Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÍME & NEVÍME

Příspěvky

Superovoce pomohou nejen proti jarní únavě

24. 3. 2015

 

titbit-fotolia_69043901_mangostan.jpgPo dlouhé a většinou pochmurné zimě naše tělo často bojuje jak s fyzickými, tak duševními příznaky únavy. Pokud se začátkem jara také snažíte načerpat novou energii a životní elán, může vám, kromě osvědčeného pohybu a posilování imunity, pomoci také upravení jídelníčku a jeho doplnění o takzvaná superovoce.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

Až ¼ rodičů si nečistí zuby 2x denně

15. 8. 2014

 

rodina.jpg

Podle průzkumu, který provedla značka Signal, si v Česku až 1/4 rodičů nečistí zuby ani 2x denně. Vedle čištění zubů je alarmující i počet zubních kartáčků, které spotřebujeme za rok. Je to pouhých 2,5 kartáčku na osobu za rok.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 1

Poprvé k zubaři a s úsměvem

13. 8. 2014

 

hnizdo-1.jpg

Křik, panický strach dětí a pusa na zámek nejsou v zubních ordinacích ničím výjimečným. Děti mnohdy nemají důvod se bát, ale přesto v nich zubař vzbuzuje obavy. Jak s potomkem zvládnout návštěvu zubního lékaře bez problémů, nám prozradil stomatolog MUDr. David Kadlec.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

Děti a čištění zubů

13. 8. 2014

 

_dsc0052.jpg

Kdy začít a jak navyknout malé dítě čistit si zoubky? Jak s malým capartem jít poprvé k zubaři, aby se ho nebál po celý svůj život? To jsou otázky, které řeší většina rodičů malých dětí. Zeptali jsme se tedy osoby nejpovolanější a tedy dětské psycholožky PhDr. Renáty Faltýnové.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

Díky hořčíku umí naše tělo relaxovat

6. 8. 2014

 

stretching_dreamstime_l_27313169.jpg

Podle odhadů minimálně třetina Čechů trpí nedostatkem hořčíku (Magnesia). Dnešní běžná strava je totiž poměrně chudá na tento minerál, navíc lidské tělo vstřebává hořčík z mnoha potravinových doplňků jen obtížně. Přitom Magnesium patří do skupiny tzv. esenciálních minerálů, tedy látek pro naše tělo naprosto nezbytných. Hořčík je například zásadní pro normální činnost všech našich svalů i nervů, bez jeho pomoci je totiž tělo nedokáže uvolnit. Proto se nedostatek Magnesia mj. projevuje křečemi ve svalech, tiky, mravenčením, nadměrnou podrážděností, nespavostí, stresem.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

Proč je dobré chodit k dentální hygienistce

9. 7. 2014

 

_mg_5352.jpg

Ačkoli v zahraničí je využívání služeb profesionální dentální hygieny velmi rozšířené, většina Čechů považuje za dostačující prohlídky u zubního lékaře. Někteří se zbytečně bojí, že péče zubní hygienistky bolí, jiní si ji chybně spojují výhradně s estetickým efektem, další se nesprávně domnívají, že zubař a dentální hygienistka dělají se zuby prakticky totéž. Pravdou ovšem je, že se v péči o každého pacienta vzájemně doplňují. Jednoduše řečeno stomatolog řeší zdravotní problémy kolem chrupu, zatímco hygienistka se stará o prevenci a zároveň zubaři pomáhá s léčbou onemocnění v ústech pacienta.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 1

DĚTI NA TERASE

28. 6. 2014

 

2.jpg

Máte představu o prosluněném odpoledni prolenošeném na terase s knihou, koktejlem či kávou? Představy a potřeby vašich dětí jsou však zcela jiné. Pro ně je svět velké hřiště a terasa je ideální pro ztřeštěné závody a dobrodružné hry. Proto každý rodič při výběru materiálu v první řadě dbá na bezpečnost a snadnou údržbu. Prkna z kompozitového materiálu wood-plastic composite, známého jako WPC (v případě českého výrobce WoodPlastic® má složení 60% dřeva, 40% polymerů), vychází jako jednoznační vítězové.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

Tvrdá voda a její vliv na pokožku

21. 6. 2014

 

monika_arenbergerova.jpg

Tvrdou vodu má v České republice většina domácností. Všichni víme, že má neblahé účinky na domácí spotřebiče, proto kupujeme nejrůznější prostředky, abychom je ochránili. Věnujeme ale stejnou péči také naší pokožce? Ve vodě, která nám doma vytéká z kohoutku, si přeci myjeme několikrát denně naše ruce, obličej i tělo, a o ty bychom se měli starat v první řadě. Ale jak na to? Poradila nám dermatoložka Monika Arenbergerová, která dlouhodobě spolupracuje se značkou Dove.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

Diabetici: jaké zvolit vitaminy a minerály?

8. 9. 2013

 

1.jpg

Cukrovka (diabetes) je jedním z vůbec nejrozšířenějších onemocnění napříč českou populací. Podle typu nemoci jde o poruchu tvorby či působení inzulinu, jež vede k následnému zvýšení koncentrace cukru v krvi. Ta může postupně způsobit další závažné zdravotní komplikace včetně například mozkové mrtvice a infarktu. V souvislosti s léčbou a režimovými opatřeními diabetici často řeší, zda je pro ně nezbytné užívat nad rámec běžné zdravé stravy ještě další vitaminy, minerály a stopové prvky, a případně jaké. Názory lékařů v tomto nejsou jednotné, ovšem na druhou stranu panuje shoda v tom, že pro organismus diabetika je obzvlášť důležitý optimální přísun chromu, zinku, hořčíku, železa a vitaminů skupiny B.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

Kyselina hyaluronová – odstraní vrásky a omladí pleť

8. 7. 2013

 

Cítíte se stále mladě a přesto na své pleti pozorujete první vrásky? Nezoufejte. Máme pro vás způsob, jak s nimi zatočit. Za tvorbou vrásek podle odborníků stojí zejména úbytek kyseliny hyaluronové v pleti. Pokud ji pleti znovu dodáte, pocítíte doslova omlazení pokožky během pár týdnů. Ve vysoké koncentraci, přitom však lehce vstřebatelnou, obsahují kyselinu hyaluronovou i všechna séra kosmetiky Dr. Entner.  

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

Snídaně je ALFOU omegou celého jídelníčku. Snídejte Delikatess(e)ně!

18. 3. 2013

 

kak187_01_v01_r-3d_alfa-delikatesse-250g_cmyk-300dpi.jpg

Fakt, že snídaně představuje velmi důležitou složku našeho denního jídelníčku, je všeobecně známý. Snídaně by měla představovat kombinaci všech základních živin – bílkovin, tuků a sacharidů. Nejen obezitologové se dlouhodobě shodují, že nejlepším příkladem vyvážené snídaně je pečivo namazané kvalitním margarínem doplněné např. šunkou nebo sýrem a čerstvou zeleninou.
 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

8 tipů, jak si vybrat jazykový kurz v zahraničí a nenaletět

6. 5. 2012

 

ec-school-2007-0052.jpg

Při nákupu zahraniční dovolené je většina z nás obezřetná. Stojí dost peněz, chceme si ji opravdu užít a ne sedět naštvaně na kufru před hotelem v cizině, když naše cestovka nečekaně krachuje. V tomto ohledu nás už každoroční reportáže s takovými nešťastníky poučily. Když ale vyrážíme studovat do zahraničí cizí jazyk, výběru organizátora zájezdu už takovou pozornost nevěnujeme. Rizika jsou přitom stejná, ne-li větší.
 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

Přírodní tablety CHLORELLA PURA posílí Vaši imunitu, pročistí organismus a zlepší trávení

11. 11. 2011

 

nepojmenovany-6.jpg

Také přemýšlíte, jak letos v zimě vyzrát nad nemocemi a nachlazením? Potřebujete něco udělat se svou imunitou? Trápí Vás, že Vaši blízcí nedbají na životosprávu a chybí jim důležité živiny? Společnost Chlorella centrum Vám ráda pomůže. Nabízí zelené doplňky stravy, které přinášejí úlevu od častých zdravotních potíží, dodávají energii a celkově posilují obranyschopnost organismu. Navštivte e-shop www.chlorellacentrum.cz a vyzkoušejte kvalitní, vysoce účinné a zcela přírodní tablety CHLORELLA PURA. Na trhu je jen málo produktů s tak širokým spektrem účinků.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 2

Co dělá s tělem alkohol aneb jak předejít novoroční kocovině

3. 11. 2011

 

nepojmenovany-1.jpg

Silvestr se blíží a mnozí z nás již nakupují zásoby alkoholu na půlnoční oslavy. Víte ale, co dělá alkohol s vaším tělem? Jak poznat, když už máte dost? A jak předejít ranní kocovině?

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 1

Jak vybrat správnou matraci a rošt?

16. 10. 2011

 

nepojmenovany-1.jpg

Moderní společnost naštěstí již dospěla k tomu, že kvalitní spánek je pro lidské tělo jedním z nejdůležitějších faktorů. Když se dobře vyspíme, tělo je odpočaté a svěží, a my můžeme snadněji odolávat každodennímu stresu. Lidé jsou již ochotni připlatit si za kvalitní matraci, která jim poskytne požadované pohodlí a hlavně zdravotní benefity.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 141

Turmalínová technologie

16. 9. 2011

 

nepojmenovany-1.jpg

Turmalín je minerál se zvláštními elektrickými vlastnostmi.
Fény , kulmofény a žehličky na vlasy s „turmalínovou ionizační technologií“ jsou vybaveny povrchem potaženým turmalínem, který se při vysokých teplotách elektrostaticky nabíjí a vytváří přirozenou ionizaci.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 1

Zdraví z brusinek

11. 9. 2011

 

nepojmenovany-2.jpg

Brusinky – malé červené kuličky, které jsou po zpracování velmi chutné, a proto s oblibou využívané v kuchyni, mají i nesporné léčebné účinky. Již od nepaměti jsou dobře známé v lidové medicíně a od 20. století doceněné dokonce i v lékařském prostředí.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

Unavená a bez energie? Může za to jód

17. 8. 2011

 

nepojmenovany-1.jpg

Jód hraje stěžejní, nenahraditelnou roli při tvorbě hormonů štítné žlázy. Ta řídí přeměnu základních živin na dostatečné množství energie nezbytné pro správný růst, existenci a funkci každé buňky našeho těla. Jód je tedy jedním z hlavních činitelů nutných pro normální vývoj člověka, především jeho mozku. Cítíte-li se často unavená, i když máte dostatek spánku, těžko se soustředíte nebo reagujete podrážděně, může být příčinou nedostatek jódu v těle. Při něm totiž tělo doslova zpomaluje a nemá dostatek energie.
 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

9 největších mýtů o menopauze

1. 5. 2011

 

meno_mid.jpg

Máte dojem, že jste v přechodu? Jdou na vás kromě návalů horka také návaly strachu z toho, co vás v novém období čeká? Dobré informace mohou ušetřit mnoho zbytečných starostí.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0

Jak na zakysané smetany?

1. 5. 2011

 

3d_zakysana_smetana_8-_low-res.jpg

Každý z nás občas kupuje zakysanou smetanu pro přípravu svého oblíbeného pokrmu. Věděli jste ale, že využití tradičních zakysek má daleko širší možnosti? Nejprodávanější, a tudíž i nejoblíbenější značkou zakysaných smetan za rok 2010 je Yoplait. Pojďme se tedy podívat, jaké jsou používané druhy a jak je nejlépe využít při našem vaření.

 
Celý příspěvek | Rubrika: VÍME & NEVÍME | Komentářů: 0


 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×