Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podceňovaná epidemie budoucnosti: Alergie

13. 9. 2008

Obrazek

„Dobrý den, rád Vás poznávám,…povězte mi něco o sobě,…jakou trpíte alergií?“ Takhle nějak by s nadsázkou mohla v budoucnu vypadat běžná seznamovací konverzace dvou osob.
 
Alergie totiž představují narůstající hrozbu pro zdraví člověka, a to v celosvětovém měřítku. Možná pro vás bude překvapením, že každý pátý obyvatel České republiky je alergik. V evropském měřítku jsou navíc statistiky alarmující ještě více – odhaduje se, že do roku 2015 bude nějakou formou alergie trpět polovina Evropanů, tedy každý druhý z nás. Alergie navíc představuje i nemalou finanční zátěž – na řešení problémů s ní spojených se v Evropě ročně vynaloží až 29 miliard EUR. Podle výsledků posledních studií je přitom alergie, jakožto nemoc, stále podceňována, nedostatečně diagnostikována a nedostává se jí často ani vhodné léčby.
 
Co je vlastně alergie? Stručně řečeno, jde o poruchu lidského imunitního systému. Při alergické reakci náš organismus chybně vyhodnotí určité látky v prostředí, tzv. alergeny, jako nebezpečné infekční činitele a při kontaktu s nimi zahájí nepřiměřenou obranu. Reakce organismu se pak může projevit akutní rýmou, kožní vyrážkou nebo třeba střevními problémy a často může člověku zásadně zkomplikovat život. Přitom alergenům – látkám, které spustí alergickou reakci – je téměř nemožné se vyhnout. Patří mezi ně pyly, bodnutí hmyzem, některé potraviny, léky, nebo chemické látky.
 
 
Na trhu, především v oblasti kosmetiky a potravinářství, se proto stále častěji setkáváme s produkty označenými jako hypoalergenní. Jde o výrobky, které jsou vůči alergikům šetrné a snižují riziko alergické reakce. Patří mezi ně i Ambi Pur Puresse – svého druhu první a na trhu jediný osvěžovač vzduchu ve spreji, který má hypoalergenní účinky. Navíc jde také o jediný osvěžovač vzduchu, který získal ocenění Britské alergologické asociace (BAF), celosvětově uznávané organizace, která se již více než patnáct let zabývá osvětou, výzkumem a prevencí v oblasti alergie.
 
 „Osvěžovač Ambi Pur Puresse byl vyvinut s cílem snížit riziko kožních alergií. Ve složení výrobku byly totiž výrazně zredukovány látky, které mohou způsobit alergickou reakci a které byly na základě nařízení EU zařazeny mezi kožní alergeny.“ říká brand managerka značky Ambi Pur Romana Váchalová a dodává, že „pozitivní výsledky a účinky osvěžovače potvrdil i test nezávislého dermatologického institutu. Pokud se kapka spreje náhodou dostane do styku s lidskou kůží, není třeba se ničeho bát, chová se v podstatě jako deodorant.“
 
Ambi Pur Puresse tak vlastně zvládne dvě věci najednou – příjemně provoní celý váš byt a zároveň nijak neohrozí Vaše zdraví. Můžete ho tedy bez obav použít v celém bytě a nemusíte se bát, by nějak ublížil vašim dětem nebo domácím mazlíčkům. K dostání jsou přitom hned čtyři varianty elegantních jemných vůní – Cotton (bavlna), Air (svěží vzduch), Lotus (lotos) a Bamboo (bambus).
 
Výrobci kosmetiky a potravin, kteří přistupují ke svému podnikání zodpovědně, na současnou alarmující situaci reagují a zavádí na trh produkty, které snižují riziko dalšího vzniku a šíření alergií. Mezi takto zodpovědné značky patří i Ambi Pur.
 

Více informacích o hypoalergenních výrobcích Ambi Pur najdete na www.ambipur.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×