Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koložvárské zelí od Bety

30. 12. 2006

Obrazek

Prosím, nelekněte se toho, že se vaří zelí a rýže dohromady!

1 sklenice kysaného zelí
2 sáčky předvařené rýže
Rýži vysypeme do zelí, přidáme vodu podle potřeby, uvaříme do poloměkka.

500 g mletého masa ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou, opražíme na cibulce.

Kvalitní klobásu, nejlepší je opravdu Csabai, tu chuť nenahradí nic, nakrájíme na drobné kousky.

Uvařené zelí s rýží, opražené maso a nakrájenou klobásu smícháme, vložíme do nepřilnavého kastrolku nebo pekáčku (nebo pokud nemáme nepřilnavý, tak do vymazaného tukem), zalijeme dostatečným množstvím - aspoň 2 ks - zakysané smetany a zakryté pečeme.

 

Obrazek

 

Tento recept zaslala Bety. Tím to jí děkuji.

Radůza

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Koložvárské zelí z Maďarska

(Gejza, 31. 3. 2009 12:40)

1 sklenice bílého sterilovaného zelí
2 varné sáčky rýže
4 větší brambory typu B
- zauzená slanina,2-4 vejce,zakysanou lahudkovou
smetanu,grilovací koření,pepř a červenou sladkou
papriku,
4-6 plátků krkovičky rozkrájím na kostičky,
sterilované zelí operu z nadbytečné kyselosti a
rýži uvaříme do poloměkka.
Na pekáč začnu vrstvou brambor krájených na kolečka za syrova,přidám na plátky zauzenou slaninu s vrstvou na kolečka nakrájenej čabajsky,navrstvím rýži a první část zelí a krkovičky,doložím zbytek brambor a další část čabajky,druhá vrstva rýže a zelí a zakončím zbytkem krkovičky,čabajky a slaniny,přidám místo soli grilovací koření,sladkou papriku a pepř nebo mleté feferonky,zakryju vrchním pekáčen a dám do trouby.Až je maso měké vše zaleju zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci a dám zapéct.
Takto se to vaří v jižním Maďarsku a samozřejmostí je,že si to může každý doupravit podle svojí chutě i tím,že tu poslední vrstvu zelí zamění za čalamádu případně vrstvu sýra,ale to už nebude to původní Koložvárské zelí.
Děkuji Bety za inspiraci co k obědu a kdo to skusí tak dobrou chuť.
Gejza.

Koložvárské zelí

(Nebe, 22. 2. 2007 10:25)

Vařila jsem v pondělí a bylo to výborné. Díííík.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×