Kvalita informačních zdrojů
21. 2. 2012
1. Správnost. Neměl by obsahovat chyby. Opravdu kvalitní zdroj překládané informace již sám předem ověřuje a uvádí informační zdroje.
2. Odbornost autora. U informace musí být uveden autor, případně by měla být zdokumentována jeho odborná způsobilost. O odbornosti často svědčí i gramatická správnost a literární úroveň článků.
3. Aktuálnost. Každá informace by měla být datována.
4. Objektivnost, nezaujatost,nepodjatost. Výrazně musí být odděleny reklamní články.
5. Ucelenost. Informace by měly pokrývat určitou oblast, neměly by být vytrhávány z kontextu, měly by přiměřeně zacházet do detailu. Článek by měl vždy nabízet odkazy na podrobnější informace v jiných článcích,knihovnách nebo webových stránkách a nejlépe obsahovat i různé formy informací (schémata, obrázky, mapy apod.)