Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shopping

Jste na dovolené a máte čas… tak to jsou ideální podmínky pro skutečnou a nefalšovanou shoppingtour. Dopravu Vám zajistíme za velmi výhodné ceny, informujte se na na našem webu grancanariaservis.cz ZDE.   

Je jedno, jestli jde o kosmetiku, boty, doplňky, vybavení na pláž, značkové oblečení či pravá kanárská umělecká díla, nabídka na ostrově je mnohostranná a aktuální.
 
V turistických oblastech, ale stejně tak i třeba v hlavním městě se módní butiky soustřeďují převážně do obchodních center. Jedním z jeho nejprestižnějších příkladů je BOULEVARD FARO v Maspalomas, hned vedle majáku a nedaleko od písečných dun. 
 
Pokud se rozhodnete své známé nebo příbuzné potěšit kanárským suvenýrem, doporučujeme využít náš e-shop s nabídkou krásných suvenýrů. 
 
Podívejme se ale na nákupní příležitosti podle lokalit :
 
Playa del Ingles
 
 • shopping centrum CITA se nachází v srdci Playa del Ingles blízko hotelu Riu Palace a promenády nad dunami. CITA má tři patra, v přízemí naleznete parfumerie, obchody s elektronikou, koženými výrobky, suvenýry, zlatnictví, butiky a podobně. První patro je zaslíbené restauracím a barům. Již na první pohled návštěvník shopping centra pozná, že jeho největší sláva je již několik let pryč, ale to nic nebrání užít si atmosféru malých obchůdků či restaurací a barů, zaměřených převážně na německou klientelu. Ano, Citě, hlavně druhému patru, se ne nadarmo říká „malé Německo“. Zvláště večer, kdy ožijí bary, se uličky zaplní německy mluvícími turisty a residenty.
 
 • blízko City leží další nákupní středisko, nazvané YUMBO CENTRUM. Největší shopping centrum jihu ostrova leží mezi ulicemi Avda. de Tirajana a ulicí vedoucí na pláž. V celkově 4 patrech centra najdete velké množství parfumerií, obchodů s koženými výrobky, suvenýry a také restaurace a bary. Po setmění se Yumbo tak trochu mění, sraz si zde dávají gayové, vlastně polovina suterénu centra je vyhrazena právě jim. Tak jako Cita je zaměřena na německou klientelu, ve spojení s Yumbem se dá hovořit o převážně anglicky mluvících turistech. Najdeme zde širokou nabídku zaručeně pravých anglických snídaní a v suterénu na nás dýchne i atmosféra anglických pubů. Co se týká doporučení, tak za zkoušku stojí v suterénu čínské restaurace, či obchůdky arabských obchodníků rozsetých po celém centru a nabízejících vedle padělků oblečení i mnohdy velice zajímavé kožené výrobky.
Yumbo je velice rozsáhlé a díky jeho dispozici se zde každoročně koná jedna část kanárského karnevalu.
 
 • PLAZA. Tak jako Yumbo je pro gay komunitu či Cita pro Němce, Kasbah patří spolu s dalším centrem PLAZA vyznavačům nočních radovánek a mladých lidí. Právě zde najdete největší diskotéky, ale i obchůdky se suvenýry, elegantní butiky či restaurace nebo rychlé občerstvení.
 
 • dalším v pořadí na Playa del Ingles je centrum LA SANDIA, která je skutečně „pevně“ v německých rukách. Dá se říci, že jinak než německy se tady nemluví a zaměření klientely odpovídá i zboží či výběr v obchůdcích nebo restauracích.
 
• přímo na promenádě na pláži se nachází nákupní centrum TROPICAL. Jedná se o malé středisko s parfumeriemi, restauracemi a obchůdky se suvenýry.
 
• GRAN CHAPPARAL je pak posledním významnějším centrem, ležícím blízko čtvrti San Fernando. Gran Chaparral je centrem převážně anglicky a holandsky mluvících residentů a turistů. Ale také má svá nejlepší léta již dávno za sebou.
 
San Fernando
 
Čtvrť ležící „nad“ Playa del Inglés je už méně turistická, přesto, nebo však právě proto, stojí za návštěvu.  Žijí a nakupují v ní nejen zde trvale bydlící Španělé, ale residenti z dalších zemí, které sem přitahují ceny, výrazně nižší od turistech center. V San Fernandu najdete supermarkety, obchody se zbožím „denní potřeby“, ale také butiky, služby, železářství, opravny aut a samozřejmě restaurace a bary.
 
El Tablero
 
V této poměrně mladé čtvrti Maspalomas leží nově otevřené obchodní centrum stejného jména, tedy El Tablero
 
Campo International
 
V centru Maspalomas se nachází nákupní středisko FARO 2, které však již jen vzpomíná na svou slávu, kdy se v něm nacházely desítky restaurací, barů a butiků. Dnes zde zůstává pouze supermarket HiperDino a několik restaurací, žijících z trvale usídlených cizinců v okolí, kteří si občas neodpustí svůj Warsteiner a přenos fotbalových zápasů z německé a anglické ligy. Sláva Fára 2 uvadla po té, co byla dokončena výstavba obrovských hotelových komplexů na pobřeží v zóně Meloneras, Amadores a blízko Puerto de Mogán a turistický ruch se přemístil právě do těchto lokalit. Kolem Fara 2 tak již v komplexech bungalovů nebydlí turisté, ale residenti nebo domácí, kteří nemají čas a ani peníze na utrácení v shopping centrech. Na této skutečnosti nic nemění ani nedaleké centrum Holiday World, známé středisko dětské zábavy, kde najdeme nejen atrakce pro nejmenší, ale i bowlingovou dráhu či fitnescentrum.
 
Meloneras
 
• nejživějším shoppingcentrem je BOULEVARD OASIS, ležící nedaleko pláže v Maspalomas, blízko všech významných hotelů (mapa). Zde můžeme dobře nakoupit, najíst se, napít nebo shlédnout sportovní přenos. 
 
• Od Oasisu blíže k moři navazuje prestižní BOULEVARD FARO, atraktivní nákupní ulice hned u moře. Je na začátku promenády začínající u majáku a vede podél hotelu Grand Hotel Meloneras. Vedle skutečně exkluzivních butiků zde najdeme i všudypřítomné restaurace a bary. Restaurace a obchody končí u komerčního centra VARADERO.
 
Puerto Rico
 
V dalším letovisku - Puerto Rico, dostupném z Maspalomas za pár minut po dálnici, jsou hned pohromadě 3 nákupní centra a vedle nich najdete i banky a další služby. Samozřejmostí jsou bary a restaurace spolu s různými minimarkety. Nejznámnějším je obchodní centrum Puerto Rico - mapa
 
Vecindario
 
Z jihu zamíříme trochu na sever do oblasti, kde na turistu příliš často nenarazíte. Jedná se o první větší město směrem na letiště, nazvané Vecindario. Hned u dálnice je viditelné nákupní centrum ATLANTICO, kde je velký supermarket Carrefour, obchod s elektrem Worten, butiky H+H, Zara a další. Na své si přijdou i milovníci kina, to pokud navštíví moderní Cineplex.
 
Las Palmas de Gran Canaria
 
Hlavní město ostrova je přímo nabité příležitostmi k utrácení peněz. A nejsou to jen shoppingcentra jako ulice TRIANA či  obchodní dům EL CORTE de Inglés na Avda. de Mesa y Lopez. Úplně nové centrum je hned u přístavu a má příznačný název EL MUELLE. Zde můžete na různých terasách příjemně posedět a kochat se pohledy na přístav "Puerto de La Luz" a dát tak trochu zapomenout na nákupní horečku, která roste úměrně cenám v obchodech jako jsou Tommy Hilfiger nebo C&A. 
 
 • Dalšími centry přímo v hlavním městě jsou LA BALLENA, LAS ARENAS nebo SIETE PALMAS, ale to už je možná až trochu moc na to, že město má jen půl miliónu obyvatel.
Mezi hlavním městem a Telde jsou pak meganákupní centra Las Terrazas a El Mirador s outlety, kartingem, supermarkety, restauracemi či kinem. 
 
V případě zájmu můžete využít pro dopravu do Las Palmas naše službyLINK
 
 

 

 
TOPlist