekcí, Restaurant Al Dente v AD Landek Petřkovice, vstupné dobrovolné, pořádá spolek Senza život

31.5. v 17:00 vernisáž výstavy Albert Rigaux - Stanislava Matyášová v Atlantiku, pořádá CKV a Vlaďka Dohnalová

12.6. v 17 hodin  - MALUJEME S HAMAKOU  - AD Landek Petřkovice, inverzní malba pro děti i dospělé - ukázky s možností zapojit se, vstupné 100 Kč, pořádá spolek Senza život

 
26. 4. 2024 | | Rubrika: Aktuální program

Vernisáže

Místo konaní: Klub Atlantik, Čs. legií 7,Moravská Ostrava 

Je mi velkou ctí připravovat výstavu své dlouholeté přítelkyně k jejímu životnímu jubileu v historicky nejstarším klubu Atlantik, který je součástí Centra kultury a vzdělávání Ostrava.

Albert Rigaux v Atlantiku

Tento projekt slaví jedinečný talent a dílo belgické malířky s českými kořeny Stanislavy Matyášové  https://albertrigaux.wordpress.com , známé  pod uměleckým jménem Albert Rigaux.

Stanislava Matyášová pochází z malebné obce Kunín na Novojičínsku.img_0587.jpeg Od dětství byla obklopena kresbou a malováním a tato vášeň ji provází po celý život.. Po studiu  a získání pedagogické kvalifikace se vydala na cestu uměleckého sebepoznání. V roce 1986 se přesunula do Bruselu, kde tvořila pod uměleckým pseudonymem Albert Rigaux, inspirována okouzlující atmosférou města a klidnými plážemi Belgie a Francie. "Její tvorba je prostoupena jemným dotekem impresionismu, který v sobě nese nostalgii a kouzlo minulých časů. Její obrazy přinášejí divákovi pocity klidu a míru, zároveň však oživují vzpomínky na rušné ulice a bulváry z počátku 20.století. Matyášová s stále připomíná své kořeny v Čechách a vrací se k nim ve svém umění, jako by každý tah štětce byl spojen s milovanou Prahou. I přes to, že je nyní v důchodu, její vášeň pro malbu neochabuje. Její díla nejenže oslovují oko diváka , ale také mu přinášejí dojemný pohled na svět, ve kterém žila a který stále tvoří. Je členkou významných uměleckých  společenství, jako je SMart Cooperatve a Cerce des Artist Sans Frontiéres, což svědčí o jejím uznání a respektu v umělecké komunitě. Věřím, že výstava "Albert Rigaux v Atlantiku", bude skvělým způsobem, jak oslavit život  a tvorbě této výjimečné umělkyně. Její dílo si zaslouží být uznáno a sdíleno s celým světem". Komentuje dílo Stanislavy Matyášové  - majitelka ostravského Ateliéru Hamaka - Michaela Franzová.

 
4. 4. 2024 | | Rubrika: Vernisáže

AD Landek pozvánky

 
17. 3. 2024 | | Rubrika: Pozvánky

Klubové pořady na míru

 
5. 2. 2012 | | Rubrika: Kontakty

Ohlasy fanoušků

 
5. 2. 2012 | | Rubrika: Ohlasy fanoušků | Komentářů: 50

Fotoalbum

CK Kovotour

Datum: 12. 10. 2013
Fotografií: 12
Složek: 0

Golf Kafíčko

Datum: 19. 1. 2014
Fotografií: 10
Složek: 0

Kafíčko v knihovně

Datum: 26. 3. 2015
Fotografií: 10
Složek: 0

Kafíčko Vista

Datum: 28. 9. 2012
Fotografií: 22
Složek: 1

Kovotour Kafíčko

Datum: 27. 9. 2015
Fotografií: 9
Složek: 0

Lázeňské kafíčko

Datum: 25. 1. 2013
Fotografií: 4
Složek: 0

Mariánskohorské kafíčko

Datum: 27. 4. 2018
Fotografií: 23
Složek: 1

MDŽ

Datum: 14. 3. 2013
Fotografií: 7
Složek: 0

Prezident v mém pořadu

Datum: 3. 10. 2012
Fotografií: 2
Složek: 0