Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZÁPIS 2024/2025

 Společné dopoledne v MŠ Večerníček

                                

 

Srdečně Vás zveme na Den otevřených dveří ve čtvrtek 18.4. ve třídě Zajíčků. 

Jak probíhá den ve školce? Přijďte si to vyzkoušet. Od  9:00 do 11:00 bude pro Vaše děti připraven krátký program, který jim přiblíží den ve školce. 

Odpoledne pak budeme pokračovat od 15:00 do 16:30 informativní schůzkou, pro děti bude k dispozici herna plná hraček. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přijímání dětí do mateřských škol

městské části Praha 13

 

JAK PŘIHLÁSIT DÍTĚ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2024/2025

Právní úprava předškolního vzdělávání je stanovena zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a vyhláškou MŠMT č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů. 

Základní informace a pokyny pro rodiče

  • Předškolní vzdělávání je určeno dětem ve věku zpravidla od 3 do 6 let, nejdříve však pro děti od 2 let. Od počátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne pátého roku věku, do zahájení povinné školní docházky dítěte, je předškolní vzdělávání povinné ( § 34a a 34b školského zákona).

 

  • Školským obvodem pro všechny mateřské školy městské části Praha 13 je celé území městské části, tzn., že všechny MŠ MČ Praha 13 jsou „spádové“. Dítě s místem trvalého pobytu v MČ Praha 13 má při přijímání přednost před dítětem s místem trvalého pobytu mimo MČ Praha 13.

 

  • Zákonný zástupce dítěte má možnost podat žádost o přijetí dítěte do jedné či více mateřských škol. V mateřské škole odevzdá přihlášku (žádost)a vyplněný evidenční list s potvrzením o řádném očkování (nevztahuje se na děti, které od 01.09.2024 budou plnit předškolní vzdělávání), předloží rodný list dítěte a svůj platný průkaz totožnosti
  • Dokládat trvalý pobyt v MČ Praha 13 není potřeba u dětí, které mají v městské části
    místo trvalého pobytu, v případě cizinců místo pobytu. Jejich seznamy budou
    poskytnuty mateřským školám s předstihem. V případě nesrovnalostí bude situace
    řešena individuálně.

 

  • Ředitel/ka mateřské školy je povinen/a žádost od zákonných zástupců přijmout a dle stanovených kritérií a kapacitních možností rozhodnout o přijetí či nepřijetí dítěte do mateřské školy.

 

  • Podmínkou přijetí dítěte je, aby se přihlašované dítě podrobilo stanoveným pravidelným očkováním a mělo doklad, že je imunní proti nákaze, nebo že se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci (§ 50 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví). Tato podmínka se nevztahuje na dítě, které se hlásí k povinnému předškolnímu vzdělávání.

 

  • Další podmínky pro přijetí stanovuje ředitel/ka mateřské školy v kritériích.

 

 

 

 

Kritéria přijetí k předškolnímu vzdělávání pro školní rok 2024/2025

 

Děti jsou přijímány postupně dle níže uvedených kritérii. V případě, že se v daném kritériu objeví více uchazečů stejného data narození než lze přijmout, bude provedeno losování. Losování provede ředitelka školy za přítomnosti dalšího pedagogického pracovníka školy a zástupce zřizovatele.

  • Dítě, na které se vztahuje povinné předškolní vzdělávání podle § 34a školského zákona s místem trvalého pobytu, v případě cizinců s místem pobytu, v příslušném školském obvodu mateřské školy. Povinnost předškolního vzdělávání nastává od 1. září školního roku následujícího po datu, kdy dítě dosáhne pěti let věku, až do doby, kdy dítě zahájí povinnou školní docházku. Zákonný zástupce je povinen přihlásit dítě, které dosáhne do 31. 8. 2024 pěti let k zápisu k předškolnímu vzdělávání;

 

  • Nárokové přijetí dítěte s místem trvalého pobytu, v případě cizinců s místem pobytu, v příslušném školském obvodu mateřské školy, které před začátkem školního roku (tj. do 31. 8. 2024) dosáhne nejméně čtvrtého roku věku, seřazené podle data narození od nejstarších po nejmladší, a to do výše povoleného počtu dětí uvedeného v rejstříku škol a školských zařízení;

 

 

  • Nárokové přijetí dítěte s místem trvalého pobytu, v případě cizinců s místem pobytu, v příslušném školském obvodu mateřské školy, které před začátkem školního roku (tj. do 31. 8. 2024) dosáhne nejméně třetího roku věku, seřazené podle data narození od nejstarších po nejmladší, a to do výše povoleného počtu dětí uvedeného v rejstříku škol a školských zařízení.

případně

  • Dvouleté dítě s místem trvalého pobytu, v případě cizinců s místem pobytu, v příslušném školském obvodu mateřské školy, které dosáhne nejméně třetího roku věku do 31. 12. 2024, seřazené podle data narození od nejstarších po nejmladší, a to do výše povoleného počtu dětí uvedeného v rejstříku škol a školských zařízení.

 

 

Předpokládaný počet volných míst pro školní rok 2024/2025 je 23.

 

V Praze dne 22.3.2024                                                                    Markéta Šindelková

                                                                                                               ředitelka školy

 

 

 

Pokyny pro zápis

 

  1. Zákonný zástupce vyplní přihlašovací formulář na internetových stránkách konkrétní mateřské školy.

Termín: 15.04. – 30.04.2024

Odkaz pro elektronickou registraci k zápisu:

 

https://is.digiskolka.cz/SOL/PublicWeb/107502054/KWE015_Prihlaska.aspx?ID=5274#

 

 

 

 Registrace bude umožněna  od 15.04.2024 00:01 do 30.04.2024 23:59
 

 

  1. Dokumenty (vytisknutá přihláška, vyplněný evidenční list včetně originálu nebo ověřené kopie lékařského potvrzení), odevzdá zákonný zástupce do všech mateřských škol, o které má zájem, ve stanoveném termínu zápisu, tj. 02.05.2024 od 13:00 do 17:00 v ředitelně školy.

V případě prodloužení tohoto termínu u některých mateřských škol, bude tato informace předem zveřejněna na internetových stránkách příslušné školy.

 

  1. Podáním žádosti je zahájeno správní řízení.

 

  1. V MŠ zákonní zástupci dítěte obdrží:

 

  • přidělené registrační číslo
  • informaci o možnosti nahlédnutí do spisu a vyjádření se k podkladům
  • tiskopis pro zpětvzetí žádosti

 

  1. Termín zveřejnění výsledku zápisu je 17. 05.2024 od 12:00 hodin. Na webu školy a na vývěsce MŠ se zveřejňují registrační čísla přijatých dětí.

 

  1. Termín sejmutí zveřejněného výsledku zápisu je 03.06.2024.

 

  1. Pokud by bylo potřebné poradit a pomoci s vyplněním elektronického formuláře, je možné obrátit se přímo na Odbor školství ÚMČ Praha 13, Sluneční náměstí 2580/13, 4. patro, dveře 527, telefon 235 011 428. Je možné se také přímo telefonicky domluvit s ředitelkou příslušné mateřské školy, která všem ráda pomůže.

 

ŽÁDOST O PŘIJETÍ DĚTÍ 2024

 

EVIDENČNÍ LIST 2024

 

 

 

 

obrazky_-_vecernicek_6.jpg

 

 

 

Co by mělo vaše dítě zvládat 

před nástupem do mateřské školy

 

  • znát své jméno a příjmení

  • umět si říci co chce nebo potřebuje

  • spolupracovat při oblékání a svlékání

  • umět nazouvat a vyzouvat obuv

  • vysmrkat se a používat kapesník

  • držet lžíci a umět se najíst

  • při jídle sedět u stolu

  • umět pít z hrnečku a skleničky

  • používat toaletu(pleny nejsou přípustné)

  • umět si umýt ruce mýdlem

  • utřít se do ručníku

  • ujít kratší vzdálenosti během vycházky