Jdi na obsah Jdi na menu
 


DISKUSE

  Prosím aby jste nepoužívali vulgarizmy. Pokud máte pocit, že nesouhlasíte s obsahem těchto stránek, pak se svěřte v diskuzi, ale nesuďte prosím mé počínání.Příspěvky obsahující neslušné,urážlivé, ponižující, diskriminující a podobné výrazy odstraním.

   Nevkládejte do svých příspěvků odkazy, ani emailové adresy, a to v žádné formě. Tyto budu ze svých stránek odstraňovat. Ostatní text, bude-li nezávadný, bude ponechán.V případě zájmu mi zašlete kontakt na sebe s požadavkem o zprostředkování na konkrétního návštěvníka stránek. Budete-li mít zájem zprostředkuji kontakt, se kterým musí souhlasit oba účastníci.

Děkuji

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vymeneny zamek

(petra, 13. 7. 2012 16:32)

majitel vymenil zamek u bytu ktery mi bez smlouvy "pronajal". Odmita vydat cokoli z veci. Jak se mohu branit?

No nazdar.

(No nazdar., 16. 4. 2012 15:02)

No nazdar. Takže až vám někdo vymění zámek u dveří bytu, tak vy budete čekat až jak dopadnou soudy? A následně vymáhat škody?

Teď ještě tu O Karkulce.

Re: No nazdar.

(Majitel stránek, 16. 4. 2012 15:45)

No nazdar.
DISKUSE

No nazdar.

16. 4. 2012 15:02

No nazdar. Takže až vám někdo vymění zámek u dveří bytu, tak vy budete čekat až jak dopadnou soudy? A následně vymáhat škody?

Teď ještě tu O Karkulce.
........................................................................
Vážený/á pane/í

Ono podle zákona není tak snadné jentak vyrazit dveře, ikdyž máte nájemní smlouvu. A pochopitelně je obrovský rozdíl mezi bytem a provozovnou. Jen pro představu - kdyby majitel bytu ve kterém žijete, z nějaké příčiny vyměnil zámek když nebudete doma, máte stejný problém. Zjistíte že klíč nepasuje, a bez zjištění důvodu vtrhnete dovnitř. Byt do kterého jste takto vnikl/a, není Váš, a v ten okamžik jste spáchal trestní čin. Zjistěte si jak to vykládá zákoník !
A prosím nepoužívejte ponižující věty typu - tak ještě tu O Karkulce. Musel bych se domnívat, že právě tato kniha je vrcholem Vaší čtenářské gramotnosti.

Re: Re: No nazdar. - OMYL!!!!!!! - ohledně otevření bytu

(Petr, 28. 5. 2012 18:42)

Tak tady se teda pane Majiteli stránek obrovsky mýlíte....!!!!!!!...pokud jste nájemcem bytu a máte v něm svoje věci, tak nejenže jste oprávněn svůj byt otevřít, ale majitel bytu tam bez vás NESMÍ vkročit....i když je nemovitost jeho!!!!!!...to samo policie, pokud se na ní obrátíte, že byt užíváte na základě nájemní smlouvy, tak vám bude při otevření asistovat....samotné otevření je na vás, ale asistence policie se můžete dožadovat a jsou povinni vám vyhovět!!!!!!....takže nebuďte v omylu ......a aby nebyla nějaká mýlka, jsem policista, takže vím o čem mluvím...... jinak se podívejte na oprávnění policie (PČR i městské) k otevírání bytu a jiných prostor, kterou jim dává přímo zákon.
Jo...a jen tak mimochodem.....nějk moc nefungujou ty kontrolní kódy pod přidáváním komentářů.....

PŘÍBĚH

(Soňa, 16. 4. 2012 14:08)

Příběh zni krutě, ale musím říct, že jsem v něm objevila několik zlomových bodů, ve kterých, kdyby bylo postupováno rozhodněji, situace se mohla vyvíjet jinak. Už asi tušíte, že hned v u prvního podrazu jste měli zvolit pod a) - tedy vyrazit si dveře do provozovny, kterou máte pronajatou, máte tam vlastní majetek a obratem vyměnit zámek. Dobrá tedy, spolehli jste se na policii, nic Vám ale nebránilo ukončit odběry energií a odhlásit telefon po dobu, kdy jste provozovnu neužívali.
Podraz další - neuhrazení škodu způsobené průtahy řízení - neexistují nějaké prostředky k dovolání se spravedlnosti?
Podraz další - VZP, sociálka a spol. - tak tady už mi opravdu připadáte jako z marsu! VZP ani sociálku opravdu nezajímá v žádném případě, proč nemáte uhrazené pojistné!!!!! To jste snad jako podnikatel a zaměstnavatel musel vědět. Pokud nemám na sociálu a zdravotku - rychle ukončit podnikání a hajdy na pracák - jinou možnost nemáte, ale alespoň tady ta možnost je.
Podraz poslední - idiot v zaměstnání - vidíte, kdybyste ho poslal do jistých mezí hned - nemusel jste - buď tam už dělat a dávno mít jinou práci, anebo tam nemusel dělat on.

To že se budete bát celý život se pořádně spravedlivě rozčílit a s někým pořádně zatřepat (myslím i obrazně). Bude si o Vás pořád někdo otírat boty (zloděj, lajdácký policajt i blbec v práci).

(nechci si ani představit, co by s člověkem, který by nám kradl majetek udělal můj manžel..)

Ale není to zas tak hrozné - zkuste se ještě dovolat státu na náhradu škody, a i kdyby to nevyšlo - 800.000 není zas dluh který by dva lidé nepořídili splatit. A práci určitě najdete.

Re: PŘÍBĚH

(Majitel stránek, 16. 4. 2012 15:56)

PŘÍBĚH
DISKUSE

Soňa

16. 4. 2012 14:08
...........................................................................
Dobrý den paní Soňo.

Děkuji za rozbor situace, dnes již také vím, co jsem tehdy udělal špatně, nebo neudělal, a udělat měl. Neberte to osobně, ale je jisté rčení p"Po válce je každý generálem"
Pochopitelně jsme v den, kdy jsme se nemohli volat do provozovny, nejprve volali policii, abych zjistil jestli mohu dovnitř . Řekli mi že vžádném případě, a že jedou na místo. Pravda přijeli za chvíli, ale dnes bych také raději podstoupil to riziko a vyrazil prostě dveře. Pokud jste četla celou mou zpověď, tak jsem uvedl, že vyšetřovatel trval na tom, aby firma v době vyšetřování byla účetně činná, z důvodu vyčíslení vznikajících škod. Také jsem nepředpokládal, že to naše slavná policie dokáže tak natáhnout. Kdyby nám pomohli k našemu vybavení a zásobám, tak bychom změnili místo a do měsíce bychom podnikali dál.

Re: Re: PŘÍBĚH

(Soňa, 17. 4. 2012 8:29)

Nechtěla jsem se Vás dotknout a máte pravdu že po bitvě je každý generálem, ale to ze mě taky mluví zkušenosti. Zatím musím říct, že jsem nikdy neviděla, že by platilo to, co se domluvilo "per huba". Ať se napovídalo, co chtělo, na konec se vždycky můžete odvolat jen na to, co je na papíře.
Viděla bych to tak, že by bylo třeba skutečně se pokusit ještě vymámit ze státu a z pána, co Vám nadělal škody, peníze zpět, je pravda, že to že jste škodám přímo nebránil neznamená, že je jiný může beztrestně páchat. A taky bych to vzala jako dobrou zkušenost - dá se přijít o víc, dokonce o hodně víc a dokonce takovým způsobem, že se budete muset do konce života schovávat buď v díře, nebo na druhé straně zeměkoule, aby si pro vás nepřišli - takové lidi taky znám.

Re: Re: Re: PŘÍBĚH

(Majitel stránek, 17. 4. 2012 8:38)

Dobrý den.

Děkuji za reakci. Pochopitelně, že jsem podal na ministerstvo vnitra i Ministerstvo spravedlnosti "Žádost o odškodnění za ztráty způsobené nesprávným úředním postupem". Doložil jsem všechny podklady, a doufal, že právu bude učiněno za dost. Má podklady zahrnovaly i dopis od ředitele Okresního odd. PČR, ve kterém píše doslova : Za průtahy ve vyšetřování se Vám omlouvám, a s konkrétním pracovníkem bude zahájen kárný a finanční postih. Tento dopis byl krátký, nicméně tato věta je podstatným potvrzením . A víte co mi odepsali ? "Šetřením bylo zjištěno, že k průtahům ve vyšetřování nedošlo". Tehdy jsme již ztratili sílu bojovat dále. To je poprava. Na toto vyjádření totiž můžete reagovat poze žalobou na stát, a jistě pochopíte, že jednak na to člověk nemá peníze, a je to boj s větrnými mlýny.

Re: Re: Re: Re: PŘÍBĚH

(Kajo, 17. 4. 2012 13:29)

Nemáte pravdu! A divím se, že Vám ještě nikdo neporadil. V takovém případě se jedná o diskriminační jednání vůči Vám, a jsou u nás v zemi neziskové organizace, které Vás budou zdarma velice rádi nejenom právně zastupovat, ale o celou věc se za Vás postarají. To znamená, že si ušetříte nervy s různými soudními průtahy. A proč neziskovou organizaci??? Protože u té jediné můžete mít jistotu, že Vás nebudou chtít jen ždímat. Dokonce jsem si všiml, že i Pprávní zastoupení DAS se ujímají těchto případů. Žijí z toho, že u sporu vyhrají a budou si za práci nárokovat od prohrané strany.
To je jeden z důvodů, proč se mi Vaše stránka nelíbí, že právní pomoc, alespoň z takového pohledu, jak ho líčíte existuje!!! ...a Vy zde hrajete na city! A zřejmě mě znovu smažete...

Re: Re: Re: Re: Re: PŘÍBĚH

(Majitel stránek, 17. 4. 2012 13:48)

Mýlíte se. Nesmaži Váš příspěvek. Vyjadřujete svůj názor, a to plně respektuji. Celá věc je pochopitelně složitější, ale podrobným popisem bych pravděpodobně docílil nesrozumitelnosti. V době kdy jsem vše aktivně řešil, nebo se o to alespoň snažil, jsem udělal dost chyb, ale s tím už nic nenadělám. A neziskové organizace ? - když už jsme propadali bezmoci a depresím, snažili jsme se jít i touto cestou. Jenže jak jste uvedl, oni profitují z vyhraných sporů, a do sporu se státem se nikomu nechce. Jen těm, co mají peníze a utáhnou to přes drahé právníky, nebo zoufalí lidé, kteří v tom cítí poslední možnost, a snaží se vybojovat si svá práva vlastními silami.
Pokud se Vám tyto stránky nelíbí, pak příliš nerozumím Vašim četným reakcím v diskuzi.
navíc toto je Vaše citace, která se zdá být jakousi podporou mého zofalého konání :

Re: Re: Možná...!
DISKUSE

Kajo

17. 4. 2012 12:04

Ano...! I toto zní hloupě, ale jakým jiným způsobem oslovit veřejnost a požádat o pomoc, než tímto. Stát u východu Metra a oslovovat každého zvlášť je nejenom unavující, ale hlavně dost ohrané a otravné. Potkávám takové lidi každý den.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: PŘÍBĚH

(Kajo, 17. 4. 2012 14:07)

A zase s Vámi nesouhlasím a musím znovu prohlásit, že nemáte pravdu. Vedl jsem několikerý spor se státem a dokonce jeden z nich byl i u Ústavního soudu, alespoň vím, o čem mluvím. Všechny jsem vyhrál. Do dnes mé jméno na Živnostenském úřadě znají, neboť jsem se zasloužil o změnu stanov.
Ve Vašem případě by mohl být problém, že jste se dopustil takových chyb, o kterých se ani nezmiňujete. V takovém líčení, co zde podáváte je věc, alespoň z mého úhlu vnímání jistá.
A držím se těchto stránek z důvodu ochrany dobrých srdcí. Důvěřivý lidé jsou také naivní, ale to je známka dobrého srdce.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: PŘÍBĚH

(wasube, 18. 4. 2012 6:44)

Zoufali lide sli casto i do televize s takovou,ci podobnou krivdou.Predpokladam,ze by jste tam nesel k vuli zanonymite,ale anonymne penize chcete.Zkuste se podivat na to ocima jineho cloveka.
Co se tyce deti,skromnost jim neublizi,zvlaste v dnesni dobe.
Vyrustala jsem ve velmi chudych pomerech a nezpusobilo mi to zadne dozivotni trauma.Dodnes nemusim mit vsechno,co maji druzi,kdyz si na to nevydelam...A rozhodne to byly daleko horsi podminky,nez uvadite Vy.Mate jeste aspon porad na chleba.A jste jen 4,nas bylo 9,z toho 7 deti.A jste zdravy,coz nas zivitel nebyl.A nikdo nam nic nedal,ani jsme po lidech nic nechteli..Nehrozi Vam,ze by jste byli bezdomovci,takze z hlediska te anonymity to nevidim tak,ze Vam lide uveri.Tim nechci rici,ze musite uvadet jmeno s adresou,ale co jmeno firmy,o kterou jste udajne prisel?Vite,lide,kteri maji podnikatelskeho ducha a uz jednou uspesni byli,tak by takhle nedopadli...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PŘÍBĚH

(Majitel stránek, 18. 4. 2012 9:00)

Své děti jsem vždy vedl ke skromnosti, ale to jsem tu už také psal. Také netoužíme mít vše, co mají druzí, nemyslím, že bych se někdy vyjádřil že je to naopak. Pravda, na chleby ještě zbylo, jen není na místě porovnání počtu členů rodiny. Když se nám mělo narodit druhé dítě (bylo to před 12-ti lety), tak jsme netušili, že se něco podobného může stát. A vlastní zodpovědností jsme nezplodili 7 dětí. I při "normálním " způsobu života v naší zemi bychom to se vší pravděpodobností ekonomicky nezvládli. A jsem-li zdravý ? Relativně ano. Před 11-ti lety jsem prodělal operaci čelistí z důvodu rakoviny kostí. Takže je to úhlem pohledu. Já jsem prostě svůj zdravotní problém začal už před lety ignorovat.
Podnikatelského ducha jsem také myslím měl. Prosperovali jsme. Název firmy jsem neuvedl, z jasného důvodu. Podivujete se mé anonymitě, a píšete, abych uvedl jméno firmy, pod kterým jsou ve výpisu firem veškerá osobní data.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: PŘÍBĚH

(wasube, 18. 4. 2012 6:49)

A co delate u metra kazdy den?Ti lide se aspon obtezuji tim,ze lide hned vidi,komu vlastne prispivaji,tady si mohu myslet,ze Vas zivi netove pohadky.A proc mate pod kontrolou prispevky,jsem zvedava,jestli zverejnite i moje,neno ne,protoze se Vam pravda nelibi...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PŘÍBĚH

(Majitel stránek, 18. 4. 2012 8:41)

Dobrý den.
Nejsem z prahy, proto nebývám u metra každý den. To jste si pravděpodobně přečetl/a několik příspěvků a nerozlišil/a pisatele.
Příspěvky má pod kontrolou každý, kdo založil stránky. Doposud jsem odstranil pouze jeden příspěvek, který obsahoval vulgární slova. Pán který jej napsal to se vší pravděpodobností pochopil a respektoval. Vaše jméno nemám důvod odstranit, stejně jako Váš příspěvek. Napsala jste, co si myslíte, a v diskuzi má Váš názor své místo. Jestli se mi líbí, nebo ne, to je jiná věc.Vím, že je spousta podvodníků, kteří mohou touto cestou lidi zneužívat, proto postupně reaguji na dotazy a nebráním se konfrontaci, i když anonymní. Konec konců ani vy neuvádíte své jméno.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PŘÍBĚH

(wasube, 18. 4. 2012 21:45)

Ale ja od lidi nic nechci.Proto si nemyslim,ze bych mela uvadet sve jmeno,kdyz neuvadim ani zadny ucet v bance...Anonymne opravdu mohu napsat cokoliv...A lide skutecne uz mnohokrat anonymity zneuzili...
Mate pekne webove stranky,rekla bych,ze by jste mohl pracovat v IT,jsou tam dobre platy,je jich porad malo.
Kdyz rodice dokazali uzivit 7 deti,myslim,ze 2 deti,kdyz maji 2 rodice to neni az tak problem...k Vasi nemoci - predpokladam,ze pobirate invalidni duchod..preji Vam plne uzdraveni.

Re: Re: Re: Re: PŘÍBĚH

(Petr, 27. 5. 2012 12:01)

Nezlobte se na mně, ale nemůžu s vámi souhlasit.Váš postup byl úplně špatný, sebevražedně naivní.Stejně tak se chováte i teď.Obraťte se znovu na soud, obraťte se na ombudsmana, talčte to dál a dál.Využijte všechny možnosti,které máte a které vám zaručuje Ústava a Listina práv a svobod.yslíte si, že stížností na MV se zabýval někdo hodně kompetentní??...ani omylem!!!....takže v boji pokračujte!!!!Podívejte se na "spoluobčany". Ti se svých práv nebojí domáhat a přitom do státní kasy nepřispěli ani zlomkem toho, co vy.No a i já bych v tomto případě použil "služeb" bouchačů, a toho chytráka, kvůli kterýmu to začlo, bych nechal posadit do kolečkový židle.Možnosti jsou, a ani ne moc drahý. Vím, zní to všechno chytře, ale nesmíte se bát bojovat.Máte rodinu, tak se snažte.......pravda je, že v tomhle státě je bordel všude, kam oko dohlédne.Ale to neznamená, že si máme nechat kálet na hlavu.......
Hodně štěstí.....

Re: Re: Re: Re: Re: PŘÍBĚH

(Petr, 28. 5. 2012 18:22)

Včera jsem zde psal reakci na zde uvedený příběh...nedalo mi to, trošku se poptal a trošku "šťoural na NETu....a zjistil jsem si informace, které potvrzují to, co jsem zde psal už včera. Autor tohoto příběhu opravdu nevyužil všech možností, které dává právní řád.Stačilo se hned zkraje poradit s právníkem a vše mohlo probíhat úplně jinak.Nezkoumal jsem data na dokumentech, ale pokud jste po obdržení záporného stanoviska MV hodil "flintu do žita", tak jste to pos..... .Ještě v tom okamžiku jste se měl obrátit na Správní soud a podal žalobu na MV.Na tu máte právo, a je škoda ho nevyužít.Žalobu doložíte důkazy a důvody a pokud je vše tak, jak uvádíte, tak šance na úspěch jsou velké.Ale je nutno postupovat přesně dle zákona, nejlépe opravdu s právníkem.Pokud byste neuspěl ani takto, lze se obrátit na ombudsmana - postup si snad zjistíte, případně vám opět poradí právník. Z dalšího popisu jsem pochopil, že žaloba u soudu na dotyčného pána dopadla pro vás dobře a on vám má uhradit nějakou škodu.Jak jste postupoval dále??....podal jste na soud podnět k výkonu rozhodnutí (exekuci)????....pokud ne a čekáte, že to půjde samo tak jste opět naivní......
Nevím, nezlobte se na mně, ale když si to tak dávám dohromady, napadají mne opravdu různé postoje k tomu, co zde píšete.Pokud je všechno opravdu tak jak popisujete, tak jste opravdu naivka a pokud jak uvádíte, byla v době požadavku zvýšení nájemného, vaše finanční situace díky fungující firmě více než dobrá, tak tím, že jste se neporadil s právníkem (určitě by platba za něj byla únosná), jste "šetřil na nesprávném místě". Druhé, co mně napadá je to, že jste opravdu "chytráček", kterej spoléhá na důvěřivost lidí, že mu prostě pár naivků něco pošle a on bude vysmátej. Nevím, nezlobte se, ale takhle to na mně působí.Víte, babička říkala "líná huba je holý neštěstí".....a jak mi to potvrzuje tady to, co píšete, tak to platí.teda pokud jsou vámi vylíčené věci skutečně tak, jak uvádíte. Zvláštní je, že na některých dokladech chybí například razítka........asi se nějak vypařila......:))))...no a když si dáváte práci se skenováním dokladů, co takhle podací lístky k nim???.......taky by se tam dala začernit adresa odesílatele, ale zůstal by adresát a hlavně datum podání......asi by to přispělo věrohodnosti.

Takže toť ode mně už vše.......hodně zdaru v dalším životě.
P.

moje rada, právník

(radek, 27. 5. 2012 11:09)

kdybyste hned v počátcích obětoval pár tisíc schopnému advokátovi za rady, nic z toho by se nestalo... s tímto se setkávám velice často: "přece nenastrkam peníze nějakýmu právníkovi", no a ehje jsou z toho v lepších případech statisícové dluhy.

A

(yxcvbnm, 21. 5. 2012 14:58)

Dobrý den,

Ráda bych se zeptala někoho, zda autorovi stránek již přispěl? Asi to bude dost naivní, ale ráda bych mu poslala nějaké peníze, ale nechci se nápalit a poslat to jen nějakému "vyčůránkovi".


1 | 2 | 3 | 4 | 5

následující »