Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moje nejlepší dovolená

O Krétě většinou lidé mluví podle toho, kterou část navštívili. Někdo zná tento ostrov jako rušný, plný nočního života, turistů a zábavy. No a někdo zná naopak Krétu jako romantické klidné místo s nádherným mořem a pohodou.

Ale téměř pro všechny je Kréta synonymum pro nádherné pláže, památky, úžasné přírodní scenérie a rozmanitou zábavu. To vše zde najdete v opravdu velkém množství. Ať už Vás zajímá aktivní dovolená s výlety nebo jen lenošení, je pro Vás Kréta to pravé. Na Krétě si vybere každý.

Kréta vyniká rozmanitostí ve všech směrech. Najdeme zde místa připomínající poušť i krázná zelená údolí, jsou zde nížiny (například Messara) i několik vysokých pohoří (Lefka Ori či Psiloritis). Jsou zde velmi rušná místa plná turistů, jsou zde i místa, kde nemusíte člověka potkat třeba několik dní a kam se civilizace ještě nedostala.

Z vlastní zkušenosti bych chtěla doporučit oblast Rethymno, kterou jsem osobně navštívila. Ubytovaní jsme byli v hotelu Maravel Sky, který je velice příjemně zařízený. Nachází se přímo na pláži, proto Vám dovolenou nekazí zdlouhavé chození na pláž ve vysokých teplotách. Pro lepší představivost shlédněte fotografie, které Vám tuto oblast mohou přiblížit.