Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zloděj od Roque Nublo byl dopaden

9. 4. 2014

 

fotografie1306_resize.jpg

Je to asi 5 let, co bylo k velké radosti všech návštěvníků skalního monumentu Roque Nublo rozšířeno parkoviště pro ty turisty, kteří se chtěli nejen v krátkosti pokochat krásou přírody z uctivé vzdálenosti, ale i podniknout pěší výšlap k tomuto symbolu Gran Canaria.

Policie však již od roku 2012 evidovala řadu oznámení turistů, kteří se po návratu z turistického zážitku dočkali velmi nepříjemného zklamání v podobě vykradeného auta.

Guardia Civil nyní oznámila, že zadržela 51 letého cizince, pravděpodobně zodpovědného za 60 vloupání do aut v průběhu posledních dvou let. Vše na parkovišti pod Roque Nublo nebo na silnici v blízkém okolí. 

Zloděj si nejvíce oblíbil digitální kamery, fotoaparáty, notebooky, tablety. Ke konci března 2014 měla již Guardia Civil dostatek důkazů pro zatčení muže, bydlícího ve městě Arucas na severozápadě Gran Canaria. Při domovní prohlídce pak bylo nalezeno několik ukradených věcí, které pachatel nestačil prodat.

Poznámka překladatele: je dobře, že Guardia Civil pachatel zatkla. na druhou stranu je však nutné se zastavit nad naivitou mnohých turistů, kteří nechávají na sedadlech svých vozů cenné věci, nebo je na parkovišti před zraky ostatních po příjezdu ze sedadel přenášejí do kufru. Pachatelé vše mohou z povzdálí sledovat. Neboť i na Gran Canaria, tak jako všude jinde na světě platí, že pouze příležitost dělá zloděje. Pro pachatele je pak situace o to víc usnadněná, když auta z půjčoven a tedy na 99% pronajatá turisty, jsou označena samolepkou. 


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist