Jdi na obsah Jdi na menu
 


HOVĚZÍ MASO

Příspěvky

Debrecínská svíčková

21. 1. 2012

 

Odleželé maso odblaníme a osolíme. Polovinu špeku rozkrájíme, rozpustíme a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak zaprášíme sladkou paprikou, přidáme mletý kmín a protlak, promícháme, vložíme maso, trochu podlijeme a v troubě dobře přikryté, dusíme.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Svíčková pečeně na Budapešťský způsob

19. 12. 2011

 

V hrnci rozehřát část oleje. Přidat nadrobno nakrájenou cibuli a osmahnout dozlatova. Posypat červenou paprikou a ihned rozředit 3 dl vody.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Rozstřelený ptáček od Lucky

30. 10. 2011

 

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na sádle orestujeme slaninu a cibuli. Přidáme plátky masa a necháme zatáhnout.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Roštěnky Stroganoff

30. 10. 2011

 

Maso nakrájíme na nudličky, poprášíme moukou, osolíme a zprudka orestujeme. Vyndáme z pánve a na výpeku osmažíme žampiony. Přidáme okurky, hořčici, rajčata, pokapeme citronem a zalijeme smetanou na vaření.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Svíčkové řezy po Japonsku

23. 9. 2011

 

Mírně naklepané maso vložíme do marinády, zakryjeme a dáme na 10 hodin do chladničky.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Strážnický divoký šíp

21. 8. 2011

 

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na jehlice. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran dozlatova opečeme a v horké troubě dodusíme.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Šunková rolka s gulášem

19. 4. 2011

 

Do plátků šunky dáme guláš, posypeme opečenou paprikou a žampiony, zabalíme, posypeme sýrem a zapečeme.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Guláš od paní Jany

1. 3. 2011

 

V hrnci rozpálíme olej, na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme kmín, jeho vůně se v orestované cibuli krásně rozvine, a potom do hrnce vsypeme na kostky nakrájené hovězí maso.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Rumpsteak na teplém špenátovém salátu

1. 2. 2011

 

Steaky potřeme worcesterem a posypeme drceným barevným pepřem a škrobovou moučkou. Steak opékáme na pánvi z obou stran. Do šťávy přidáme rajčatový protlak, balsamico a smetanu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Steak ze svíčkové

19. 1. 2011

 

Steak nakrájíme na dva centimetrové plátky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Brambory i se slupkou rozkrojíme na čtvrtky, pokapeme olejem a dáme do trouby.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Kouzelný měšec

17. 2. 2010

 

 Obrazek
Panenku naporcujeme, naklepeme, osolíme, kuřecí steaky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme přes noc v ledničce uležet.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

GULÁŠ Z TROUBY OD NELY

14. 1. 2010

 

Obrazek

Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 3

Koprová omáčka se svítkem

26. 1. 2009

 

ObrazekDo osolené vody dáme vařit hovězí maso. Po uvaření maso vyjmeme, vývar přecedíme přes síto a znovu přivedeme k varu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Roštěná s omeletou a párkem

21. 5. 2007

 

Plátky roštěnek po okrajích nařízneme, dobře naklepeme, osolíme a z jedné strany obalíme v mouce. Vejce našleháme s trochou mléka, kořením a špetkou soli.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Hovězí plátky na pivě

21. 5. 2007

 

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a společně s cibulí opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme do měkka.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Hovězí na víně s višňovou omáčkou

21. 5. 2007

 

Očištěné roštěnky po obvodu nařízneme, poté je tence naklepeme. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách dobře opečeme.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Roštěnky na kmíně

21. 5. 2007

 

Roštěnky osolíme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí. Na tuku osmahneme kostičky bůčku, opečeme roštěnky po obou stranách, poprášíme moukou, přidáme cibuli, kmín, podlijeme vodou a dusíme.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 1

Plátky na slanině se sterilovanou zeleninou

21. 5. 2007

 

Roštěnky očistíme, opláchneme, naklepeme a na okrajích nařízneme. Drobně nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme, vložíme roštěnky, osmahneme, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Maso s paprikou a pórkem

21. 5. 2007

 

Maso pokrájíme na nudličky, posypeme škrobovou moučkou, pepřem, solí, Glutasolem a sójovou omáčkou, promícháme a necháme pět minut odstát.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0

Roštěnky na pivě

21. 5. 2007

 

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na sádlo zprudka osmahnout. Opečené je vyjmeme a na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.

 
Celý příspěvek | Rubrika: HOVĚZÍ MASO | Komentářů: 0


 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×