Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktivní turistika láká na Kanárské ostrovy stále více lidí

21. 4. 2017

149_resize.jpg 

Aktivní turistika generuje ročně na Kanárských ostrovech obrat ve výši 1,41 miliardy eur, což představuje 10,2 procenta celkových příjmů z cestovního ruchu. Uvádí to analýza Ministerstva cestovního ruchu, kultury a sportu Kanárské autonomie.

Ministerstvo dále uvádí profil "aktivního turisty". Zájemci o aktivní turistiku přijíždějí na Kanárské ostrovy většinou z Německa (27,8%), následuje Velká Británie (18,4%) a Španělsko (9,8%). Průměrně takový turista stráví na jednom z Kanárských ostrovů více času než turista, přijíždějící za sluncem a pláží.  Je to turista, který zůstává v průměru 10,2 dní, zatímco ostatní zůstávají "jen" 9,5 dne. Aktivní turista navíc i více utrácí, v průměru denně 139.40 eur oproti "ostatním" turistům, kteří utrácí v průměru 133,60 eur.

Vyhledávat aktivní turistiku přijíždějí na Kanárské ostrovy většinou více muži (58,5%) než ženy (41,5%) a všichni jsou ve věku mezi 31 a 45 let. Většinou se jedná o lépe placené zaměstnanace nebo podnikatele.

Aktivní turisté se v  nadpoloviční většině na Kanárské ostrovy vracejí (60%), vysoký je mezi nimi i podíl těch, kteří si většinu informací získávají na internetu (30,8%).

Gran Canaria je skutečný ráj pro milovníky aktivní turistiky, na své si zde přijdou milovníci cyklistiky, plavání, potápění, sportovního rybolovu, surfování, trekkingu, kempování, horolezectví, tenisu, bowlingu, squashe, golfu, skoku padákem, motorek, paraglidingu, jezdectví, ale také wellness, či lanových parků. 

Nevěříte? Podívejte se na náš informační web grancanariaforum.cz a nebo se informujte a zeptejte na našem diskuzním fóru grancanariainfo.cz. A pokud zde něco nenajdete, kontaktujte nás, rádi vám, pokud to bude v našich silách, poradíme. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist