Jdi na obsah Jdi na menu
 


U letiště vyrostou další větrné elektrárny

6. 2. 2014

p2016570_resize.jpg

AENA otevřela dveře k dalšímu jednání pro výstavbu větrných elektráren nedaleko letiště Gando na Gran Canaria.

AENA, státní společnost spravující všechna letiště ve Španělsku, na společném zasedání  s AESA (španělská agentura pro bezpečnost letectví ) a s Generálním ředitelstvím civilního letectví, zmírnila svůj postoj k umístění větrných elektráren v oblasti ochranného pásma letiště na Gran Canaria.

Změna postoje by měla přinést realizaci čtrnácti projektů v celkové výši 117,7 milionů euro, které ležely "u ledu" od roku 2008. Změnu postoje společnosti AENA, která dosud bránila výstavbě dalších větrných elektráren v oblasti Arinaga se zdůvodněním bezpečnosti leteckého provozu, uvítal ministr průmyslu a energetiky kanárské vlády María Antonia Moreno . 

Na setkání bylo dohudnuto, že v jednání, již nad konkrétními projekty, se bude pokračovat do tří týdnů. AENA zohlednila při změně postoje technický vývoj v leteckém průmyslu posledních deseti let a nebude již bránit projektům, které přinesou další významný krok v budování energetické nezávislosti Gran Canaria na fosilních palivech. Výstavba elektráren navíc přinese zhruba 570 pracovních míst . 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist