Jdi na obsah Jdi na menu
 


06: 5.4.2012 - Já jsem muzikant

Keramika

Dnešní hodina měla téma "Já jsem muzikant". Připravila jsem si tedy několik hudebních nástrojů a chtěla jsem si s dětmi hrát na takovou malou kapelu. Jaké bylo moje překvapení, když se dílna začala téměř "po okraj" plnit dnešními návštěvníky - těmi obvyklými i třemi nově příchozími. Nakonec nás bylo v dílně 29 - 14 dětiček a 15 doprovodů :o))) Takže jsem neměla malou kapelu, jak jsem původně zamýšlela, ale pořádný chřestící orchestr.

Nejprve jsme si prohlédli obrázky hudebních nástrojů a pak si o nich zazpívali písničku, která se jmenuje jako dnešní hodina - Já jsem muzikant ... Při tom jsme předváděli, jak se na jednotlivé hudební nástroje hraje.

Pak jsme vytvořili náš rytmický orchestr, se kterým jsme si zazpívali písničky Prší prší, Skákal pes, Pec nám spadla a Běží liška k Táboru. Doprovodný pěvecký sbor maminek a babiček zpíval, co jim plíce stačily a děti zpívaly a ještě k tomu hrály. Byla jsem moc překvapená, jak jim to šlo krásně do rytmu. Protože jedna hodná maminka nás při akci natočila na videokameru, můžete si to prohlédnout na tomto odkazu: http://youtu.be/FnHj6i4GLXg.

p1180186.jpg

Poté už nastal čas dnešní hlavní práce - výroby keramického bubínku. Z Mrňat už jsou zkušení keramici, takže práce šla krásně od ruky, všichni výrobu zvládli s naprostou samozřejmostí, dokonce i nováčkové se bez váhání zapojili a zhostili se svého úkolu se ctí. Výsledkem je 14 krásných pestrobarevných bubínků, za které si děti jako obvykle odnesly z kouzelné krabičky za odměnu bonbónek.

Úplný závěr dnešní hodiny jsme věnovali velikonočnímu koledování. Děti mi přišly říct velikonoční koledu a dostaly za to jako pomlázku malinkatého čokoládového zajíčka. Adámek s Ondráškem si dokonce přinesli i metličku, takže mě a Johanku pěkně vyšupali.

supani.jpg

A navíc byli tak hodní, že metličky půjčili i ostatním dětem.

Myslím, že se dnešní hodina moc povedla i když přiznávám bez mučení, že jsem si při odchodu musela vzít prášek proti bolení hlavy, jak moc to dneska bylo náročné :o))) Náročné, ale opravdu nádherné. Už se těším na příště.

 

Příspěvky

Písničky

5. 4. 2012