Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jak to všechno začalo?

   
  Vše začalo "pocitem", že se nám již kobylky s hříbaty nevejdou do stáje.    A v tuto dobu jsme při jedné z vyjížděk narazili na tento objekt v dálce.

 ranch-uvod.jpg

 Původně odchovna býků, poté salaš pro ovce a pak 6 let nic – tato fotka Vám dá obraz výchozí situace, ale představa o chovu koní na ranči nás už delší dobu lákala a toto údolí se nám zdálo jako stvořené pro náš sen. Objekt se nám podařilo získat v roce 1997, kdy jsme začali s rekonstrukcí, která víceméně trvá do dnes, protože je stále co zlepšovat:).

 stara-salas.jpgrekonstrukce-salas.jpg

 

 Z anglického ježdění jsme přešli na western a nadchli se pro horsemanship podle Toma Dorrance, Ray Hunta, Bucka Brannamana, Johna Lyonse a u nás nejznámějšího Pata Parelliho a naše ČT koníky jsme postupně vyměnili za americká plemena.

Při kontaktu s člověkem mysl i tělo velí koni UTEČ!!! Je tu však duše, díky níž má kůň potřebu kontaktu s člověkem. Je to duševní instinkt, který váže člověka ke koni a umožňuje, aby se sen o "pravé jednotě" stal skutečností. Zda pracujete správně, poznáte nejlépe v okamžiku, kdy se kůň poprvé rozhodne být s vámi dobrovolně. On popírá svou nejsilnější intuici a vy v té chvíli cítíte obrovskou radost a závazek nezklamat jeho důvěru.

Tom Dorrance

On ví, že víte, že on ví, že víte, že ví.

Ray Hunt

Půvab života spočívá v přijetí své vlastní nedokonalosti, nikoli v neustálé snaze tento fakt skrýt.

Buck Brannaman

 

 

      První náš "američan" byla black tobiano kobylka paint horse Becky McCue dovezená ze státu IOWA jako  odstavče narozená roku 1996.

becky-mala.jpg

 Druhý “amík“ byla dvouletá appaloosa Crazy June Luck zbarvení brown snowflake s dekou, také narozena roku  1996.

juna-2letka.jpg

 Třetí naší chovnou klisnu se stala Coys Star plemene paint horse typu Tovero narozená 1990, Coys jsme zakoupili i s hříbětem Jackie Cody Star, kterého máme na ranči do dnes.

fotky-020.jpg

 

A jak se říká "to nejlepší na konec", tedy roku 2004 jsme našim klisnám dovezli z Kanady plemenného hřebce narozeného 2002 Boon N Sizzle.

syslik-malej.jpg

 
 

 

Portrét


Facebook

Boon N Sizzle

421.jpg


Electra Bubbledog

421.jpg


Filip Houška

421.jpg


Izabelka

421.jpg


Nelinka a Sonic

421.jpg


Ondřej Houška

421.jpg


Pony Jessy

421.jpg


Smart Jose YouJeen

421.jpg


Smart Maya Lena

421.jpg


Statistiky

Online: 16
Celkem: 1140654
Měsíc: 17374
Den: 637