Jdi na obsah Jdi na menu
 


Didier Auriol přijede, Carlos Sainz zatím váhá

15. 3. 2014

 

carlos_sainz-rallye-islas-canarias-2014.jpg

38.ročník Rally Islas Canarias "El Corte Ingles" se blíží rychlostí, podobnou té, kterou divákům již za dva týdny předvede mistr světa v rally Didier Auriol se svou Xsarou WRC. 

Organizátoři sice zatím stále dolaďují seznam jezdců a tratě pro jednotlivé rychlostní zkoušky, přesto však již program rally začíná nabývat jasnějších kontur. 

Je známo šest z dvanácti zkoušek a také je oficiálně potvrzeno, že diváci budou během rally moci tleskat legendárnímu jezdci - Didier Auriolovi, který pojede ve voze Citroen Xsara WRC. Otazník sice ještě visí nad účastí další legendy - Carlos Sainz, ale podle neoficiálních informací je jeho účast již jen otázkou detailních jednání. Sainz by měl jet na voze Škoda Fabia WRC. 

Zatím jsou známy tratě šesti rychlostních zkoušek - Teror (11,86 km), San Mateo (16,84 km), Telde (14,09 km), Santa Lucia (15,56 km), Tejeda (16,88 km) a Valleseco (15,38 km). První tři tvoří první etapu, kteráí se pojede v noci v pátek 28.března a její start bude večer v 19:15 hodin. Jezdci vyrazí z Las Palmas směr Teror. Program byl pečlivě navržen tak, aby všechny týmy, bez ohledu na startovní pořadí, soutěžily za rovných podmínek viditelnosti. Start v San Mateo se bude konat v 20:32 a v Telde pak v 21:25 hodin.

Sobotní druhá etapa začne brzy ráno. První jezdec odstartuje v Teror již v 7:48, ze San Mateo v 08:27 a ve 09:20 z Telde. Třetí den se bude startovat v Santa Lucia v 12:38, v Tejeda v 13:19 a v 13:58 ve Valleseco

Účast v rally přislíbili také jezdci ze španělského mistrovství rally na asfaltu (CERA), závod se pojede také jako regionální a provinční mistrovství. V loňském roce se závodů účastnil i český jezdec Jan Kopecký, mistr Evropy 2013 v rally, který ale letos jezdí asijsko-pacifické mistrovství. Za volantem Šody Fabia WRC by Kopeckého letos měl nahradit právě Carlos Sainz.  

Více informací na WEBu pořadatelů. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist