Jdi na obsah Jdi na menu
 


BMI, diety

9. 6. 2012

Někdo je hubený, někdo tlustý, někdo svalnatý, někdo to neřeší. Lidé by se neměli soudit podle váhy. Ale musím se přiznat, že já sama si počítám BMI. Většina lidí má problém s tím, že jsou moc tlustí. Teda spíše my holky. Každá z nás chceme mít hezkou postavu do plavek, nechceme aby nám překypovaly tuky přes džíny. A tak prostě držíme drsné diety abychom to schodily. Ale bože ...tim docílíme možná tak různých nemocí. Anorexie, Bulimie atd.

Když už držet dietu tak jedině ZDRAVĚ. To neznamená. K snídani jogurt. Celý den nic až k večeř zase jogurt. To znamená:

  1. Hodně pít, zdravě jíst.

  2. Sportovat, nejlépe běh,plavání, něco při čem se hodně hýbe.

  3. Jíst tak 10x denně, ale menší porce. Nebo 5x denně aby tělo dostalo výživu.

  4. Hodně se pohybovat

  5. Nepatlat si žaludek sladkým, tučným a smaženým jídlem.


 

To je dle mého ZDRAVÁ dieta. Nejen, že postava dostane správné tvary, ale taky se sami sobě zalíbíme. My se samo sebou vidíme pořád tlusté i když třeba 5kg schodíme. Ale pokud třeba 5kg dáte dolů. Už se zase vraťte do normálu, ale zdravou stravu a sport si pořád držte. Aby se to zase během dvou dnů nenabralo. Zajděte si třeba za mamkou nebo někym ať vám řeknou jestli to je v pohodě. Nejvíce kritičtí k sami sobě jsme jen my. My se vidíme jinýma očima než nás vidí naše okolí. Ale jakmile to začneme dávat najevo uvidí nás stejně tak naše okolí i když to tak třeba ani není.

postava_jablko_sip-300.jpg

A teď k samému BMI a jeho výpočtu:

Najděte svou pozici v BMI tabulce:

1. 18,5 – 24,9: Normální váha – zdravotní rizika jsou minimální

2. 25,0 – 29,9: Nadváha – zvýšené zdravotní riziko.

Hrozící onemocnění: hyperlipidémie, nerovnováha pohlavních hormonů, poruchy plodnosti, bolesti zad, poškození plodu související s nadváhou matky.

3. 30,0 – 34,9: Obezita I. stupně – vysoké zdravotní riziko. Hrozící onemocnění: výše uvedené onemocnění, navíc ateroskleróza, hypertenze, onemocnění kloubů (zejména kolen a kyčlí), dna.

4. 35,0 – 39,9: Obezita II. stupně – velmi vysoké zdravotní riziko. Hrozící onemocnění: výše uvedená onemocnění, rakovina (prsu u žen po menopauze, dále tlustého střeva), koronární onemocnění, mozková mrtvice.

5. 40 a více: Obezita III. stupně – extrémní zdravotní riziko. Hrozící onemocnění: výše uvedená, navíc diabetes mellitus II. stupně, onemocnění žaludku, dušnost.

Přímo BMI si můžete spočítat zde:

 www.pravidlahubnuti.cz/vypocet-bmi-kalkulacka


 A více informací také najdete tam. V pravo je sloupec a tam si můžete vybrat přímo svůj problém.

Jak jste na tom vy s hubnutím?

Drželi jste už někdy dietu?

Jste se svou postavou spokojení?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář