Jdi na obsah Jdi na menu
 


98% kanárských domácností bude mít do 5 let připojení na optickou síť

25. 9. 2015

optokabel.jpeg

Jak řekl dnes na tiskové konferenci ředitel společnosti Telefonica, Juan Jose Flores, bude mít do 5 let 98% kanárských domácností připojení na optickou síť. 

Již skoro tři roky společnost Telefonica pracuje na kanárských ostrovech na výstavbě optické sítě. Flores řekl, že pokud bude udrženo stávající tempo výstavby, bude plán do 5 let splněný. 

Flores dále zdůraznil, že zůstanou samozřejmě oblasti (2%), které na optickou síť připojené nebudou a to z důvodu rentability takového připojení. Jsou to samostatně stojící domy či zemědělské usedlosti, kde není ani kanalizace nebo přípojka vody. Pokud však zákazníci budou na kvalitním připojení trvat, společnost Telefonica jim ho zajistí přes satelit. 

Telefonica má, podle Florese, velký zájem na trhu kanárských ostrovů a zaměstnává zde 721 pracovníků. Pro společnost dále pracuje okolo 3 tisíc agenturních anebo smluvních pracovníků.

Podle posledních informací by například celá oblast Playa del Inglés měla být připojena na optickou síť s rychlostí až 300 Mbit/s do konce roku 2016.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist