Jdi na obsah Jdi na menu
 


Volcán de Tamadaba na opravě

20. 4. 2013

volcan-de-tamadaba.jpg

Volcán de Tamadaba, trajekt z rejdařství Naviera Armas, který pravidelně brázdí vody mezi kanárskými ostrovy, je v současné době v docích v přístavu v Las Palmas na pravidelné kontrole.

Servis šest let staré lodě bude trvat devět až jedenáct dní a loď byla ve speciálním doku vyzdvižena z vody. 30 dělníků bude nejen natírat trup speciálním silikonovou barvou, ale bude kontrolovat a zkoumat vše od přídě k zádi a zvenku i zevnitř. Na seznamu úkolů je zmiňované malování trupu, oprava motorů, čištění, údržba, revize hnacích vrtulí, revize veškerého strojního vybavení a standardní test nýtů. 

Rozsah opravy je daný záručními podmínkami výrobcem a jak říká šéf doku  Astican, Oscar Marina, jeho loděnice má vše, co je pro takovou opravu zapotřebí a je certifikovaná pro každý typ opravy podobného trajektu. 

Celá oprava začíná vyzdvižením lodě z vody za pomoci speciálních elektrovýtahů, do nichž loď upevní z vody potápěči. Akce vyzdvižení trvá kolem šesti hodin. 

Rejdařství Naviera Armas se v tiskové zprávě, vydané k opravě lodi, pyšní tím, že jejich lodě plují pod španělskou (kanárskou) vlajkou.  Volcán de Tamadaba i další lodě mají kanárskou posádku a pro opravy využívají doky v přístavu v Las Palmas, což je podle Julian Torremocha, technického ředitele společnost, dobře pro ekonomiku v době krize. 

Fotogalerie z doků je ZDE.  

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist