Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do La Aldea budou znovu jezdit autobusy a motorky

28. 3. 2015

gc-200-la-aldea-agaete.jpg

Vláda Gran Canaria zvažuje, že s největší pravděpodobností otevře po velikonocích silnici GC-200, spojující Agaete s La Aldea, opět pro veškerý provoz.

V důsledku listopadových dešťů docházelo v prosinci loňského roku na silnici GC-200, spojující tato dvě města, k silným sesuvům a pádům kamenů. Vláda tehdy dokonce zvažovala uzavření silnice pro veškerý provoz, tím by však odřízla město a oblast La Aldea od života.

Přes protesty obyvatel La Aldea, kteří se již několik let domáhají dokončení nové silnice mezi těmito městy, rozhodla vláda o uzavření nebezpečné silnice pro autobusy, motocykly a kola (informovali jsme ZDE). 

V mezičase oslavily protesty občanů z La Aldea úspěch, kanárská vláda se dohodla s vládou Gran Canaria na profinancování dokončení nové silnice, která vede většinou tunely pod národním parkem Tamadaba mimo rizikové úseky. 

nyní se zdá, že se vše v dobré obrací. Buldozery již pracují na stavbě "nové silnice GC-200" a tsraá silnice, která vede po skále nad oceánem, bude od velikonoc díky lepšímu počasí průjezdná pro všechny, tedy i pro autobusy, motorkáře a cyklisty. 

Možná se jedná o poslední léto, kdy bude možné silnici GC-200, kterou mnozí srovnávají s populární kalifornskou silnicí 101, vůbec projet. 

Kdo to nezažil a má zájem, může si to zkusit pohledem ze sedla motocyklu BMW. Všechna videa z této i dalších silnic jsou ZDE

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist