Pařížské kostky přímo z Paříže (recept od francouze) + káva
Ingredience
na krém: |
||
ledové kaštany | 3 | balení |
smetana na šlehání | 3 | kusy |
na korpus: |
||
vejce | 3 | kusy |
polohrubá mouka | 400 | g |
hrubá mouka | 2 | lžíce |
jedlá soda | 1 | lžička |
cukr krupice | 220 | g |
mléko | 220 | ml |
kakao | 4 | lžíce |
olej | 110 | ml |
Dezert
Pařížské kostky přímo z Paříže + káva
Postup:
1. Smetany svaříme s kaštany a necháme řádně vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne. Poté bez ztužovače vychlazený krém ihned vyšleháme na nejvyšší stupeň.
2. Na korpus oddělíme bílky od žloutků, z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, přisypeme mouku, kakao, sodu a vše mírně šleháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně rozpálené troubě asi 30 minut. Nebo dokud špejle po zapíchnutí do těsta nezůstane suchá. Vychladlý korpus natřeme krémem a posypeme kakaem. Podáváme vychlazené.