Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na jih Gran Canaria dorazí internet o rychlosti 100 M/bit

7. 10. 2014

 inteernet.jpg

To, co se zdá některým uživatelům internetu například ve střední Evropě naprosto normální, nemusí být na jihu ostrova Gran Canaria vůbec dostupné. Řeč je o internetu, nikoliv jenom o tom vysokorychlostním. V řadě míst i v turistických oblastech je problém s instalací linek, protože projektanti a stavební firmy v dobách boomu vůbec nemysleli na budoucnost a nestavěli kolektory, kterými by bylo nyní možné kabely vést. Vše se ale pomalu mění a radost z toho mají i hotely, které se potýkají se ztrátou konkurenceschopnosti v poskytování internetu svým zákazníkům.

Společnost Telefónica oznámila, že zahájí v blízké době pokládání sítě optických kabelů, které umožní poskytování internetu o rychlosti 100 M/bit. Více než 18 tisíc domácností a podniků se tak může těšit na výhody této nové služby. 

Investice na jihu ostrova přesáhnou 3 miliony euro a nové kabely budou položené, mimo jiné, v oblastech Maspalomas, La Aldea Blanca, Pasito Blanco, Meloneras a El Tablero. Oblast tak získá technologie, které již delší dobu využívají části Gran Canaria, jako Las Palmas, Telde, Agüimes, Ingenio anebo Santa Lucia.

Nová investice dá práci 300 pracovníkům a první přípojky se dají očekávat v průběhu příštího roku.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist