Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dětské mini pizzy

Pro 4 dětičky

Budeme potřebovat:

1\2 kostky droždí

špetinka cukru krupice

1 žloutek

50 ml oleje

1\2hrnku mléka nebo vody,asi 150ml

250 g hladké mouky

1 lžička soli

trochu oleje na potření

8 lžic kečupu

4 vejce uvařená natvrdo

8 čersvích oliv bez pecek

1 menší zelená paprika 

trochu pažitky

1 malá cibulka

 

Postup:

1.Do mísi rozdrobíme droždí se špetinkou cukru a utřeme do kašičky.přidáme mléko,žloutek,olej a vše rozmícháme.mouku smícháme se lžičkou soli a přesypeme do mísy.zaděláme hladké nelepivé těsto a podle potřeby přidáme trochu mléko nebo vody.na vále vypracujeme hladký bochánek, vložíme do mísy, povrch poprášíme moukou a necháme kynout.trvá to asi 3\4 hodiny, podle teploty v místnosti.

 2.Mezitím si uvaříme vejce natvrdo,zchladíme jej , olopeme,a nekrájíme na tenké plátky.Papriku omyjeme a nakrajime na tenké plátky.cibulku oloupeme a rozkrojíme.předehrajeme si troubu na 200 stupňů a na plech vložíme peč. papír.vykynuté těsto na valé znovu vypracujeme a rozdělíme na 8 dílů.ty vyvalíme na střední placky o průměru 10-12cm,vytvarujeme,přendáme na plech a necháme odpočívat.

3.povrch potřeme olejema pečeme asi 10-12 minutek.opečené placky potřeme kečupem a vytvoříme obličej nějakého pěkného zvířátka, ze tří plátku vajec,očička a nos, rozkrojenými olivami a prožky papriky doděláme foustkym z pažitky a pusinku s osminky cibule.Nebo si tvář dodělejte podle svých tvořívích nápadů.

Dobrou chuť a hodně tvořivosti přeje adminka Mavi.

Ps:vypadá to asi nějak takhle:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář