Jdi na obsah Jdi na menu
 


British Airways zahajuje lety na kanárské ostrovy

12. 12. 2012

british-airways_4.jpg

Není to ani 2 měsíce co Ryanair splnil hrozby a po mnoha letech, z důvodu zvýšení letištních poplatků, zrušil více než polovinu všech letů z Anglie a kontinentální Evropy na kanárské ostrovy. 

A již se zdá, že místo tohoto nízkonákladového dopravce, alespoň zatím jen z Anglie, bude zaplněno. K překvapení to však nebude žádná nízkonákladová společnost, i když těch také létá na ostrovy hodně. Jen namátkou lze jmenovat easyjet nebo Monarch.

Ryanair, jehož ceny v poslední době příliš lowcostové nejsou a který si za let například z Gran Canaria do Londýna účtuje 150 euro (kufr + platba kartou + rezervace místa), bude nahrazen britskou leteckou společností British Airways (BA). Alespoň tomu vše zatím naznačuje.

Anglický přepravce zahájil v uplynulých dnech, za poměrně velké marketingové podpory, prodej letenek z letiště Londýn-Gatwick  s cílovým letištěm Tenerife jih, tedy Sur Reina Sofia. A ceny, pokud nejsou zaváděcí, jsou vskutku zajímavé. Pokud si objednáte nyní na duben, koupíte zpáteční letenku za 164 liber, což je na rozdíl od cen, které deklaruje Ryanair, cena opravdu konečná.

Let trvá 4,5 hodiny a BA nasadily na tuto linku stroje Airbus A319 jet, které mají kapacitu 199 míst v economy a 25 míst v bussines třídě (od 490 liber zpáteční letenka). Opět další rozdíl od nízkonákladového přepravce, který je na rozdíl od BA známý i tím, že na linkách na ostrovy si lidé měřící více než 180 cm mají problém vůbec sednout. Za to BA má prostor na kolena 77-79 centimetrů, v ceně letenky je samozřejmě jídlo a nápoje a také kabinové zavazadlo o váze 8 kilo. Sebou si pak bezplatně každý může do zavazadlového prostoru vzít kufr o váze 23  kilogramů.

Bohužel pro lety na Gran Canaria stále platí, že je nutné letět z Londýna před Madrid. Nezbývá než věřit, že British Airways začne brzy létat přímo i sem. Bylo by to zajímavou alternativou i pro lety z Prahy, ve spojení se společností easyjet, létající z Prahy na Gatwick.  

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist