Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nějaké plemena psů

 NĚMECKÝ OVČÁK:Soubor:Aksel.JPG

 

Německý ovčák je plemeno služebních psů.
Středně velký pes obdélníkového rámce, silný, energický a dobře svalnatý. Pohlavní rozlišení je zřetelné: psi jsou mohutnější, než feny. Mírně protaženého typu s dobře vyvinutými svaly. Hlava menší, úměrně posazená k tělu, klínovitého tvaru, čenich silný, nosní hřbet rovný. Lícní kosti mírně zakulacené. Uši středně velké, vysoko nasazené, zašpičatělé, natočené dopředu a nahoru, stojící. Oči středně velké, mandlového tvaru. Hřbet rovný, široký, záď dlouhá, mírně spádovitá. Hrudník ne příliš široký, břicho mírně vtažené. Krk suchý, silný. Bedra krátká, postupně přecházející na zadek. Zadek je okrouhlý, plynule přechází ke kořeni ocasu. Ocas vysoko nasazený, bohatě osrstěný, dosahuje alespoň k hleznům i níže. V klidu nesen v mírném oblouku zavěšený dolů, při vzrušení se zvedá.

 Mexický naháč:

     

Mexický naháč je velmi vzácný pes,

, který nemá příliš příznivců, proto mu již několikrát hrozilo vymizení. Tento pes byl původně využíván jako pes hlídací, k tomuto účelu se využívá i nyní a zároveň se chová jako společník, jelikož je to díky své přátelské povaze skvělý pes do rodiny. znakem je to, že nemá srst. Jeho tělo je zcela holé, pouze na hlavě a na špičce ocasu má chomáček chlupů. Na hlavě jsou chlupy krátké a hrubší a na ocase delší a jemné. U tohoto plemene není potřeba pečovat o srst, ale o kůži. Je potřeba ji chránit před sluncem a chránit ji proti vysychání. Mexický naháč je velmi milý a klidný pes, který velmi dobře vychází i s malými dětmi. Je velmi inteligentní a přizpůsobivý. Tohoto psa je potřeba chovat v bytě. Zajímavostí je, že toto plemeno neumí štěkat.    

Dalmatin:    

Dalmatin je sportovně založený pes. Odpovídá tomu jeho atleticky stavěná postava, nadprůměrná fyzická aktivita i neustálý zájem o cokoli, kde se něco děje. Dalmatin je v klidu, pouze když spí. Pokud právě neběhá vedle kola, neplave v rybníce nebo neaportuje a relativně klidně stojí, alespoň bouřlivě mává svým ocasem ze strany na stranu.

Sibiřský hasky: Hasky

Je menší a lehčí než většina ostatních plemen sáňových psů. Přesto je elegantní sibiřský hasky hbitý, zdatný a neúnavný pracovník. Podobně jako ostatní stará severská plemena špiců zřídka štěká, ale s oblibou se jako vlci věnuje společnému vytí. Je velmi populární v Kanadě i v USA. Je to jedno z mála plemen, které může mít oči modré, hnědé, oříškové nebo nestejné. Také jeho srst může být různě zbarvená. Plemeno je vlídné a spolehlivé, takže je velmi příjemným společníkem.f

Francouzký Buldoček:

Francouzský buldoček dorůstá výšky okolo 30 cm v kohoutku a dosahuje váhy 14 kg. Průměrná délka života činí 10 - 13 let. Má širokou hlavu čtvercového formátu. Široká lebka je téměř plochá, stop má silně vyjádřený. Krátký, široký čenich je ohnutý vzhůru, silné pysky visí přes hranaté, široké čelisti. Plemeno má předkus. Nosní houba je vždy černá. Středně velké, netopýří uši jsou umístěny vysoko na hlavě a dosti daleko od sebe. Oči jsou kulaté, nízko položené a poměrně daleko od sebe a barvy tmavé. Tělo francouzského buldočka je podsaditého vzhledu. Krk je krátký a mírně klenutý. Linie svalnatého hřbetu směrem od kohoutku k širokým bedrům stoupá. Od beder k nasazení ocasu naopak klesá. Krátký sukovitý ocas je nošen nízko. Hruď je široká, hluboká a soudkovitého tvaru. Přední končetiny jsou daleko od sebe a jsou kratší než zadní. Srst francouzského buldočka je měkká, krátká, lesklá a těsně přiléhá k tělu. Základní zbarvení je plavé (od barvy bílé kávy po červené), další barvou je barva žíhaná, což jsou tmavé chlupy v barvě plavé. Dále následuje strakoš, kde je základní barva bílá s žíhanými nebo plavými plotnami. Také mohou být jedinci čistě bílí.