Jdi na obsah Jdi na menu
 


Las Palmas čeká od neděle obchodní "revoluce"

3. 10. 2014

las-palmas-stanky.jpg 

Dva roky se hádali politici, než se podařilo prosadit nedělní otevírací dobu v obchodech, které sousedí s přístavem La Luz v Las Palmas. To, co na Tenerife funguje v poklidu již několik let, bylo díky obstrukcím kanárské vlády, vedené (rodákem z Tenerife) předsedou Riverem, jen snem velkých touroperátorů, kteří posílají každou zimu do přístavu Las Palmas zaoceánské parníky a v nich stovky tisíc turistů za sezónu. 

Nakonec se zdánlivě nemožné podařilo a tak turisté nenajdou v neděli zavřené obchody, ale budou mít možnost si nakoupit ve velkých obchodních centrech El Muelle (v přístavu), Las Arenas (na pláži Las Canteras) a Corte Inglés v centru města. Alespoň takový byl záměr navrhovatelů této změny. 

Odborníci na právo však zjistili, že povolení k nedělnímu prodeji se týká nejen tří velkých obchodních center, ale dalších 1.432 obchodů, tedy cca 40% z celkového počtu 3.654 obchodů, které v las Palmas existují.

A tak již tuto neděli zažije Las Palmas doslovnou obchodní revoluci, která potrvá až do konce sezóny výletních parníků, tedy od 1.10.2014 do 30.4.2015. Takové masivní otevření obchodů přirovnávají odborníci k říjnu roku 1973, kdy na ulici Avenida de Mesa y López byly otevřeny první obchodní domy Galerías Preciados. nebo dále s příchodem velkých obchodních řetězců v začátku 90. let minulého století.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist