Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akupresura

akupr-01.jpgAkupresura je starobylá čínská metoda, která je využívána na dálném východě cca před 3000 lety. Akupunktura se zabývá prevencí, diagnostikou a léčbou převážně funkčních poruch organismu, psychosomatických onemocnění, bolestivých stavů, alergických nemocí, poruch imunity a poruch motorických funkcí. Od doby svého používání je stále praktikována a zdokonalována ůčinnými akupresurními pomůckami. Akupresurní masáž pomáhá mnohým běžným onemocněním. Je to ryze neinvazivní, ale velmi účinná forma čínské medicíny. Tato léčebná metoda je založena na tlaku, stimulaci akupresurních bodů, výsledkem bývá vyléčení potíží, úleva od bolesti, posílení imunitního systému a velmi dobrá prevence řady onemocnění. Přestože naše tělo má vrozenou přirozenou obranyschopnost proti nemocem a zevním vlivům, existují vnější vlivy, například úroveň a kvalita životního prostředí a každodenní stres. Lidský organizmus přirozeně stárne a naše obranyschopnost se snižuje.
Akupresurní metody mají všestranné využití. Stimulací akupresurních bodů uvolněníte nahromaděno zablokovanou energii, která je často příčinou různých zdravotních problémů. Pomocí akupresurní masáže docílíte harmonizace nejen svalů, úponů a celého pohybového aparátu, ale pocítíte úlevu i na duševní i fyzické úrovni.

akupr-02.jpgZablokování akupresurních bodů můžete pociťovat jako fyzickou bolest, nedostatek energie, a tím mohou vznikat potíže různého charakteru. Použitím hlubokého, ale jemného tlaku akupresurních bodů Vašeho těla, lze docílit uvolnění energetických bloků, odblokování zatuhlých svalových partií, výrazného zlepšení pohyblivosti kloubů nebo odstranění bolestivých bloků páteře.

Akupresurní masáží lze zvýšit kondici organismu, rozšířit celkovou hybnost, a tím zlepšit psychickou pohodu. Chcete-li udělat něco pro svoje zdraví, pak Vám nabízíme účinné a dostupné řešení.