Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mc Donald Cup

23. 4. 2012

Krajské kolo

Vlašim 10.5.

Kategorie A - mladší

1. ZŠ a MŠ Králův Dvůr (postup na Svátek fotbalu)

2. ZŠ Kladno, Norská

3. ZŠ Příbram - Březové Hory

Pro více informací klikni - zde

 

Dne 25.4.2012 proběhlo na MF klubu Dobříš okresní kolo turnaje Mc Donald Cup. Zúčastnili se jej týmy z Příbrami, Dobříše a Sedlčan. Po velmi dobrém výkonu všech družstev bylo konečné umístění na první třech místech následovné:

První místo - 3. základní školy Příbram - Březové Hory

Druhé místo - 7. základní škola Příbram - Školní

Třetí místo - 4. základní škola Příbram - Jiráskovy sady

Vítězům samozřejmě patří gratulace, ale i postup do krajského kola ve Vlašimi.

Tímto bych chtěl požádat rodiče, kteří mají k dispozici fotografie vítězného týmu, aby je k dispozici k vyvěšení do fotogalerie. Děkuji

Propozice turnaje - klikni zde

Oficiální stránky turnaje - klikni zde

Pořadatelé: Asociace školních sportovních klubů (AŠSK ČR), Fotbalová asociace České republiky (FAČR) a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky (MŠMT ČR).

Generální partner: McDonald´s ČR, s.r.o.

Záměr projektu: Nabídnout dětem pozitivní program využití volného času a stát se jednou z forem naplnění volného času. Cílem projektu je umožnit maximálnímu počtu žáků ZŠ – chlapcům i dívkám – účast v dlouhodobé soutěži, získat je pro pravidelnější sportovní aktivitu.

Informace:
AŠSK ČR – krajské a okresní rady, garanti okresních
MŠMT a KÚ – odbor tělovýchovy, odbory školství a útvarů TvS
FAČR - profesionální trenéři mládeže, komise mládeže KFS
McDonald's ČR - regionální konzultant, restaurace McDonald's

Účast:
Ve školních kolech - třídní družstva (možno zapojit i více družstev v jedné třídě).
Od okrskových kol - vítěz školního kola, popř. výběr školy v dané věkové kategorii (soupiska je platná pro všechna postupová kola). Účastnit se mohou žáci příslušné školy bez omezení pro výuku povinné školní TV.

Kategorie:
A - 1. až 3. třída ZŠ (ročníky narození 2005, 2004, 2003, 2002)
B - 4. a 5. třída ZŠ (ročníky narození 2002, 2001, 2000)
Obě podmínky musí platit současně
Doporučuje se i účast děvčat v družstvech!

Přihlášky třídních družstev - průběžně podle pokynů učitele jmenovaného vedením školy

Soutěž probíhá podle soutěžního řádu AŠSK ČR (www.assk.cz) a těchto pravidel

Školní kolo: Od září 2011 do 26. března 2012 – systém si zvolí sama ZŠ dle svých podmínek, snahou je odehrát maximální počet zápasů, tedy dlouhodobější soutěž ve skupinách, možná je i účast více družstev z jedné třídy, je potřeba maximálně využít období, kdy se dá hrát venku, např.: na podzim základní kola, na jaře pak play-off apod.

Přihlášky školních družstev: průběžně, nejpozději do 31. ledna 2012 příslušnému okresnímu štábu turnaje. Termínovou listinu okrskových a okresních kol vypisuje okresní štáb (okresní rada AŠSK ČR) nejpozději do 10. března 2012. Do turnaje je možno přihlásit družstvo ve stejném složení, jako hrálo ve školním kole, ale i vytvořit družstvo z nejlepších hráčů dané kategorie a jedné školy.

Okrsková kola a okresní finále: odehrát nejpozději do 10. května 2012 podle termínové listiny vydané příslušným okresním štábem soutěže, systém si volí okresní štáb soutěže podle podmínek okresu formou turnaje za účasti družstev, vítězů školních, okrskových kol. Doporučujeme hrát okresní finále maximálně v osmi účastnících pro každou kategorii z důvodů nákladů soutěže i nejvýhodnějšího sportovního modelu (dvě skupiny po čtyřech). Pokud je více družstev v okresu, doporučujeme odehrát okrsková finále rovněž za počtu max. osmi účastníků v jednom okrskovém kole. Celkový počet okrskových finále není omezen. Pokud je to možné, např. ve větších městských aglomeracích, lze okrsková kola hrát jako dlouhodobou soutěž. Vítěz okrskového (okresního) finále v každé kategorii postupuje do vyššího kola turnaje. V případě nezájmu o postup sdělí vedoucí družstva toto písemně okresnímu štábu McDonald´s Cupu (OR AŠSK ČR) a dále má právo postupu další družstvo v pořadí.
Termíny okrskových a okresních kol stanovují OŠ/KŠ McDonald´s Cupu. Doporučujeme, aby mezi jednotlivými postupovými koly byl dvoutýdenní odstup, dle možností pořadatelů.

Krajská finále: odehrát v termínu od 10. května do 23. května 2012, (viz Termínová listina v propozicích) turnaje vítězů okresních finále dle jednotlivých krajů – celkem patnáct turnajů pro každou kategorii. Termíny a místa konání závěrečných turnajů pro jednotlivé kraje potvrzuje po dohodě s krajskými štáby Ústřední řídicí štáb McDonald´s Cupu na společném zasedání nejpozději do konce prosince 2011.

Svátek fotbalu: hraje se 28. - 29. května 2012 v Teplicích, jako setkání vítězů krajských finále (oblastí), pro obě věkové kategorie současně. Svátku fotbalu se účastní v každé kategorii 15 družstev, vítězů krajů (oblastí) a pořadatel, tedy celkem 16 družstev. Hraje se ve čtyřech skupinách po čtyřech účastnících. Pro Svátek fotbalu vydává Ústřední řídicí štáb soutěže propozice nejpozději do 22. března 2012. Vítěz Svátku fotbalu v každé kategorii se stává přeborníkem republiky v McDonald´s Cupu na školní rok 2011/2012.

Propozice: zpracovává je a vydává příslušný pořadatel akce, pověřený okresním nebo krajským štábem. Konkretizuje v nich místo, čas, počet účastníků a hrací systém alespoň dva týdny před konáním akce. Pořadatel akce je současně povinen dodržet pravidla soutěže vydaná Ústředním řídicím štábem McDonald´s Cupu pro příslušný školní rok. Doporučujeme pro vytvoření zdravého soutěžního prostředí a diváckou kulisu využít na školách možnosti ředitelských dnů v termínů konání soutěže McDonald´s Cupu. Případné protesty družstev řeší vždy nadřízený štáb turnaje, pokud není v propozicích uvedena soutěžní komise, která by protest vyřešila na místě.

Ceny

  • Školní kola - vvšichni hráči a hráčky, kteří se zapojí do turnaje, obdrží „Menu kartičky“, které jsou platné v restauracích McDonald´s po celý školní rok a jsou rozesílány spolu s těmito propozicemi začátkem září na všechny základní školy v ČR. K dispozici jsou rovněž diplomy u okresních garantů turnaje (OR AŠSK ČR).
  • Okrsková kola - McDonald's ČR, další partněři (věcné ceny pro jednotlivce)
  • Okresní finále - McDonald's ČR, dalí partneři (věcné ceny pro vítězná družstva i jednotlivce s logem turnaje, medaile a poháry pro první tři družstva)
  • Krajská finále - McDonald's ČR, další partneři (věcné ceny pro všechna družstva a medaile a poháry pro první tři družstva)
  • Svátek fotbalu - McDonald's ČR, další partneři (věcné ceny pro všechna družstva a medaile a poháry pro první tři družstva)
 

Náhledy fotografií ze složky Mc Donald Cup