Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2019 - 2. část

/img/picture/1940/disney-novinky-370.jpg

 

Každodenní novinky z Disney světa najdete na našem Facebooku.

big-like-tupoun-a-gumidci---logo.jpg

 

 

Přejeme Vám magicky silný rok 2020, doprovázený Disney příběhy všech druhů a chutí!

Magicky silný rok 2020 Disney.estranky.cz DIsney svět lladdak

 

Jsme rádi, že jste u toho s námi tady, na facebooku i na youtube!

Všechny Disney ohňostroje vítající rok 2020 po celém světě uvidíte na našem facebooku u tohoto příspěvku.

 

 

28. prosinec 2019

Vánoce jsou za námi, tak se podívejme,  jaké vánoční stromečky v Disney stylu obletěly svět!  Líbí se vám? Jak vypadá váš vánoční stromeček? Pochlubte se svojí fotkou v komentářích!

Který letošní Disney film je váš TOP? Vyjádřit se můžete tady.

Raubíř Ralf a internet, Captain Marvel, Dumbo, Avengers Endgame, Aladin, Lví král, Spider-Man: Daleko od domova, Toy Story 4: Příběh hraček, Zloba: Královna všeho zlého, Ledové království 2, Star Wars: Vzestup Skywalkera

Top Disney film 2019


Nový rok už je za dveřmi, tak se podívejme, jaké Disney filmy uvidíme v kinech v roce 2020. Na který se těšíte nejvíc?

Frčíme - 5. březen 2020
Mulan - 26. březen 2020
Black Widow - 30. duben 2020
Artemis Fowl - 28. květen 2020
Duše (Soul) - 18. červen 2020
Expedice: Jungle (Jungle Cruise) - 23. červenec 2020
The One and Only Ivan - 13. srpen 2020
Eternals - 5. listopad 2020
Raya and the Last Dragon - 26. listopad 2020

disney filmy 2020 Disney svět

Pokud započítáme i filmy z ostatních Disney produkcí, bude jich celkem 23!

 

Nová videa na našem YouTube:

Elsa a její písnička "Najednou" z Ledového království na ledě v Disney On Ice: Ledové království, které proběhlo 14. - 15. prosince 2019 v pražské O2 Aréně.

 

Velká nálož Disney filmů v televizi (viz náš program) doprovází i nálož upoutávek na tyto filmy. Všechny upoutávky najdete v tomto seznamu videí Disney upoutávek.

Nová videa z dění kolem Disney muzikálu Tarzan v Praze vám odhalí jeho zákulisí a prozradí, že muzikálová Jane (Ivana Korolová) čeká miminko a s kým.

Ideální kombo Tarzan a Muzikál Tarzan meme

 

Taneční a hudební  hit "Hupty Šmudly Dů!" od trpaslíků z Disney seriálu 7T dorazil na náš youtube a vy se s ním nemusíte jenom pobavit s přáteli, ale třeba i zhubnout povánoční kila! :)

 

Je animovaný seriál Doug, vysílaný před lety také v České republice od Nickelodeonu nebo Disneyho? Na to vám odpoví tento pěkný článek od Vitoxe (Magicmaxe).

Doug

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět a ve skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

Kouzelné vánoce 2019 Ledové království

 

 

7. prosinec 2019

Máme pro vás VELKÝ VÁNOČNÍ televizní program Disney filmů od teď, přes svátky, až do 5. ledna 2020 pro celoplošné free televize! Uvidíme řadu velkých televizních Disney premiér! O jejich začátku vás tu budeme průběžně informovat na našem facebooku Disney svět. Najdete jej jako vždy v rubrice Info a data, kde najdete i seznam premiér filmů a seriálů na českém Disney Channel.

Disney filmy o svátcích 2019

 

Nová videa na našem YouTube:

První české Ledové království z Disney on Ice v Praze:

 

Andrea Elsnerová (Elsa), Tereza Martínková (Anna) a Kateřina Bohatová (Iduna) v rozhovoru o dabingu Ledového království 2 ve Snídani s Novou.

 

Málo známou 3. verzi české znělky Disney seriálu Letohrátky zpívá Sbor Lubomíra Pánka. Dokonce je lehce pozměněn i text původní písně. Vydaná byla na desce Písničky z Rosy 2 (1993):

 

Tarzaní rodinka slaví advent!  Adventní čas přivedl představitele oblíbeného Disney muzikálu Tarzan, který uvádí Divadlo Hybernia, ke zdobení vánočního stromečku, a to rovnou v kostýmech! Jak se Jane a malý a velký Tarzan těší na Vánoce?


Zpěvačka Michaela Gemrotová vám posílá polibek od gorily Kaly z Disney muzikálu TARZAN. Skvělý TIP na vánoční dárek! ;)

Kouzelné rozsvěcování zámku Šípkové Růženky a vánočního stromečku s Mickeym, Minnie, Disney princeznami a Santa Clausem v centru pařížského Disneylandu uvidíte tady.

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a další, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Co třeba vánoční stromečky v Disney stylu? Doporučujeme také naši skupinu Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

21. listopad 2019

Dnes má v českých kinech premiéru animovaný film Ledové království 2.

Ledové království 2

 

17. listopad 2019

17. listopad 1989 byl zlomem v boji dobra a zla. Byl i dnem, který umožnil svobodně přivést dílo Walta Disneye do našich srdcí! A my si tohoto dne už 30 let vážíme!

17 listopad 1989 Disney svět

 

Dnes slaví dobrodružství Ariel ve filmu Malá mořská víla 30. narozeniny! V českých kinech měla Malá mořská víla premiéru až 27. srpna 1998. Disneyho „Malá mořská víla“ změnila přesně před 30 lety animaci, muzikály a princezny.
Byla v mnoha ohledech revoluční. Poprvé postavila vnímání tradiční Disney princezny na hlavu. - více se dozvíte tady. Seriálu Malá mořská víla (1992) jsme se dočkali už v roce 1994. Ten, jako první, navazoval na předlohu velkého animovaného Disney filmu.. Všechno nejlepší, Ariel! Kdy a kde jste se s ní vydali do Atlantiky poprvé?

Mala morská víla  30. narozeniny 17 listopad 1989

 

Unikátní živý televizní přenos k 30. výročí Malé mořské víly proběhl na kanále ABC a vy se můžete podívat na jeho hlavní části s písničkami v tomto příspěvku.

 

5 000 Disney fanoušků našeho facebookového Disney světa! To je úžasný milník. Děkujeme každému jednomu z vás! Děláme to pro vás rádi a taková podpora nás moc těší. Věřte, že se máte jěště na co těšit!

5000 poděkování facebook Disney svět jpg

 

Nová videa na našem YouTube:

Anna a Elsa v kočáře taženém bílými koňmi a Krystoff, jako jejich doprovod, vás zdraví z pařížského Disneylandu:


Locika, Flynn Rychlík (Evžen Houžvička) a Maximus ve finální části "Na vlásku", dobrodružství na ledě Disney On Ice v Praze (česky):

 

Česká znělka z Disney seriálu 7T ze současného vysílání v Disney klubu na Déčku:

 

Český trailer pro Disney film TARZAN z VHS videokazety v době, kdy film běžel v našich kinech, přesně před 20 lety (od 18.11.1999):

Tarzan 20 let v České republice

Tarzan dostal i animovaný seriál, který má český dabing, ale dodnes nebyl v Česku odvysílán. Dočkali jsme se alespoň muzikálu TARZAN, který v těchto dnech hraje Divadlo Hybernia.

 

Oficiální upoutávku na Disney on Ice s Ledovým královstvím, které uvede pražská O2 Aréna už 14.-15. prosince uvidíte tady.

Písničku "Stačí říct" Lucie Vondráčkové, kterou jako Kim Possible zazpívala ve stejnojmenném seriálu uvidíte tady.

Postřeh ze života od komorníka Johana a Skrblíka z Kačeřích příběhů uvidíte tady. ;)

 

Sofie První se vrátí do Disney klubu na Déčku, každý den v 18:55 hod. nahradí do té doby vysílaný seriál 7T už od 4. prosince 2019. Naposledy jsme ji na stejném místě viděli letos na jaře.


Sofie první se vrací od prosince 2019

 

12. listopadu byly vypuštěny konfety, slzy a ohňostroje - odstartovala nová streamovací služba Disney+, která postupně nabídne kompletní knihovnu Disney filmů a seriálů! Služba zaznamenala 10 milionů uživatelů hned v první den spuštění. Disney+ bude nečekaně dostupné také v Anglii, Německu, Francii, Itálii a Španělsku (další budou oznámeny brzy) už od 31. března 2020. Kdy se dočkáme u nás? Snad už také příští rok. Změní Disney Plus historii zábavy, podle vás?

Disney Plus

 

Přehled cen a výhod jednotlivých druhů celoročních vstupenek do pařížského Disneylandu, platné od 7. listopadu 2019 do 1. dubna 2020 uvidíte tady. Dobrá zpráva je, že sazby se nebudou zvyšovat a výhody pro Disneyland Paris zůstávají stejné.

Podívejte se na naprosto kouzelnou oficiální upoutávku o tom, jak se magické srdce Vánoc dostalo do pařížského Disneylandu!

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

30. říjen 2019

Naši velkou recenzi Disney muzikálu TARZAN, který v těchto dnech uvádí pražské Divadlo Hybernia, najdete už teď v rubrice Disney muzikál Tarzan!

Recenze Disney muzikálu Tarzan - Divadlo Hybernia Praha

 

Nová videa na našem YouTube kanále:

Nové záběry z představení Tarzana a rozhovory s Filipem Vlastníkem (malý Tarzan), Rudolfem Kubíkem (Clayton) a akrobaty goril o jejich rolích v Disney muzikálu TARZAN, které uvádí Divadlo Hybernia​ + pozvánky pro vás:

 

Déčko vysílá o podzimních prázdninách několik Disney filmů. Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy, Medvědí bratři 2 a Tři mušketýři: Mickey, Donald a Goofy. Tato upoutávka běžela před jejich vysíláním:

 

Strýček Skrblík se objevil v Disney seriálu Myšmaš (2001-2003), měl stejný červený kabátek a hlas Bohuslava Kalvy jako v remaku seriálu Kačeří příběhy (2017). V Myšmaši se unikátně potkávaly všechny známé postavy z různých Disney filmů a seriálů na jednom místě. Naposledy byl u nás vysílán před více než 10 lety! Nezasloužil by si konečně návrat? = Lajk u videa:

 

Českou znělku Disney seriálu 7T z vysílání v Disney klubu na Déčku uvidíte tady.

Zloduch Gaston z filmu Kráska a zvíře a Claude Frollo ze Zvoníka u Matky Boží vás ohromí i pozdraví z pařížského Disneylandu:

 

Chip a Dale z Rychlé Roty zaplavují Disney parky. Nové zboží, podle kresleného seriálu Rychlá Rota (Chip 'n Dale Rescue Rangers) z 90. let, zahrnuje košili a tašky ve tvaru Chipa a Dalea. Košile je úžasná! Podobá se přesně havajské květované košili Dalea ze seriálu s logem Rychlé Roty na kapsičce. Košile stojí 59,99 $ a je k dispozici v Disneyland Resortu a Walt Disney World Resortu.

Oboustranná taška Loungefly má na jedné straně Dalea a na druhé Chipa, samozřejmě s typickým kloboukem. Obě postavy mají vyšívané detaily a vyčnívající uši, čímž se taška oživuje! Tato taška stojí 80 USD a je k dispozici v Disneyland Resortu i ve Walt Disney World Resortu. Více detailů tady.

Taška a košile Rychlá Rota Disneyland

 

Halloweenská přehlídka s Disney zloduchy během speciálního večírku v pařížském Disneylandu:

 

Halloweenské menu z pařížského Disneylandu. Dobrou chuť!

Speciální předehra s Disney zloduchy se odehrává na stěnách zámku Šípkové Růženky v pařížském Disneylandu každý večer během probíhající sezóny Halloweenu:

 

Speciální Max a Goofy z Goofyho tlupy v halloweenské náladě a kostýmech při osobních setkáních v pařížském Disnelandu v těchto dnech uvidíte zde.

Kompletní online brožuru pařížského Disneylandu na rok 2020 si můžete prohlédnout tady.

Speciální světelná halloweenská fontánová show s Disney zloduchy ve World of Color v americkém Disneylandu uvidíte zde.

 

Nová facebooková Disney skupina je tady! Vše Disney, co vás zajímá a baví! Každý fanoušek potřebuje místo, kde může sdílet svou vášeň s ostatními Disney fandy. To magické místo je přesně tady! Diskuze, fotky, videa, meme, zážitky, rady a tipy, život... Nechte se unášet Letem Disney světem! Jste srdečně zváni a vítáni!

Skupina Letem Disney světem

 

Takhle by mohl začínat i český StarDance na téma Disney, co říkáte!? Všechny úžasné soutěžní tance z Disney Night - Dancing with the Stars (US) uvidíte v komentářích pod videem. Který se vám líbí nejvíc?

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

17. říjen 2019

Dnes má v kinech českou premiéru film Zloba: Královna všeho zlého.

Zloba: Královna všeho zlého

 

13. říjen 2019

Disney seriál 7T se vrací na Déčko! Kdo by neznal pohádku o Sněhurce a sedmi trpaslících. Ale co bylo předtím, než přišla Sněhurka k trpaslíkům? Od 21. října 2019 denně na Déčku nahradí 7T seriál Nová dobrodružství Medvídka Pú. Naposledy jsme jej v Disney klubu viděli v březnu 2018.

7T se vrací v říjnu 2019 déčko jpg

 

 

Česká představení Disney příběhu TARZAN můžete vidět od 18. - 20. října v pražském Divadle Hybernia! Pozor: Další představení budou až na začátku a konci listopadu a potom až v polovině prosince. Nenechte si ujít tato unikátní česká představení Disney Tarzana!

Termíny představení muzikálu Tarzan

 

Exkluzivní rozhovory a ukázky uvidíte v naší nové reportáži z premiéry Disney muzikálu Tarzan, kterou uvedlo Divadlo Hybernia 3. října 2019. Osobně vám můžeme muzikál Tarzan jedině doporučit!

 

 

České představení Ledového království v lední show Disney on Ice proběhne v pražské O2 Aréně už za necelé dva měsíce ve čtyřech představeních 14. - 15. prosince 2019! Oficiální stránky.

Disney on Ice Praha 2019

 

 

Nová videa na našem Youtube:

Při současném vysílání na Déčku vidíme Nová dobrodružství Medvídka Pú poprvé v remasterované HD verzi. Porovnání nové HD verze, která je oříznutá nahoře a dole na formát 16:9 z původního 4:3, uvidíte i s původní verzí v tomto videu:

 

Česká znělka seriálu Nová dobrodružství Medvídka Pú v HD kvalitě, jak ho právě vysílá Déčko. Zpívá ji Martin Kolář (2005) a jde o 3. verzi české znělky tohoto seriálu:

 

Živý Medvídek Pú a Ijáček vás zdraví z Fantasylandu pařížského Disneylandu v novém videu:

 

Porovnání dvou verzí českého dabingu původního seriálu Kačeří příběhy (1987), kdy 1. dabing je z roku 1990-93 (Česká televize) a 1994 (AB Barrandov pro ČNTS Nova) a 2. dabing je z roku 2004 (Studio Virtual), uvidíte v následujícím videu:

 

Česká znělka 1. série Disney seriálu Phineas a Ferb z HD vysílání v Disney klubu na Déčku:

 

Zrychlené svítání nad zámkem Šípkové Růženky v pařížském Disneylandu. Celé 2 hodiny v 5 minutách!

 

Český trailer na Pixar film Život brouka (1998) z doby kdy vyšel na VHS videokazetách uvidíte tady.

 

Smutnou zprávou je, že zemřel bývalý producent a praotec Disney seriálů v bloku Disney Afternoon (u nás známý jako Walt Disney uvádí), Alan Zaslove. Bylo mu 92 let.

Pracoval na seriálech jako Gumídci, Kačeří Příběhy, Rychlá Rota, Kačer Kabrňák, Aladin, filmu Jafarův návrat a dalších. Kromě své práce na Disney Afteroon se věnoval také klasickým animákům z 80. let, jako The Jetsons, Šmoulové, A Charlie Brown Christmas, The Famous Adventures Of Mr Magoo a řady dalších.

Alan Zaslove 1927 - 2019

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

3. říjen 2019

Velkolepé, energické, barevné, zábavné, dojemné až srdcervoucí a jedinečné! Excelentní výkony Petera Pechy, Petry Vojtkové, Mariana Vojtka, Míši Gemrotové, Martina Šemíka i všech ostatních nejlépe vystihla nekončící děkovačka ve stoje celého sálu.

Premiéra muzikálu Tarzan Divadlo Hybernia děkovačka

 

To jsou naše stručné dojmy z dnešní veřejné premiéry Disney muzikálu TARZAN v Divadle Hybernia. Podrobnější recenzi a mnohem více vám přineseme už brzy! To prostě musíte vidět na vlastní oči!

 

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

 

21. září 2019

Disney muzikál Tarzan, podle stejnojmenného animovaného filmu z roku 1999, míří z Broadwaye, kde měl premiéru v roce 2006, do pražského Divadla Hybernia. Premiéra jednoho z nejvýpravnějších a fyzicky nejnáročnějších muzikálů v Česku bude už 3. října 2019.

Muzikál Tarzan DIvadlo Hybernia Praha 2019

 

Jde o první tanečně-akrobatický muzikál v Česku a první uvedení muzikálu Tarzan v licenci Walta Disneyho ve východní Evropě. Multimediální show s 250 kostýmy a náročnou výpravou předvede vedle opičích převleků třeba kostýmy masožravých květin. Jen na výrobu 45 opičích kostýmů, padlo 450 metrů lycry dovezené z Itálie. Představitelé Tarzana budou mít speciální paruku z lidských vlasů upravených do dredů, v níž bude vysílačka a mikrofon, aby se interpreti mohli bez problémů pohybovat. Jane pak uvidíme v celkem pěti kostýmech. Mimo jiné i jako krásku v expedičním safari oblečku.

“Kostýmy byly velmi náročné na výrobu. Herci se v nich musí dobře cítit a zároveň dobře pohybovat,” vysvětlil autor kostýmů Roman Šolc, držitel Thálie a v současné době jeden z nejvyhledávanějších kostýmních divadelních výtvarníků.

Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia

 

Náročný byl i casting hlavních představitelů. Výběr herců musí odpovídat přesně popsaným charakteristikám – věku, typu a pěveckým rozsahům.  Jak nám řekl Vojtěch Drahokoupil, který alternuje Tarzana a Terk: "Animovaného Tarzana jsem viděl a strašně mě to bavilo. Těším se až ho ztvárníme naživo tady v Hybernii. Zkoušení bylo velmi náročné, hlavně to fyzické, nic takového jsem dodnes nezažil." To a mnohem více uslyšíte v našem exkluzivním rozhovoru s Vojtou:

Vojtěch Drahokoupil - Tarzan a Terk Disney muzikál Tarzan Divadlo Hybernia 2019

 

Krásná a statečná Jane se nám svěřuje: "Moc si užívám tu spoustu kostýmů, i když jsme v první půlce téměř nahé. Máme takové starší negližé, což je nádherné a hlavně hrozně vtipné. Máme ale i historické kostýmy, které zrůrazňují ženskost a to je krásné." říká Petra Vojtková (Vraspírová). Všechny vás na muzikál srdečně zve, jak uvidíte v tomto rozhovoru:

Jane Ivana Korolová - Muzikál Tarzan - Divadlo Hybernie 2019

 

 

Kostýmovaní budou také akrobati. Uvidíme profesionály se zkušenostmi ze Cirque du Soleil, Losers či Cirk La Putyka. Během zkoušek údajně i tak nebyla nouze o krev a odřeniny.

Scénograf Petr Hloušek proměnil divadlo hybernia doslova v džungli, atmosféru kostýmně podpořil Roman Šolc a choreografii, tanec a akrobacie je v rukou tandemu Ivany Hannichové a Jana Kohouta.

Džungle Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia 2019

 

„V mnoha muzikálech se již objevily různé akrobatické prvky. Nikdy však v takovém rozsahu a provedení. Tarzan je tak doslova skutečně prvním akrobatickým muzikálem v Česku“ upozornila choreografka Ivana Hannichová.

Úplně první ukázky s kompletními kostýmy, dekoracemi a projekcí na tiskové konferenci 19. září 2019, předvedly propracovanost a náročnost v plné kráse.

 

"Disney film Tarzan znám moc dobře, ale paradoxně jsem vyrůstal na Tarzanovi s Christopherem Lambertem z roku 84, který měl doma taťka na VHSce. Ten mám noukaný doslova a do písmene." pověděl nám Peter Pecha, představitel Tarzana a dodal:

"Pro mě je role v Disney muzikálu něco úžasného. Jsem milovník Johnyho Deppa a když jsem se dozvěděl, že podepsal smlouvu s Disneym pro Piráty z Karibiku, protože chtěl bavit své děti a nechtěl už točit jen artové filmy, tak když přišla první věc od Disneyho v Praze, byl jsem nadšenej, protože já miluju Disneyho animáky a paradoxně mě můžete v kině potkat víc na animácích, než na hraných filmech". Podívejte se na celý rozhovor s Peterem Pechou:

 

Vše v muzikálu podléhá kontrole společnosti Disney, výkonného producenta Michala Mücksteina a režii Libora Vaculíka. Ten je podle producenta velký perfekcionista, takže se určitě máme na co těšit!

Zloducha Claytona, který jako jediný nemá zpívanou roli, si tu zahraje i Rudolf Kubík (v alternaci s Ernesto Čekanem) , který říká: "Clayton je příšernej záporák. Je to trochu proti mému naturelu, ale moc mě to baví! Jsem rád, že konečně jednou nemusím zpívat."

Rudolf Kubík jako Clayton v DIsney muzikálu Tarzan - Divadlo Hybernia 2019

 

"Inspirovala jsem se podle živých goril, stejně, jako to dělali v původním animovaném filmu. Pokud jste fanoušci Disneyovek, měli byste přijít! :) " vzkazuje Disney fanouškům Michaela Gemrotová, jedna z představitelek tarzanovy gorilí matky Kaly. Celý náš  rozhovor s Míšou Gemrotovou:

 

O muzikál je mezi diváky, podle producenta a ředitele Divadla Hybernie Michala Mücksteina, velký zájem, což je vidět z obrovského zájmu o generálky, premiéru i další představení, která jsou na většinu termínů vyprodaná.

Michal Mückstein producent muzikálu Tarzan Divadlo Hybernia 2019

 

Tarzan je nejzpracovávanější filmovou postavou a jeden z nejslavnějších světových muzikálů. Obrovský úspěch zaznamenal na Broadwayi v New Yorku, dlouhou dobu byl vyprodán v Anglii, Německu, Nizozemsku, či Švédsku. Autor hudby Phil Collins použil písně z animovaného filmu a připsal devět nových. Za skladbu You’ll Be in My Heart byl nominován na cenu Grammy a získal Zlatý globus a Oscara.

Phil Collins složil pro muzikál Tarzan  devět nových písní

 

Disneyho podmínkou byl i třináctičlenný orchestr,  kvůli kterému museli v Divadle Hybernia speciálně upravit orchestřiště. Dirigentem je Libor Kapras. Všechny písničky se v muzikálu zpívají živě.

OBSAZENÍ

Tarzan – David Gránský / Peter Pecha / Vojtěch Drahokoupil / Robert Urban
Kala – Michaela Gemrotová / Dita Hořínková
Kerchak – Josef Vojtek / Marian Vojtko / Ernesto Čekan
Terk – Vojtěch Drahokoupil / Ladislav Korbel / Martin Šemík
Jane – Ivana Korolová / Petra Vojtková (Vraspírová)
Porter – Jaromír Dulava / Tomáš Trapl
Clayton – Ernesto Čekan / Rudolf Kubík
Leopard/Snipes – Tomáš Smička / Alexej Kolva

Akrobati:
Tomáš Brt, Zuzana Havrlantová, Barbora Králová, Kristýna Stránská, Veronika Fikejsová, Pavel Mackanič, Karel Jinda, Jakub Šimůnek, Jakub Sedláček

Taneční company:
Johana Hájková, Andrea Kheilová, Dominika Girethová, Pavlína Vejnarová, Michaela Adamcová, Zuzana Holbeinová, Anna Slaninová, Silvia Orfánusová, Anna Tomková, Michaela Macháčková, Lucie Horčičková, Libuše Tsukahara, Zuzana Vítečková, Mirek Kosík, Martin Smrž, Seyon Keita, Jakub Slovák, Filip Jankovič, Michal Kováč


REALIZAČNÍ TÝM

Hudba: Phil Collins
Producent: Michal Mückstein
Režie: Libor Vaculík
Dirigent: Dalibor Kapras
Choreografie: Ivana Hannichová
Rigger: Jan Kohout
Pěvecké nastudování: Alena Průchová
Kostýmy: Roman Šolc
Scéna, projekce: Petr Hloušek
Překlad scénáře: Martin Fahrner
Písňové texty: Pavel Cmíral

 

Oficiální stránky muzikálu Tarzan: http://www.muzikaltarzan.cz/

 

Nám nezbývá, než všem Disney fanouškům, ale i ostatním tento muzikál jednoznačně doporučit. Z toho, co jsme viděli a slyšeli, se zřejmě v České republice dočkáme něčeho tak unikátního, o čem jsme se ani neodvažovali snít! :)

Opičí company Disney muzikál Tarzan Divadlo Hybernia 2019

 

PS: Víte, že písničku Phila Collinse "You'll Be In My Heart", kterou v animovaném Disney filmu Tarzan (1999) zpívá Petr Muk,  nově nazpíval i Karel Gott na své desce Ta pravá (2018)? Písnička se na ní jmenuje "Jsi v srdci mém". Píseň "Jsi navždy v srdci mém" zazní s novým textem i v tomto muzikálu Tarzan, kde ji pochopiteně budou zpívat vybraní představitelé.

"Jsi v srdci mém" tarzan karel gott

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

19. září 2019

Disney Channel dnes slaví své 10. výročí v České republice! Poprvé byl u nás spuštěn 19. září 2009.

Všechno začalo v únoru 2000 stanicí Fox Kids, která vysílala převážně animované pořady z dílny Sabanu (Fantastic Four, X-Men, Zvídavá rodinka, Strážci vesmíru). V roce 2005 se stanice přejmenovala na Jetix, díky tomu, že část podílu Fox Kids odkoupil Disney. Diváci byli na název a značku Disney zvyklí, jelikož se již předchozí rok objevovala ve schématu jako programový blok.
Stanice vysílala ze začátku to samé, co Fox Kids, ale i nové pořady (např. Král Šamanů, Robobrouk, Sonic X, Tutenstein.. a později Yin Yang Yo!, W.i.t.c.h., Lazy Town, Questův svět, Pokémon: Diamant a Perla,...).

Vlastník Disney měl již plné vlastnictví Jetixu a přejmenoval ho na Disney Channel. Do vysílání se dostali např. Hannah Montana, Kouzelníci z Waverly, Phineas a Ferb a Kim Possible. Od té chvíle sledovanost vzrostla o 33 procent! V zemích, kde se již Disney Channel vysílal, se stanice změnila na Disney XD.

Od 19.9.2009 uběhlo 10 let a mezitím se historie opakovala a Disney odkoupil i zbytek Foxu. Jediný pořad, který odvysílaly všechny fáze stanice, byly Totally Spies - Špionky. V první den Disney Channel odvysílal film Hledá se Nemo, což je stejný film, který v první den odvysílala jako úplně první pořad i česká Prima Family.

Blahopřejeme a přejeme spoustu spokojených diváků u dalších kouzelných pořadů!

10 let Disney Channel v České republice

 

 

10. září 2019

Dnes, přesně před 29 lety, odstartovalo vysílání TV bloku "The Disney Afternoon" (US), kde se poprvé objevily seriály jako Gumídci, Rychlá Rota, KačeříPříběhy, Letohrátky nebo později Goofyho tlupa, Kačer Kabrňák a Aladinova dobrodružství! Gratulujeme! :)

K nám se poprvé dostal až v roce 1991 jako Walt Disney uvádí. Právě kvůli těmto seriálům byly založeny tyto Disney.estránky.cz. Který z nich jste viděli jako první a který je váš nejoblíbenější?

The Disney Afternoon - Walt Disney uvádí - 29 výročí 2019

 

Zajímavý pohled na nové i starší Kačeří příběhy najdete v tomo novém českém článku. V druhém moc pěkném článku se dočtete, že nové „Kačeří příběhy“ jsou „Hra o trůny“ pro děti.

"Nový restart Disney seriálu DuckTales převzal celou svou mytologii, která je mnohem komplikovanější, než v seriálu, který si můžeme pamatovat z devadesátých let. Tematická píseň se ohání „závodními auty, lasery, letadly“, ale tyhle věci se zdají krotké ve srovnání s tím, čemu musí nyní kačeři čelit: soubojům na vybuchujících sopkách, stínovým tvorům, kouzelníkům, gladiátorům, vzdušným pirátům, podmořským říším, prokletým talismanům a plnohodnotným polobohům. To není jen kačeří seriál. Toto je akce z Game of Thrones , pouze s méně vraždami, více vtipy a nedostatkem zdrcujícího zklamání ze závěru. Prozatím."

ducktales-game-of-thrones

 

Minecraft přidal oficiální mapu Kačeřích příběhů v novém DLC! Tato mapa je umístěna na Minecraft Marketplace uvnitř hry (za 1170 mincí nebo zhruba 6,50 $) a přichází s více než 30 skiny a "dvěma příběhy, které zahrnují více úkolů."
Dobrodružná mapa DuckTales nabdne město Duckburg (Kačerov), halu McDuck Manor (sídlo Skrblíka), pyramidu Toth-Ra, Mount Neverrest a další. Navíc, součástí této nabídky skinů je i balíček Darkwing Duck (Kačer Kabrňák), který zahrnuje samotného Kabrňáka, Likvidátora, Megavolta a Quacker Jacka.

Co můžete očekávat:
"The DuckTales Adventure Map se skládá ze dvou příběhů, ze kterých vstávají vlasy na hlavě a které zahrnují mnoho úkolů a záhad po celém světě. Vyřešte záhadné hádanky, závoďte o bohatství nebo proparkourujte svou cestou k pokladu, když prozkoumáváte dávno zapomenutá místa a starobylé oblasti! Shromážděte až 50 sběratelských předmětů, jako jsou artefakty a cenné předměty, a vystavte je na displeji v trofejní místnosti McDuck NEBO můžete trávit hodiny počítáním svých kořistí v pokladnici, které naleznete na mapě!"

Mapa dostala i tuhle parádní Minecraft znělku:

 

 

Phineas a Ferb se vrací na Déčko od 18. září 2019! Denně, hned po seriálu Nová dobrodružství Medvídka Pú, v Disney klubu od 19:15 hod.. Naposledy jsme Phinease a Ferba viděli na stejném místě víc jak před rokem.

phineas a ferb se vrací 2019

 

 

1O OOO odběratelů dosáhl náš YouTube kanál lladdak! Každý váš odběr, lajk, sdílení, či komentář jsou pro nás velkou motivací, přinášet vám tak pestrou nabídku videí. Věřte, že se máte na co těšit i v budoucnosti! Jako poděkování přijměte, prosím, toto nové oslavovací video, ve kterém jsme počet odběratelů ukázali Mickeymu a Minnie! :)


Víc než 90 živých Disney postav, některé velmi vzácné, jiné úplně poprvé živě, v parádě během večera Disney FanDaze v pařížském Disneylandu, jako součást poděkování za 10 000 odběratelů v našem novém videu:

 

Českou znělku Disney seriálu Nová dobrodružství Medvídka Pú v HD kvalitě uvidíte také nově na našem Youtube:


Český trailer na Disney film Legenda o Mulan (1998) z doby, kdy vyšla na VHS videokazetách:

mulan český vhs trailer

 

 

Pařížský Disneyland zveřejnil všechny sezóny a speciální události na rok dopředu:

Disneyland Paris timeline

 

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

30. srpen 2019

O minulém víkendu proběhla největší Disney akce D23 Expo 2019, konaná jednou za dva roky. Přinesla hromadu novinek o Disney filmech, seriálech, tvorbě pro Disney+, parcích, spoustu panelů s tvůrci a hvězdami... Rozsáhle jsme se jí věnovali na našem facebooku Disney svět, kam se určitě podívejte.

D23 Expo 2019

 

Nová dobrodružství Medvídka Pú startují už v neděli 1. září a Déčko už víc jak týden před tím vysílá tuto upoutávku, kterou jsme pro vás nahráli na náš YouTube:

 

Doktorka Plyšáková se vrací na Déčko od 2. září 2019. Uvidíme ji každý všední den kolem 06:30 (opakování z předešlého dne) a 10:30 hod. (další díl).

doktorka plyšáková se vrací září 219 déčko

 

Nové Kačeří příběhy se vrací na český Disney Channel od 2. září, pravidelně v 06:00 hod. ráno ve všední dny a nepravidelně o víkendech 2 díly za sebou ve 13:30 a 14:00 hod. v první sérii.

Víkendový přehled:
08.9.2019 13:30 x2
14.9.2019 14:00 x1
15.9.2019 13:30 x2
21.9.2019 13:30 x1
22.9.2019 13:30 x1
29.9.2019 14:00 x1

¨DuckTales 2017 kačeří příběhy SE VRACÍ na Disney Channel září 2019

 

Detaily, kdy se objeví i druhá série v češtině, zatím nejsou známé, ale objevila se informace, že premiéra třetí série Kačeřích příběhů (v USA) nebude tak brzo, jak se šuškalo. Autoři totiž právě pracují teprve na první epizodě 3. série.

Ukázku z nového dílu druhé série Kačeřích příběhů s názvem "What Ever Happened to Donald Duck?!", který bude mít premiéru 3. září 2019 na Disney Channel (US) uvidíte tady.

 

Nová videa na našem Youtube:


Nová verze české písničky Disney seriálu Gumídci, kterou nazpíval Karel Černoch v roce 1993 jen pro desku Písničky z Rosy 2. Dokonce v ní byl lehce pozměněn i text. Líbí se vám více tato nebo původní verze?

 

Víkend plný hvězd s Disney filmy proběhne poslední prázdninovou sobotu a neděli na Déčku, které pro něj střihlo tuto upoutávku:

Disney film Liška a pes (1981) je součástí tohoto víkendu a upoutávku běžící na Déčku, jsme pro vás nahráli také:

 

Úplně první představení kouzelného valčíku Disney princů a princezen "The Starlit Princess Waltz" v nové sezóně Disneylandu Paris jsme pro vás nahráli v tomto videu:

 

Pařížský Disneyland odhalil další novinky a detaily pro nadcházející sezóny:

Sezona "Frozen Celebration" poběží v Disneyland Paris od 11. ledna do 3. května 2020:

- Ledové království 2 dostane nový oslnivý průvod! Bude v něm: Anna, Elsa, Kristoff, Olaf a Sven spolu s úžasnými tanečníky a akrobaty. Nechte se pohltit atmosférou a objevte jejich nový pohádkový vůz, který v Disneyland Parku oživí kouzlo přírody.

- Nový interaktivní "Frozen" muzikál v parku Walt Disney Studios už od 17. listopadu 2019. Naučte se tančit s Annou a Kristofem v kouzelném rytmu a zazpívejte si s Elsou! Ta nahradí existující interiér "Art of Animation" ve Walt Disney Studios. Více jsme o ní napsali tady.

- Olaf miluje vřelá objetí! Poprvé se v Disneylandu v Paříži setkáte s Olafem v parku Walt Disney Studios Park od 17. listopadu 2019 přes aplikaci Lineberty.

- Delikatesy přímo z Ledového království. Gurmánské hody s exkluzivními lahůdkami a nápoji inspirovanými "Frozen".

- Exkluzivní kolekce magických suvenýrů v obchodech a spousta exkluzivních produktů.

- Ledové království ve světelné show "Disney Illuminations". Zakončete svůj den v kráse ohňostroje, projekcích světel a velkolepých speciálních efektech, na zámku Šípkové Růženky.

- Ponořte se do průvodu "Disney Stars on Parade" s vašimi hrdiny Ledového království, kteří přicházejí přímo z Království Arendelle, stejně jako Olaf, vždy připraven na párty!

- Jezero v Disney Village bude hostit novou noční show se světly a ohňostrojem v rámci nové sezóny "Frozen Celebration" od 11. ledna do 3. května 2020. (Vstup zdarma?? Očekáváme více detailů, sledujte náš facebook)

Frozen Celebration Disneyland Paris 2020

 

Další novinky: Halloween v Disneylandu Paris navštíví úplně poprvé zloduch Oogie Boogie z filmu "Ukradené Vánoce Tima Burtona"! Po dva Halloween večery 26. a 31. října 2019 bude možnost se s ním poprvé setkat osobně. Během těchto večerů budou hrát - DJ Mike Williams (26. října), DJ Ofenbach (31. října) a také DJ Mike Williams (31. října).

Nejúspěšnější představení "Mickey and the Magician" se vrací po zimní pauze od 1. února do 6. září 2020 v parku Walt Disney Studios pro svůj pátý ročník.

Mickey and the Magician DIsneyland Paris 2020

 

Doplněný televizní program na dalších 14 dní dopředu + Disney Channel na celý měsíc září najdete tradičně v rubrice Info a data.

Byli jsme nuceni přesunout část Novinek z důvodu nedostatku místa v této rubrice do rubriky nové: Novinky z roku 2019 - 1.část.

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

23. srpen 2019

Největší Disney akce pro fanoušky D23 Expo 2019 začalo právě dnes! Budeme vám po celý víkend přinášet to nejzajímavější, co se na něm objeví na našem facebooku Disney svět! D23 Expo se pořádá jednou za 2 roky v Anaheim Convention Center v Anaheimu v Kalifornii a tentokrát potrvá od pátku 23. srpna do neděle 25. srpna 2019. Buďte u největší Disney události roku s námi!

D23 Expo 2019

Pokud jste jedním z mnoha Disney fanoušků, kteří se na letošní akci nedostanou, nemějte obavy. D23 bude vysílat ŽIVĚ několik panelů, takže se budete cítit, jako byste byli právě tam. Dva panely z každého ze tří dnů D23 Expo budou živě vysílány na Facebooku, YouTube, Twitteru a na D23.com. Mezi panely, které mají být živě vysílány, patří:

The 2019 Disney Legends Ceremony Livestream (start 23.srpna v 19:15)

Art of Costuming Livestream (start 24. srpna v 00:45)
Women of Impact: Meet the Nat Geo Explorers Changing the World (start 24. srpna v 18:45)

Marvel Comics: Marvel's 80th Anniversary (start 25. srpna v 02:15)
Heroines of the Disney Galaxies Presented by BoxLunch (start 25.srpna v 18:45)
The Art of Disney Storytelling (start 25. spna v 23:45)

 

 

18. srpen 2019

Seriál Nová dobrodružství Medvídka Pú se vrací na Déčko od 1. září 2019! Po prázdninách se tak obnovují skutečné Disney seriály v Disney klubu. Naposledy jsme Medvídka Pú viděli na stejném místě před více než třemi lety. Těšíte se na něj?

 

Nová dobrodružství Medvídka Pú se vrací září 2019

 

Kreslený seriál "The Proud Family" (2001) přijde na Disney+ s novými epizodami, prozradil Tommy Davidson! Tento seriál, který u nás nebyl vysílán (na Slovensku jako Rodinka Pyšných) vznikl v letech 2001-2005 pro Disney Channel s 52 díly a závěrečným filmem. Objevily se v něm i postavy z jiných seriálů, jako Kim Possible nebo Přestávka.
"14-ročná Penny Proud je členkou bláznivej rodiny, do ktorej patria prehnane ochranársky otec Oscar, milujúca matka Trudy, braček Cece, sestra Bebe a nekompromisná babička Suga Mamu. Okrem nich má Penny aj niekoľkých divokých priateľov, akými sú Dijonay, Sticky, Zoey, a LaCienega. Samozrejme, nesmie chýbať tyranské sesterské duo sestier Grossových." (csfd)

The Proud Family s novými díly na Disney+

 

Názvy a popis nových dílů 2. série Kačeřích příběhů, které budou mít premiéru v září na Disney Channel (US):

40/17 "What Ever Happened to Donald Duck?!" (3. září 2019)
Donald and Penumbra must break out of a Moon Prison and send a warning to Earth about a looming invasion; Dewey and Webby uncover a sinister conspiracy targeting their family.

41/18  "Happy Birthday, Doofus Drake!" (4. září 2019)
Louie teams with Goldie to scam their way through Doofus' dangerous party, while Huey pushes himself out of his comfort zone in his favorite online game.

42/19  "A Nightmare on Killmotor Hill!" (5. září 2019)
The kids are pulled into a world made of their wildest dreams; Lena's worst nightmare comes true, as Magica De Spell returns to reclaim what's hers.

43/20  "The Golden Armory of Cornelius Coot!"  (6. září 2019)
Webby leads the kids in a race against the Beagles to find a secret treasure while hiding a secret of her own; Della is forced to teach Launchpad how to actually fly a plane.

44/21  "Timephoon!" (9. září 2019)
45/22  "GlomTales!" (10. září 2019)
46/23  "The Richest Duck in the World!" (11. září 2019)
47/24  "Moonvasion!" (12. září 2019)

Nové Kačeří příběhy 2019

 

Nad budoucností druhé série Kačeřích příběhů v češtině se velmi zajímavě zamyslel kolega Vitox a jeho dojmy a předpovědi najdete v tomto zajímavém článku.

Nové Kačeří příběhy 2019 v češtině

 

Hra DuckTales: Remastered není dostupná od 8. srpna 2019 ke stažení v digitální podobě. Na většině platforem získala před tím rozlučkovou slevu 75%. Diskové verze hry se budou dál instalovat a hrát normálně, a pokud jste ji již zakoupili digitálně, budete ji údajně moci znovu stáhnout i po jejím odstranění. Hráli jste někdy hru DuckTales: Remastered nebo její originál? Recenze hry na našich stránkách.

 

obal-hry.jpg

 

V Německu se v současnosti objevily tyto kačeří jogurty s postavami z nových Kačeřích příběhů! Přejeme si je i u nás, prosím! #kacerUUU

Jogurty Kačeří příběhy z Německa 08 2019

 

 

Kompletní velký seznam filmů a seriálů z programu Disney Channel na celé září 2019 pro vás opět parádně sepsal kolega Vitox. Najdete ho i s programem Disney filmů v celoplošných televizích v rubrice Info a data.

Disney_Channel_TIPY září 2019


 

Nová videa na našem YouTube:

Česká znělka Disney seriálu Myšmaš (2001-2003) i s jeho českým logem. V seriálu se potkávaly všechny známé Disney postavy z filmů a seriálů na jednom místě a naposledy byl vysílán před více než 10 lety. Nezasloužil by si konečně návrat? Jestli myslíte, že ano, dejte, prosím, videu lajk! Pomůže nám to při jeho prosazování zpět na naše obrazovky!

 

Scuttle's ztráty a nálezy - cokoliv ztratíte, to u nás najdete! Střevíčky, ocas, lampa nebo sebevědomí? Žádný problém! Přesvědčte se v ukázce ze seriálu Myšmaš:

 

Nova Cinema vysílala Disney film Robinsonovi (2007). Upoutávku, běžící v předcházejících dnech, jsme pro vás také zachytili:

Robinsonovi upoutávka 2019

 

Vzácné setkání s živými postavami z Disney filmu Robinsonovi, jsme pro vás střihli v tomto novém videu z pařížského Disneylandu:

 

Šikovný Cyril už pár let občas vyřezává vodní melouny (tzv. carving) v podobě Mickey Mouse, Vaiany, Dupíka a mnoha dalších postaviček k různým příležitostem v pařížském Disneylandu:

 

 

3O let a 45 filmů - objevte kouzlo a vývoj ikonické znělky s Disney zámkem a podívejte se, jak se za celou dobu vyvíjela v novém oficiálním videu. Na který si pamatujete a milujete ho nejvíc?

 

Strašidelně nádherný nový ohňostroj odstartoval v noci letošní halloweenskou sezónu ve Walt Disney World na Floridě. Určitě se podívejte na celé ve skvěle natočeném videu:

Jack Skellington v úpatí zámku je skutečná ovládaná loutka, jak uvidíte v tomto bližším 4K pohledu.

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! Můžete se tam třeba dozvědět, jak si udělat dokonalý dort Lvího krále nebo ukázat svou Disney tvořivost.

DIsney svět na Facebooku

 

 

8. srpen 2019

Dnes má v českých kinech premiéru Disney/Pixar film Toy Story 4: Příběh hraček!

Toy Story 4: Příběh hraček plakát premiéra

 

6. srpen 2019

Disney dal zelenou novému animovanému seriálu "The Curse of Molly McGee" ("Kletba Molly McGee" neof. cz překl.). Disney Channel si objednal originální animovaný seriál, který je parťáckou komedií o vztahu mezi veselou Molly McGee a urejpaným duchem jménem Scratch, od dua držitelů Emmy ® Award Billa Motze a Boba Rotha ("Lego Star Wars: The Freemaker Adventures"), kteří s vítězem ceny Emmy Stevem Loterem ("Kim Possible") slouží jako výkonní producenti. Seriál od Disney Television Animation sleduje Molly, která žije pro to, aby svět byl lepším místem, a Scratche, jehož radost přichází z šíření utrpení. Když se jedno ze Scratchových kouzel pokazí, zůstane navždy zakletý v přítomnosti Molly.

The Curse of Molly McGee Disney Channel

 

Kompletní velký výpis pořadů z programu Disney Channel na celý srpen 2019, které pro vás parádně sepsal kolega Vitox, najdete tradičně v rubrice Info a data i s výhledem Disney filmů na ostatních celoplošných televizích.

Disney_Channel_TIPY

 

Nová sezóna, nové cesty, nové jizvy, nové postavy a samozřejmě nová znělka v 8 zcela nových epizodách 3. série Lví hlídky, které jsou nyní dostupné na DisneyNow (US). Zjistěte, kde byl Kion během událostí filmu Lví král 2.


6 měsíců, 3 týmy novinářů a vše od prvního vývoje až po zahájení letošní letní sezóny "The Lion King & Jungle Festival" v Disneyland Paris. Disney fanoušci poprvé vidí do zákulisí, jak byly vytvořeny show a představení, zkoušky, ukázky, design kostýmů, speciální suvenýry, jídlo a pití jen pro tuto sezónu. Film na oficiálním YouTube kanále pařížského Disneylandu:

 

Návrat úspěšné sezóny Lvího krále "The Lion King and Jungle Festival" byl před pár dny potvrzen pro Disneyland Paris i na rok 2020, pravděpodobně na jaře. Ta současná potrvá až do 22. září 2019.

 

Disney Halloween začaruje Disneyland Paris ve dvou velkých večerech 26. a 31. října 2019. V tomto roce jsou pro návštěvníky pařížského Disneylandu navrženy dva Halloween večery (místo tradičního jednoho). Až do 2 hodin ráno potrvá unikátní atmosféra inspirovaná Disney zloduchy, kteří napadli Disneyland Park... Přijďte se jim postavit, pokud máte odvahu! Kromě mnoha speciálních představení a přehlídek jen pro tuto příležitost, Halloween večery nabízejí bezprecedentní atmosféru a zážitky. Tento rok bude program opět děsivácký! Vrací se klasiky a mnoho novinek, jejichž přehled najdete tady na našem facebooku. Samotná sezóna Halloweenu pak trvá po celý říjen 2019 viz oficiální stránky.

Halloween 2019 Disneyland paris

 

Vánoční sezóna pak začíná v pařížském Disneylandu 9. listopadu 2019 a končí 5. ledna 2020. Program:

- "Mickey’s Magical Christmas Light" se vrátí. V noci bude na návštěvníky čekat překvapení na slavnosti osvětlení stromečku, s Mickeym, Minnie a Santa Clausem.
- "The Starlit Princess Waltz" -  valčík princezen se vrátí také od 15. listopadu do 5. ledna 2020.
- Vánoční průvod "Disney’s Christmas Parade" bude projíždět parkem 2x denně.
- Setkání s postavami: budete mít možnost zapózovat s Dupíkem a jeho zaječí slečnou nebo se Stitchem a samozřejmě se Santou v Mickeyho divadle.
- Co by to bylo za Vánoce bez jejich tradičních písní? V show "Let's Sing Christmas" zazní melodie končícího roku, s Mickeym, Minnie, Donaldem, Goofym a pěveckým chórem. Každý víkend budou mít hostující sbory dokonce možnost vystupovat na pódiu ve Vidéopolis.
- Kouzelný adventní kalendář se bude otevírat od 1. do 24. prosince.

Vánoční sezóna ve Walt Disney Studios Park.

- Show "Mickey’s Christmas Big Band" se vrátí až do 5. ledna 2020.
- #Surprisemickey se také vrátí od 15. listopadu do 5. ledna  2020. Minnie a její přátelé budou sdílet nová překvapení pro návštěvníky. Oficiální stránky.

Vánoce Christmas Disneyland Paris 2019

 

Nová videa na našem YouTube kanále lladdak:

Lví král VS Timon a Pumbaa aneb Jak to bylo doopravdy! Oficiální video.

 

Drakouš, dospělý Kid Mrakošlap a Molly z Letohrátek, Gosalyn a zloduch Taurus Bulba z Kačera Kabrňáka a také Goofy z Goofyho tlupy s Donaldovou láskou Daisy budou novými postavami v Kačeřích příbězích:

 

Jak to vypadá, když duha překlene Disneyland Paris uvidíte tady.

Aladin (1992) vykouzlil, před vysíláním na Nova Cinema následující pátek, tuto upoutávku.

Scuttle's ztráty a nálezy - cokoliv ztratíte, to u nás najdete. Střevíčky, ocas, lampa nebo sebevědomí? Žádný problém! Z velmi dlouho nevysílaného Disney seriálu Myšmaš.

 

Mějte jen perfektní dny! :)

perfektní Disney den meme

 

A víte o tom, že psychiatři naléhají na lidi, aby se přátelili s těmi, co milují Disney? :)

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! Můžete se tam třeba dozvědět, který Disney film vyšel v roce, kdy jste se narodili nebo vyhrát Disney DVD.

DIsney svět na Facebooku

 

 

21. červenec 2019

O tomto víkendu proběhl San Diego Comic-Con 2019 a přinesl i novinky o Disney seriálech, na které se teď podíváme:

Během panelu DuckTales se objevila upoutávka z nových dílů 2. série Kačeřích příběhů, které budou odvysílány v září na Disney Channel (USA):

 

Představen byl i nový plakát Kačeřích příběhů, který odhalil postavy pro 2. a 3. sérii z jiných Disney seriálů jako: Rychlá Rota, Letohrátky, Goofyho tlupa nebo Kačer Kabrňák. Jsou tu např.: dospělý Kid a Molly, prakačer Bobo a Tlapka, Gosalyn, Goofy, Daisy, Chip, Dale, Gežitka, Monty, Zip a další.

DuckTales San Diego Comic con 2019 Kačeří příběhy plakát

 

Hamoun se během #SDCC2019 rozhodl, že nebude sedět v koutě a vrhl se do vlastní verze znělky K̶a̶č̶e̶ř̶í̶c̶h̶ Hamounových příběhů:

 

Disney zde také ukázal úvodní znělku nového animovaného Disney seriálu "The Owl House". Epické dobrodružství s Luz, která zkoumá kouzelný svět plný čarodějnic, démonů a nadpřirozených tvorů. Původně měl mít seriál premiéru už v tomto roce, přesunut byl ale až na rok 2020.

 

SDCC 2019 přinesl i úplně první ukázku z nového animovaného Disney seriálu "The Rocketeer" pro Disney Junior. O čem bude:  Kit Secord se dozví, že je předurčena, aby se stala Rocketeerem, létajícím superhrdinou s raketovým batůžkem na zádech. Vyzbrojena parádní novou výbavou a tajnou identitou, Kit vzlétne do nebe, aby ochránila své město Hughesville a jeho obyvatele před nebezpečím. Na jejích hrdinských dobrodružstvích jí bude pomáhat je její nejlepší kamarád Tesh, buldočí parťák Butch, a dědeček Ambrose Secord, mechanik letadel .

 

Disney vydal na internetu tento nový obrázek ze Lví hlídky. Nová série, nová doba, všichni jsou teď starší a Kion s jizvou... To vše bude k vidění v epické závěrečné sérii od 3. srpna na Disney Junior (US).

Lví hlídka 3 série 2019

 

Původní Kačeří příběhy dostanou na podzim 2019 novou společenskou hru od Steve Jackson Games. Munchkin: Disney Ducktales je rodinné, role-play dobrodružství, které vás přenese do rolí vašich oblíbených obyvatel Kačerova, budete sbírat poklady, spojíte se s ostatními hráči a budete bojovat s padouchy v zábavné  hře, která dokonale kombinuje zábavu ze seriálu s klasickou karetní hrou.

Munchkin Ducktales karetní hra podzim 2019

 

Nejúspěšnější v letní sezóně pařížského Disneylandu, je bezpochyby i tato přehlídka Jungle Book Jive ve stylu Bollywoodu (i s opravdovými tanečníky z Indie), probíhající několikrát denně na Central Plaza před zámkem Šípkové Růženky:

 

Ve Francii slavili 14. července významný státní svátek, 230. výročí pádu Bastily a pařížský Disneyland mu věnoval tento nádherný ohňostroj přímo ve svém srdci, nad zámkem Šípkové Růženky:

 

Komediálně dobrodružný Disney seriál "Monsters At Work", který se objeví příští rok na Disney+, odhalil nové detaily na Mezinárodním Festivalu v Annecy:

Malá Boo z filmu se tu bohužel neobjeví. Monsters at Work se odehrává několik let po Příšerkách s.r.o., poté, co příšerky zjistili, že smích je mnohem silnější než výkřiky a přeměnili své elektrárny odpovídajícím způsobem: děsy jsou nyní nahrazeny vtipy; firemní slogan “It’s Laughter We Are After”. Nicméně, noví manažeři společnosti Mike a Sulley (stále namluvení Billy Crystalem a Johnem Goodmanem) už nejsou hlavními postavami. Novým hrdinou je Tylor Tuskmon (Ben Feldman), mladý a inspirovaný netvor, který opustí dílnu svých rodičů, aby se připojil k elektrárně jako vtipálek.

Monsters at Work plakát Disney seriál

Tylorův otec je velmi zklamaný, protože si myslel, že Tylor (na obrázku) bude vést rodinný podnik. Tylorův sen je bavit děti, ale to se mu nepoštěstí a dostane v továrně alespoň práci jako mechanik, spolu se svým přítelem z dětství jménem Val Little. Vzájemně se k sobě chovají jako Laurel a Hardy a pořád hledají způsoby, jak se pobavit. Val vypadá jako dvě obrovské chlupaté nohy s malinkýma rukama a velkým smyslem pro humor. Byl adoptovaný rodinou malých monster a má spoustu sourozenců, které musí hlídat. Val zvládá neuvěřitelně přesné úkoly, které se týkají velmi malých předmětů.

První sezóna se zaměří na Tylora, který se snaží vyšplhat po firemní žebříčku, aby se mohl přestěhovat na “Laughing Floor” a splnit si svůj sen stát se vrchním vtipálkem, a to vše při objevování tajemství o továrně. Hodně pozornosti se bude také soustředit na napětí mezi Tylorem a jeho otcem, protože jejich vztah byl naznačen jako srdce seriálu.

Pixar pomohl studiu Disney TVA, předal jim dal nepoužitý materiál, koncepty a návrhy! Také animace, kterou používá Dwarf Animation Studio, vypadá jako ta filmová. I humor je ve velmi podobném duchu značky vtipů a narážek PIXARu! Budou využívat i některé prvky z University pro příšerky.

Další detaily najdete u tohoto příspěvku na našem facebooku.

 

Nová videa na našem YouTube kanále ctí prázdnově pohodový čas:

Čip a Dejl posílají video-čumkartu z cesty za exotikou:

 

Potkali jsme Popelku, která vám posílá pozdrav a polibek z Disneylandu Paris:

 

Objevil se odkaz na Kačeří příběhy v novém kraťásku Mickey Mouse? Co myslíte? ;)

Pan Brambůrek, paní Brambůrková z filmu Toy Story: Příběh hraček v české reklamě na hračky z roku 2008.

Ze stejného roku vám přinášíme i českou reklamu na Barbie Tropical Beach.

Českou znělku z druhé série Disney seriálu Elena z Avaloru na programu Déčko si můžete pustit rovnou tady:

 

Doplnili jsme pro vás i program Disney filmů v celoplošných televizích na 14 dní dopředu. Najdete jej tradičně v rubrice Info a data. Na jejich začátek vás upozorníme i na našem facebooku.

disney filmy v tv

 

Přehled všech nových seriálů a filmů, které byly dosud oznámeny a jsou v plánu vysílání na streamovací službě Disney+ při jejím startu na následující 2 roky.

Služba odstartuje 12. listopadu 2019. Nejdříve v USA, ale rychle by se měla rozšířit do dalších regionů. Na roadmapě je vidět, že v prvním čtvrtletí fiskálního roku 2020 (začíná v říjnu 2019) bude Disney+ kromě Severní Ameriky dostupný v Asii, Pacifiku a západní Evropě. Ve východní Evropě (kam nejspíš patříme) a Latinské Americe bude služba spuštěna nejdříve o rok později. Starty v jednotlivých zemích budou postupné. V celém světě bude Disney+ do konce roku 2021. (cnews.cz)

 

Náš facebook Disney svět přesáhl 2000 odběratelů! Jsme opravdu moc šťastní, že magický svět Disney můžeme sdílet i s Vámi! Děkujeme! A pokud ještě nemáte svůj odběr, tak neváhejte, ať o nic nového a zajímavého nepřijdete.

2000 poděkování odběratelům facebook

 

A bacha, máš to sklo strašně upatlaný. Jednoduše klikni a okamžitě si ho nech vyčistitch

Vyčistitch displej okamžitě!

 

Masakrec na konec: Nejnovější Mickey, Donald a Goofy je pořádný nářez!!

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! Můžete se tam třeba podělit o své přání, ve kterém Disney světě byste chtěli žít nebo vyhrát Disney DVD.

DIsney svět na Facebooku

 

 

18. červenec 2019

Dnes má v českých kinech premiéru Disney film Lví král!

Lví král 2019 premiéra plakát

 

 

6. červenec 2019

Fanoušky Kačeřích příběhů a videohry Disney Magic Kingdoms jistě potěší, že Skrblík a synovci z původních Kačeřích příběhů byli konečně přidáni do této hry, po bok Kačera Donalda! Přidán byl nově i Lví král a spousta dalších vylepšení, které najdete přehledně popsané tady.

Kačeří příběhy ve hře Magic Kingdoms 2019

 

Tento oficiální plakát Kačeřích příběhů se objeví na San Diego Comic Con 2019. Na konci panelu věnovanému novým Kačeřím příběhům, který proběhne v pátek 19. července, jej podepíší tvůrci a dabéři Frank Angones, Matt Youngberg, Ben Schwartz, Bobby Moynihan, Kate Micucci a Paget Brewster. #SDCC2019 #kacerUUU

Plakát Kačeří příběhy San Diego Comic Con 2019

 

Z čistého nebe havarovala parádní Rampova oficiální předělávka znělky Kačeřích příběhů! :) Doufáme, že se jí časem dočkáme i v českém dabingu:

 

Kompletní velký výpis zajímavostí z programu Disney Channel na červenec 2019 pro vás skvěle sepsal kolega Vitox! Najdete je tradičně v rubrice Info a data.

Disney_Channel_TIPY červenec 2019

 

O minulém víkendu odstartovala nová sezóna Lvího krále v pařížském Disneylandu! Dlouho očekávaný "Festival of the Lion King and the Jungle Book" zahrnuje přehlídku "Rhythms of the Jungle" na centrálním náměstí parku, novou muzikálovou a akrobatickou show "Lion King and the Rhythms of the Pride Lands" v přestavěném divadle Frontierland Theatre a další tématickou zábavu v jiných částech parku, jako třeba "Matadance" s Timonem a Pumbou. Další zajímavé odkazy, obrázky a videa najdete v komentářích u tohoto postu na našem facebooku nebo v samostatných příspěvcích tamtéž.

Festival of the Lion King and the Jungle Book DIsneyland Paris 2019

Sezóna poběží od 30. června do 22. září 2019 a všechny detaily najdete na oficiálních stránkách sezóny Disneyland Paris.

 

Nová videa na našem YouTube:

Spider-Man: Daleko od domova sviští v těchto dnech v českých kinech. Skutečného Spider-Mana a jeho epický příchod na scénu ze střechy budovy přímo do boje s Lokim, v pařížských Walt Disney Studios uvidíte tady:

 

Lví král bude mít premiéru za necelé dva týdny. Jeho celé v představení s písní "Circle of Life," v krásné show "Mickey and the Magician" z pařížského Disneylandu, uvidíte v tomto videu:

 

Připraveni vypořádat se se zlořádem? Připraveni na show? Chip a Dale ano! #RychlaRota

 

A tenhle znáte? To takhle přijde Rampa McKvák na policejní stanici a... (první český dabing, Karel Heřmánek):

 

Přidali jsme také českou znělku 2. série Eleny z Avaloru.

 

citát jak začít Walt Disney

 

Připomínáme, že stále můžete posílat své fotky, ukázat, jak máte rádi Disney a získat krásný dárek! Vše najdete pod hashtagem #LetosDisney. Těšíme se na vaše Léto s Disney!

 

Fórec na konec: Pořádnou porci exotiky přináší nejnovější kraťásek Mickeyho a Minnie. A objeví se tu i nečekaní staří známí! ;)

 

No taak...funguje to? (klik)

Co vidí můj telefon Disney svět

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a další, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

25. červen 2019

Dnes jsme na přesáhli 1000 fanoušků na našem facebooku Disney svět! Jsme neskutečně šťastní, že magický svět Disney můžeme sdílet i s Vámi! Jste úžasní, děkujeme!

1000 poděkování fanouškům facebook Disney svět

 

 

23. červen 2019

Ukažte, jak máte rádi Disney! Fotky z vašeho léta, jakýmkoliv způsobem spojené s Disney (obyčejné i netradiční, nemusí být s obličejem nebo z Disneylandu), nám můžete posílat do komentářů nebo do zpráv na našem facebooku Disney svět s hashtagem #LetosDisney. Ty nejlepší budeme postupně přidávat do tohoto alba a na konci prázdnin odměníme tu nejlepší pěkným dárkem --> 2 Disney DVD podle vašeho vlastního výběru! (seznam zde)

Léto s Disney fotohrátky 2019

Těšíme se na vaše Léto s Disney! :)

 

 

21. červen 2019

Chip a Dale dostanou zbrusu nový seriál! Jak bylo oznámeno na mezinárodním festivalu animovaných filmů v Annecy 11. června, Chip ‘n’ Dale je v současné době ve výrobě pro streamovací službu Disney+. Nebude bohužel nijak navazovat na seriál Rychlá Rota.
- 7 minutové epizody budou zachytávat dobrodružství této milované dvojice ve velkoměstě, prostřednictvím neverbální komedie v klasickém stylu
- Disney animační tým v Londýně spolupracuje s pařížským produkčním studiem Xilam Animation, aby vytvořili seriál, který kombinuje tradiční styl animace se současnými komediálními příběhy
- režie: Jean Cayrol, produkce: Marc du Pontavice

Chip ‘n’ Dale nový seriál pro Disney+

 

Nová videa na našem YouTube kanále:

To je pták! To je letadlo! To je dřevo McKvák! A je to i první český dabing v ukázce z původního seriálu Kačeří příběhy:

 

Šerif Woody z Toy Story vám posílá tento pozdrav z pařížského Disneylandu:

 

Dnes, přesně v 17:53:44, začne astromnomické léto! Mějte ho vysluněné, mějte ho s Disney! :)

disney léto 2019 2  jpg

 

Disney není jen pro děti, to ví přece každý! ;D

disney příznaky google meme

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a další, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

11. červen 2019

Je vám horko? Kačer Skrblík dostal tento nový zmrzlinový dezert "Scrooge McDuck’s Billionaire Bacon Caramel Sundae" v Disney Animal Kingdom parku! Vanilková zmrzlina smíchaná se slaninovými proužky a karamelem, posypaná zlatými perličkami a korunovaná zlatem posypanou mincí z bílé čokolády ($5,99). Dobrou chuť!

Zmrzlinový dezert Strýčka Skrblíka 2019



Nezapomeňte, že skutečný Skrblík je jen jeden!! #kačerUUU (První český dabing: Mirko Musil, Blanka Zdichyncová, Inka Šecová a Jan Kalous).
 

kdyby mi platili za sledování Disney filmu meme

 

Nové video na našem YouTube kanále vám ukáže porovnání Rampy McKváka z původního seriálu Kačeří příběhy (1987) a nových Kačeřích příběhů (2017):


 


Z dalších novinek na našem YouTube kanále: Disney princezny a princové z pařížského Disneylandu přicházejí a zdraví vás přímo v zámku Šípkové Růženky:



Hakuna Matata s Timonem, Pumbou a Simbou z živého představení Lvího krále v pařížském Disneylandu z roku 2008:



 

Česká znělka seriálu Mickey a závodníci i se závěrečnou písničkou s titulky:

Seriál dostal na Déčku i druhou upoutávku, kterou jsme pro vás také nahráli tady. Déčko nakonec odvysílá obě dosud existující série Mickeyho a závodníků.

Novou oficiální upoutávku Disney Channel na nové díly Dalmatinské 101 uvidíte tady.

Vaše sdílení, lajk a komentář u videí nás moc potěší, děkujeme!

 

Mimochodem, slavný easter egg "A113" Pixaru, se dostal i do seriálu Mickey a závodníci! Nebo ne? ;)

easter egg a113 toy story a mickey a závodníci

 

Disney dnes vydal první plakát pro nový animovaný seriál "Monsters at Work", vycházející z Pixar filmu Příšerky s.r.o. (2001), který bude odvysílán v roce 2020 na streamovací službě Disney+. Seriál se odehrává šest měsíců po událostech filmu Příšerky s.r.o.., a elektrárna Monstropolis nyní sklízí dětský smích, který je zdrojem energie pro město (protože koneckonců smích generuje desetkrát více energie než výkřiky).

Monsters at Work 2020 první plakát

 

Vitox pro vás udělal parádní výcuc tipů a zajímavostí z programu červnového Disney Channel, který najdete v rubrice Info a data.

Disney_Channel_TIPY

 

Borec na konec: V nejnovějším kraťásku Mickeyho vstupuje na scénu i čerstvý oslavenec Kačer Donald. Na 85 let je ve výtečné formě, co říkáte?! :D

 

Disney filmy v roce 2019 meme

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a další, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku,

 

 

9. červen 2019

Nejslavnější kačer na světě dnes slaví 85. narozeniny! Menší ranec smůly a velký parník štěstí, Donalde! :)

Donald 85 narozeniny

 
A děkujeme Ti za všechnu zábavu v seriálech, filmech i Disneylandech tímto naším novým videem:

 

Pokračování předchozích novinek z roku 2019 najdete v rubrice Novinky 2019 - 1. část. Rozdělení bylo nutné z potřeby volného místa v této rubrice.

 

 

 

at-zije-disney-napis-400.jpg


 

 

Zde pokračujte na Novinky z roku 2019 - 1.část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2018 - 1.část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2018 - 2.část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2017

Zde pokračujte na Novinky z roku 2016

Zde pokračujte na Novinky z roku 2015

Zde pokračujte na Novinky z roku 2014 - 1.část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2014 - 2.část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2012/2013

Zde pokračujte na Novinky z roku 2011

Zde pokračujte na Novinky z roku 2010

Zde pokračujte na Novinky z roku 2009

Zde pokračujte na novinky z roku 2008

Zde pokračujte na novinky z roku 2007

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář