Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sebevědomí

27. 5. 2012

Sebevědomí je krásná věc. Když víme jak sním zacházet ..hodně lidí si sebevědomí plete s namyšleností a povrchností, ale myslím, že SEBEVĚDOMÍ a „Sebevědomí“ jsou dvě rozdílné věci. Já sama s tím mám problém už jen kuli tomu co všechno jsem si prožila, ale v posledních dnech jsem na sobě fakt začala makat a myslím, že změny dochází v dobrém :).

Sebevědomí je krásná věc! A kdo jej má, je šťastným člověkem!


 

Přiznejme si, že u většiny lidí, a žen a dívek obzvláště, se ručička sebevědoměru pohybuje v těch nižších hodnotách. Nemusíš být však smutná, nic není ztraceno. Vše má řešení a vše lze změnit. Pokud samozřejmě chceš, protože i zde platí, že bez práce nejsou koláče.


 


 

Pro tebe, která se ráda cítíš sebevědomě a opravdu se nechceš smířit s rolí ušlápnuté chudinky a šedé myšky, jsme připravili soubor tří nejdůležitějších kroků k posílení sebevědomí a sebedůvěry. Pusť se do toho a první sladké ovoce se brzy dostaví. :-)


 


 

1. Říkej, co si myslíš a cítíš


 


 

Tvoje řeč je velký dar, který má také velkou moc. Je to způsob, kterým vyjadřuješ, jaké to vlastně je být ženou, člověkem, lidskou bytostí. A právě tento způsob z tebe dělá to, co jsi. Je to velmi silný nástroj, díky kterému můžeš ostatním sdělit, jak se k tobě mají chovat, a to tak, jak chceš a jak si zasloužíš.


 


 

A proto je prvním krokem k sebedůvěře schopnost ozvat se, nebát se říci svůj názor, nebo si jednoduše říci o to, co právě potřebuji.Chce to trošku odvahy, která však brzy začne nést sladké a šťavnaté plody úspěchu. Zkus být tedy odvážná a řekni věci, které jsi nikdy předtím nebyla schopna říct i přesto, že sis to moc přála. Řekni, co tě zlobí, znervózňuje, vyvolává v tobě smíšené pocity. Řekni, čeho se bojíš, co ti ubližuje a zraňuje.

Řekni, co se ti naopak moc líbí, máš ráda a přitahuje tě. Řekni si o pomoc a podporu, jakou potřebuješ.


 


 

Buď za každou cenu u svého srdce a svých opravdových pocitů. Nebojuj a neprosazuj se. Když říkáš, co doopravdy cítíš a chceš, dostává tvé tělo mnohem silnější náboj. Promlouvá totiž tvé nitro, tvá duše. Promlouvá zkrátka tvé opravdové JÁ. Jsi to doopravdy TY. A to je moc důležité jak pro tebe, tak pro tvé okolí. Tvé okolí tím získává velkou příležitost poznat tě a pochopit, kdo doopravdy jsi a co potřebuješ. Ovlivňuješ tím jejich chování vůči sobě.


 


 

Říkat, co chci a co cítím, neuvěřitelně posílí tvé sebevědomí. Když začneš vystupovat tímto novým, sebejistým způsobem, tvé okolí se k tobě začne chovat jinak než dříve. Akce vyvolá reakci. Pokud ty něco změníš u sebe, logicky se změní i tvé okolí. Pokud ty začneš pracovat pro sebe, začne pro tebe pracovat i tvé okolí :-).


 


 

Je to nový začátek, kterým změníš nejen to, jak vnímáš sama sebe, ale i přístup ostatních k tobě. Uvidíš, jak se brzy začneš cítit uznávaná a oceňovaná za to, že jsi upřímná, že lidé vědí, na čem s tebou jsou, což je pro ně velmi důležité, stejně jako pro tebe.

993104.jpg

993107.jpg

2. Nauč se vnímat svou krásu


 


 

Pojem krása je velké a velmi vděčné téma. Každá toužíme po kráse, a i když to třeba nedáváme najevo, její nedostatek je to, co právě málo sebevědomé ženy a dívky velmi trápí. Připadáme si ošklivé a tím pádem si myslíme, že nás nemůže mít někdo doopravdy rád, brát nás vážně, či nás dokonce obdivovat.

Každá z nás o svůj vzhled nějakým způsobem dbá. Je to logické. Pokud se podíváš kolem sebe - na internet, do časopisů, televize, bude ti jasné, že krása jde ruku v ruce s úspěchem a štěstím.


 


 

Máme pro tebe 2 tipy k posílení přijímání svého těla.


 


 

Práce se zrcadlem


 


 

Asi ti nemusíme říkat, že zrcadlo zcela jasně odráží to, co si o sobě momentálně myslíš a jak vnímáš sama sebe. Vzpomeň si, kolik hodin jsi u zrcadla strávila kritizováním svého obličeje, své postavy, celého svého těla. Je na čase to změnit!


 


 

Vezmi si do ruky zrcadlo. Podívej se do svých krásných upřímných očí a řekni: "Mám tě ráda". Že se přijímáš právě taková, jaká jsi. Vydrž. Ano, je to zpočátku velmi obtížné. Pokud se objeví slzy, je to v pořádku. Jsi na nejlepší cestě. Blok se začíná rozpouštět a pomocí slz se odplavuje. Pokud si napoprvé nedokážeš říct, že se máš ráda, zkus něco jednoduššího. Podívej se na sebe a na to, co se ti na sobe líbí, např. tvé oči, vlasy, ruce. Řekni si tedy nahlas: "Máš krásné oči". Ideální je, oslovit se ještě jménem.


 


 

Trénuj, kdykoliv se mihneš kolem zrcadla, výkladní skříně obchodu... Zastav kritika v sobě a nastol chváliče :-). Procházíš kolem výlohy a zahlédla ses v ní? Hned se v duchu pochval, jak ti to sluší. Když si jdeš ráno čistit zuby, přivítej se úsměvem, popřej si dobré ráno a řekni si něco pěkného. Zkoušej to a nevzdávej se, když to nepůjde hned. Vytrvej a uvidíš, že se za pár dní na sebe budeš dívat zcela jinak. Uvidíš krásnou a nádhernou dívku! A to za to stojí. :-)

993106.jpg

Tvoje tělo, tvůj chrám


 


 

Máš pocit, že máš moc široké boky? Tlustá stehna, malá prsa, křivý nos či odstáté uši? Jsi nespokojená a pohled do zrcadla tě jen trápí? Prozradíme ti jednu odvěkou pravdu :-) Tvé tělo je dokonalé a krásné přesně takové, jaké je. Projev mu také svou lásku a ono ti ji vrátí tím, že ti bude dobře sloužit.

 

 

3. Já, já, já...jenom já :-)


 

Stává se ti, že bys ses pro druhé rozkrájela, děláš, co jim na očích vidíš, a oni to ne a ne to ocenit? Spíše naopak? Jejich nároky se stále zvyšují a dokonce se k tobě chovají nehezky? Tak pokud se ti tohle děje, je to pro tebe jasná zpráva. "Zapomínáš na sebe a reakce tvého okolí tě na to mají upozornit". Ještě, že ty druhé, naše kouzelná zrcadla, máme. :-)

 

Zbytek na krasna.nova.cz/clanek/tvujsvet/tri-kroky-k-tvemu-sebevedomejsimu-ja.html 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář