Ryby na pikantní způsob
75 dkg ryby (úhoř, kapr, filé apod.)
Marináda : 1 větší cibule, 2 lžíce vína, 1 lžíce ostré hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička octa nebo citrónové šťávy, 1 lžička cukru a 1 lžička glutasolu.
Rybu nakrájíme na proužky velké asi 2x3 cm. Do misky si připravíme marinádu z pokrájené cibule a dalších přísad a na 20 minut do ní ponoříme kousky ryby. Pak ryby vyjmeme a necháme do misky okapat. Oschlé proužky rybího masa prudce opečeme na oleji ze všech stran, vyjmeme a dáme stranou. Na tomto použitém oleji krátce povaříme zbytek marinády, vložíme nazpět ryby, zamícháme a podáváme s rýží a zeleninovým salátem.