Jdi na obsah Jdi na menu
 


Minutové hry

Český rozhlas je médium dravé a hravé. A rádo si hraje i dramaty. Myslíte si, že rozhlasová hra může trvat jen minutu? Nebo dvě tři? No může:) Kterýkoli aktivní autor může zaslat krátký dramatický útvar a má-li štěstí, bude zdramatizován.

Zaslala jsem celkem tři krátká dramátka, z nichž se natočilo jedno o menším konfliktu s vlastní hlavou pod názvem Experti. Můžete si ho vyslechnout zde:

Texty všech tří si můžete přečíst v odkazu níže - soubor se otevře ve formátu PDF. První pojednává o nenápadném obchůdku s lehce netradičním sortimentem a ve druhém se dočtete o poněkud neobvyklém pacientovi.

Minutové hry - texty: Krámek, Rýma, Experti

... zákazník: Sháním nějaký čistící čaj.
prodavačka: Máme, samozřejmě. Přál byste si muchomůrkový, jsou tu dva druhy - červený, moc dobrý na krev, a zelený, dodává krásnou barvu pleti. Oba dva bio!
zákazník: Prosím? Já hledám bylinkový čaj!
prodavačka: Ale jistě. Doporučuju bolehlav, čistá síla proti migrénám, nebo rulíkový, ten je vzácný a má velkou sílu proti všem chodobám, stačí vypít jediný šálek. Sháníte ho pro sebe?
zákazník: Ne, pro manželku... Tohle je skrytá kamera?
prodavačka: Kamera? Techniku bohužel nevedeme. Pro drahé polovičky je výborný například relaxační čaj ze sušeného jmelí. Koncentrovaný! Po něm každá spinká jako andělíček. ...

Další příspěvek do této rubriky se jmenuje Ukecaná fauna. Představte si, že byste svému domácímu mazlíčkovi rozuměli každé slovo. Ano, tomu mazlíčkovi, který vás zná do toho nejmenšího nejošklivějšího detailu. Líbilo by se vám to? Nebo je ta představa tak trochu strašidelná?

Majitel hned čtyř mazlíčků si přivedl domů slečnu na jednu noc. Jak by mu ji jeho zvířátka okomentovala se můžete dozvědět po rozkliknutí názvu hry:

Minutové hry - Ukecaná fauna