Jdi na obsah Jdi na menu

Breakdance

23. 5. 2012

Breakdance je taneční styl, který se především tancuje na zemi jako akrobatické kousky. Tanečníci tohoto stylu se označuje jako B-boy (Breakdanceboy) nebo B-girl (Breakdancegirl). Vyvinul se mezi afro-americkou mládeží v Jižním bronxu v NY v Los Angles na začátku 70.let.  Tanec se vyvinul z bojového umění a nejvíce breakdance je tomu podobný. 

Historie

Vznikl z bojového umění a stále více se začali využívat hladké pohyby a vlnění, z kterého vzniknul Popping.  Breakdance je taky freestyle při kterém se hlavně využívají otočky a padání na zem.  Další směr je footwork při které se na zemi využívají  hlavně ruce k různým trikům, které jsou něco jako gymnastika. Hlavní prvky jsou: toprock,uprock,footwork,power moves a freeze.

Někdy se přichází z breakdancu do bojového umění zvaného Capoeira.

Taneční souboje

Taneční boje => battly. Soutěží buď jednotlivci nebo skupiny (crew). Mají většinou 3-4 kola(rounds) po kterém má každý B-boy nebo B-girl svůj vlastní vstup. Breakdance má hip hopovou nebo funky hudbu. Mezi battly jsou nejlepší soutěže Redbull BC ONE, Battle of Year International. Země s nejlepšími tanečníky jsou Francie, USA, Korea .

*Nixi♥*

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář