Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jsme předávali dárky z předvánoční sbírky

7. 1. 2014

Jak se to zpívá v jedné vánoční písničce... "než řekneš švec, bude po vánocích".... a přesně tak to bylo.  A my se konečně dostali k tomu rozvézt dárečky ze sbírky. Hned po Novém roce jsme byly za kočičáky v Žíkově, předali všechno a chvilku pobyli s každou ze tří skupinek, jejichž obyvatele už jakžtakž známe podle jména až na ty černoušky, ty rozezná opravdu jen paní Hanka Fuksová nebo její maminka. Největší mazlivka je rábská Brmbrm, ta byla totiž stále všude a člověk se divil, když hladil další černou kočičku a na dotaz kteráže to je, dostal odpověď  "no to je zase Brmbrm". Úspěšně jí šlape na paty Majdalenka z chatové oblasti pod Svatoborem, která se také mohla přímo přetrhout, aby si člověka zabrala jen pro sebe. Ale mazlíčků stojících tolik o vaše pohlazení je tam daleko více. Moc by si přáli, aby se na ně přijeli podívat všichni ti člobrdové, kteří si na ně dárečkem vzpomněli. Podle množství dárků kočičky totiž poznaly, že tam v městě za kopcem žije plno kočkomilů a kamarádů všech zvířat. Nebyli jsme jen u skupinky šesti koček z Bernatic, které jsou dosud v léčení a budou podstupovat kastrace, aby mohly být zařazeny mezi ostatní.

Do útulku Hněvice jsme poslali balíček s pamlsky pro Brita. Také jsme mu poslali finanční příspěvek 500,-- Kč od nás šumaváků a od rábských.

O Třech králích jsme byli s dárky ze sbírky za pejsánky v klatovském útulku. Ke krabicím s konzervami a pamlsky jsme přidali pytel povlečení a koberec. Nejvíce péče tam momentálně potřebuje fenečka se třemi štěňátky, asi kříženci joršírka, kteří byli nalezeni v krabici na nádraží. Nás převelice potěšila zprávička, že naše favoritka Ája v těchto dnech našla nový domov. Áju jsme vytipovali pro jedny zájemce, ale nakonec to neklaplo a tak jsme rádi, že teď už to klaplo. Jen malá chybička se vloudila, zapomněli jsme doma foťák, tak jen 2 fotky mobilem:

 

kt_2.jpg

kt_1.jpg