Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za výstavou 2012

9. 9. 2012

Ing. Dagmar Vaníčková, 8. 9. 2012
foto: Ing. Dagmar Vaníčková, Josef Galo

 

Naše letošní výstava byla už 39., kterou jsme pořádali. Pro každého z nás je osobní prestiží vystavit své nejkrásnější kytky, na výstavu se těšíme celý rok, vždyť je jakýmsi „zlatým hřebem“ našeho celoročního snažení.

I v letošním roce nám návštěvníci zachovali svou přízeň, výstavu si prohlédlo více než tisíc účastníků nejen z řad kaktusářů a sukulentářů z ostatních klubů, ale především místních obyvatel, kteří si návštěvou výstavy zpestřili posvícení.

Na výstavě je kromě rostlin ze sbírek jednotlivých členů k vidění i tzv. speciální expozice, která má vždy konkrétní téma. Sem umísťuje své rostliny vždy několik členů klubu společně. Tématem letošní speciální expozice, které bylo nápadem Vaška Hlaváčka, byly sukulentní minibonsaje. Podle reakcí návštěvníků to byl nápad výborný a Vaškovi se realizace moc povedla.

Výstavní prostor u posledního okna patřil vždy lithopsům Jaroslava Vojáčka. V době přípravy výstavy nás zastihla smutná zpráva, že náš letitý člen zemřel, a tak jsme v prostoru, kde každoročně vystavoval, vytvořili vzpomínkové místo s několika fotografiemi a povídáním.

Novinkou byl přesun prodeje kaktusů a sukulentů z učebny do prostoru šaten. Nabídka byla bohatá, a tak si většina návštěvníků odnášela na památku svůj kaktus nebo sukulent. Ostatně vše si můžete znovu připomenout obrázky ve fotogalerii.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ohlédnutí za výstavou 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář