Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdravotní turistika, wellness centra, spa, massages, fitness & aesthetics

První turisté, kteří přijížděli na ostrov Gran Canaria ke konci 19. století, byli přitahováni velmi příjemným podnebím se stálými teplotami a vlhkostí vzduchu a také ostrovními minerálními vodami. Od konce 19.století, kdy byly otevřeny první minerální lázně nedaleko Arúcas, se však již na Gran Canaria hodně změnilo.

Z celé Evropy na Gran Canaria cestovali nemocní s nemocemi plic, žaludku a neurologickými potížemi, přitahováni jednak referencemi, ale také na doporučení svých lékařů. Tato proslulost byla udržována v průběhu mnoha let a rozvinula se v další alternativu k návštěvě tohoto minikontinentu u afrických břehů.

Gran Canaria dnes disponuje širokou nabídkou hotelových, ale i léčebných zařízení nejen pro vyšetření a léčení různých onemocnění, ale také doslova k hýčkání těla a k relaxaci.

V současnosti láká ostrov nejen na spa a wellness, ale také na služby specializovaných center na rehabilitace, thalassoterapii a řadu dalších.

Gran Canaria nabízí centra s vodami bohatými na obsah minerálních látek, které jsou v kombinaci s mořskou vodou ideální k rehabilitacím, k léčbě chronického revmatismu anebo k uvolnění nahromaděného stresu a únavy. K ošetření se využívají dále mořské řasy, mořské bahno, hydroterapie, solné koupele, aromaterapie, thalassoterapie, masáže, parní lázně atd.

Množství specializovaných center na Gran Canaria umožní návštěvníkovi cítit se zde skutečně jako v ráji. Zde se zbaví stresu a únavy a pokusí se zapomenout na každodenní shon při dlouhých procházkách po nekonečných zlatých písečných plážích s křišťálově průzračnou vodou moře či při procházkách po horských stezkách a vavřínových lesích ve vnitrozemí.

Zdravotní turistika – TURISMO DE SALUD
Gran Canaria Spa, Wellness & Health Association
Tel: 928 367 508 / Fax: 928 369 300
info@grancanariawellness.com
www.grancanariawellness.com

THALASSO HOTELY

Gloria Palace Amadores 
La Palma, 2, 35139 Puerto Rico
WEB

Gloria Palace Royal
Tamara, 1, 35139 Puerto Rico
WEB

Gloria Palace San Augustin
Las Margaritas, s/n, 35100 San Agustin
WEB

Lopesan Villa del Conde Resort & Corallium Thalasso
Mar Mediterráneo 7, 35100 Meloneras
WEB

Wellnes & Spa Krabí
Urbanización Taurito, s/n. 35138, Mogán
WEB

ICOT - fitness & aqua fit
ICOT San Agustín Health & Sport
C/ Los Jazmines, 4. San Agustín
WEB

 
 

 

 
TOPlist