Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2021-2023

 

Obrazek  NOVINKY 2023 Obrazek

pf2024.jpg

1.7.2023
Izzík nesl hodně špatně, že zůstal doma sám bez holek a to až tak, že přestal jíst a strašně se zafixoval na lidské členy rodiny. Tak jsem mu našla kamarádku na srazu adoptovaných chrtů a domů jsme nečekaně dojeli s fenečkou. Jmenuje se Zambra, 2 letá, černá perla plemene španělský galgo. 

358098189_10219468398700111_8797060668491527810_n.jpg

Gebinka 23.3.2010 - 3.5.2023
Gebinka dlouho bojovala se zákeřnou nemocí. Zvládla nemožné, ale bohužel nadešel den, kdy už neměla svůj apetit, svoje zářivá očíčka ... nyní už se prohání se svými kamarády ... moc nám chybíš holčičko

gebinka.jpg

 

Obrazek  NOVINKY 2022 Obrazek

pf2023.jpg


Aminka (Amistad) 2.3.2012 - 9.12.2022
Dnes jsme se rozloučili s naší adoptovanou španělskou holčičkou Aminkou. Byla ten nejhodnější andílek. Přivezli jsme ji před téměř 9 lety, dali jí domov, který neznala a za který se odměnila svojí vděčností a láskou. Holčičko utíkej za svými kamarády.

dsc_6412.jpg


16.4.2022 pokračujeme s dostihy, tentokrát do Lednice. Průběh jak přes kopírák s předchozím dostihem, jak sestavou tak výsledky. Mezi běhy se stavujeme ještě do zámeckého parku na procházku.
Foto dostihy ZDE
Foto z procházku v mixu letošních fotek ZDE 

dsc_6231.jpg prochazky-lednice-17.4a.jpg


2.4.2022 zahájena je i dostihová sezona. Na startu opět jen 2 faraoni, Izzy a Amáta. Izzy svými běhy opět válí a tak dobíhají jak v rozběhu tak ve finále v pořadí 1. Izzy, 2. Amáta. V jejím věku jí to ale krásně běhá a tak jí patří velká gratulace, že je v super kondici.
Foto ZDE 

dsc_6104.jpg


20.3.2022 se účastníme prvního letošního coursingu. Je šílená zima a větrné letiště v Medlánkách tomu dává ještě grády. Takže jsme většinou zalezlí v autě. Na startu jsou jen Izzy a Akasha. Oba běhy absolvují tedy spolu a oba se stávají Mistrem Moravy a umístěním 1. Izzy, 2. Akasha.
Foto ZDE 

dsc_6085.jpg


Leden-březen 2022 Pokračujeme v zimních procházkách v blízkém okolí, občas nám to komplikuje sníh, že se nedá jít dlouhá trasa, když se brodím po kolena. V únoru už sem tam sníh polevuje a pak zase připadá, tak je to jak na houpačce.
V únoru se prohnala obcí vichřice a v okolí došlo k obřím polomům. Březen také patří narozeninám, Aminka oslavila již 10. a Gebča 12. Izík následuje v dubnu 4. narozeninami. Všem přeji moc zdravíčka, ať je nic nebolí a jsou tu s námi co nejdéle to půjde. Gebinka na tom není dobře, ale je to bojovnice a již 5. rokem se pere se zákeřnou rakovinou. Holčičko drž se! 
Mix fotek i z následujících měsíců ZDE 

prochazky-3.2a.jpg polom-18.2e.jpg
 

Obrazek  NOVINKY 2021 Obrazek

imikimi-zo-photo--4-.jpeg

 

Další rok je za námi. Stává se již tradicí, že na web nebyl v průběhu roku nějak čas a tak s posledními hodinami roku doplňuji resty. Jsem ráda, že jsme Vánoce oslavili v plném počtu a mým přáním je, aby tomu bylo tak i příští rok. Tento rok byl opět poznamenán Covidem a tím pádem spousta omezení a zákazů konání akcí. Stihli jsme toho ale hodně, věnovali jsme se rekonstrukci domečku, zajeli jsme s Izzym na pár dostihů, coursingů a klubové výstavy. Největší událostí bylo Mistrovství Evropy v dostizích a mě se splnil jeden ze snů. Nebudu předbíhat, to se dočtete v článku o mistrovství. Gebinka bojuje se zákeřnou nemocí, moc doufám, aby stav byl stabilizovaný, v březnu jí bylo 11 let. Aminka v březnu měla také narozeniny a to deváté, nějaké zdravotní neduhy již také má a tak moc držím palečky, aby zdravíčko sloužilo co nejdéle. Izíkovi byli v dubnu 3 a již si také užil své a začátkem roku bojoval zřejmě s otravou, stav byl hodně špatný, pan doktor ho naštěstí vykurýroval a snad se nám potíže budou vyhýbat. Všem přeji do nového roku hodně zdravíčka, pohody a štěstí.

 

Prosinec 2021 V listopadu a prosinci se již nikam nechystáme a tak chodíme na procházky v blízkém okolí domova. Počasí je takové spíš aprílové, jeden den sníh, druhý den obleva a bláto, třetí den jarní počasí a tak nějak stále dokola. Pár foto z mobilu, vč. vánočních fotek ZDE 

20211224_190529.jpg  20211224_190357.jpg

 

16.10.2021 Další týden se koná námi poslední letošní pořádaný coursing Final Wind Cup. Zásek dostávám hned na cestě, kdy mi volají, že louka není posečená. Toto řešíme až do pozdních hodin, takže příprava dráhy tentokrát bude v sobotu brzy ráno. Louku sečou do ranních hodin, naštěstí to zvládli a aspoň část louky posekali. Trať je tedy postavená dle možností, kterých moc není. Izzy je za faraony sám a vyhrává tedy sám se sebou :) Víkend je náročný, už tím, že je druhý v řadě, na kterým celý víkend spolupracuji s pořádáním. Ale sezonu úspěšně zakončujeme ve zdraví a se spoustou zážitků a úspěchů. Tentokrát bohužel bez fotek.

 

9.10.2021 Závody střídáme za coursing. Po roce míříme do vzdálené Jítravi u Liberce. Na cestu opět vyrážím s Izíkem již v pátek, vezeme na zapůjčení navijáky a čtyřkolku. Na startu je 6 faraonů. Izzy zabojoval a stal se vítězem a odnášíme si titul CACT. Letos si nenechám ujít procházku na nedaleké Sloní kameny, což jsou skály vypadající jako sloni koukající do lesa. Jsou fakt krásné.
Foto ze závodu pouze odkazem paní Knoppové ZDE  
Foto z procházky + mix foto z mobilu říjen + listopad ZDE 

20211010_102533.jpg

 

25.9.2021 Abychom nevyšli ze cviku, míříme na další dostih - Podzimní pohár Mladá Boleslav. Tentokrát s námi jede Eva s Ginem, zkusit trénink. V závodě je Izzy a Amáta. Gino první kolo obíhá, ale druhé již tradičně znuděně vzdává. Ovál ho zřejmě prostě nebaví. Rozběh je v pořadí Izzy (38,82 s) a Amáta. Finále je za dlouhou dobu. Při běhu faraonů jim blbne návnada a na protější rovince jí Izík téměř předbíhá a Amáta ho tedy dotáhla. Návnada se opět naštěstí rozjela a ušáci si doběhli opět v pořadí Izzy (37,17 s) a Amáta.
Foto ZDE

dsc_5930.jpg

 

22.9.2021 Po delší době vyrážíme na výlet, využívám cestu k zubaři, bereme celou smečku a cestou se stavíme na zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou. Gebča je celá natěšená a tak ze začátku řve a tahá, jak za mlada. Aminka zase ze všeho vykulená a Iza by zase vše potřeboval očichat a očůrat. Procházíme krásným nádvořím a rozlehlým zámeckým parkem. Je zde krásně.
Foto ZDE 

dsc_5793.jpg

 

12.9.2021 Z Rybníčku míříme v neděli ráno na dostihy do Lednice na Mistrovství Moravy. V závodě je Izík sám. Na trénink přijeli i štěňata Lexi a Wolfík. Oběma to moc jde. Izzy dobíhá spolehlivě v časech 37,655 a 37,179 s. Je tedy ve skvělé formě. Stává se tam Mistrem Moravy. Po prodlouženém víkendu míříme domů, kde nás čeká Gebča a Aminka. Obě nás vždy mohutně vítají.
Fotogalerie ZDE 

dsc_5670.jpg

 

11.9.2021 Další prodloužený víkend patří Klubové výstavě v Rybníčku. Výstava se bohužel ponese ve smutném duchu, před pár dny nás opustila kamarádka, skvělá ženská, poradkyně chovu a chovatelka našeho prvního faraona Bahirka - Pavla Pipalová, díky ní jsme se dostali do báječného světa faraonských psů. Tato akce je tedy na její počest. 
Po dlouhé době nás posuzuje pan Hořák. Izzy opět ve třídě pracovní, získává CACe. V souboji o KV nás poráží výstavní mazák Setík. Po výstavě se konají ještě bonitace, kde nechávám Izíka uchovnit a úspěšně procházíme s čistým štítem (tedy samé 0). Odpoledne se koná členská schůze, kde jsou předány poháry za výstavní a dostihovou sezonu 2020. Izzy si odnáší pohár za 2. místo ve výstavním poháru. V tom sportovním se umístil na 4. místě. Večer se koná zábava se skvělou kapelou.
Fotogalerie ZDE 

dsc_4873.jpg

 

30.8.-2.9.2021 Mistrovství Evropy v dostizích chrtů, Münster - Německo
Je to tady, dlouho očekávaná vrcholná akce. Izíkovo první Mistrovství Evropy, první zahraniční závod, první start na pískové dráze... Na cestu dlouhou přes 900 km vyrážíme již v pondělí 30.8., počasí prvně přálo, pak se proměnilo v průtrž mračen, na dálnici ihned stálo plno vody, vše jsme v pořádku zvládli a podvečer jsme dorazili na místo, kde již byli první čeští účastníci. Postavili jsme základnu a šli zkouknout dráhu. V úterý nás čekala přejímka, kterou všichni prošli bez problémů. Čas jsme si krátili procházkami v okolí a posezení s přáteli.
Ve středu nastal den "D". Izík běžel v rozběhu s Karinou a Akashou. Rozběh vyhrál v čase 37,98 s a s tímto časem byl také nejrychlejším faraonem. Do finále postoupili všichni faraoni. Iza běžel poprvé z plného boxu. Start měl opět vlažnější, poté se začal probojovávat dopředu. Předvedl, že je opravdu srdcař a při běhu jde vše stranou, nenechal se rozhodit ani atakem soupeře a úspěšně doběhl do cíle v čase 37,75 s. Další pes - finský Távi byl také atakován a vytlačen na kraj dráhy. Bohužel ho to tak zbrzdilo, že fenky, které běžely v závěsu ho předběhly a obsadily tak 2.-4. pozici. Pořadí tak bylo Izzy, Karina, Caracala, Akasha a Távi. Chagy bohužel disq. Izzy se stal Mistrem Evropy 2021!!! Jsem neskutečně hrdá a šťastná. Večer patřil dlouhé procházce a lehké oslavě. Čtvrtek již patřil balení a odjezdu domů. Trochu nás pozlobilo auto, když se rozhodlo na odpočívadle nestartovat a hlásit chybu imobilizéru. Naštěstí jsme měli druhý klíč, se kterým to spolupracovalo a my tak dojeli večer v pořádku domů.
Ujeli jsme více než 1800 km, odvážíme si spoustu zážitků, zkušeností, emocí, jsme unavení, ale šťastní. Velké poděkování patří chovatelce Ivaně Varousové, když nám tohle divoké stvoření svěřila "do péče". Dále mámě, která přežila Izíkovo divoké dětství a pubertu, tátovi, že se mnou absolvuje tyhle šílené cesty po závodech. Další díky paří našemu panu veterinářovi MVDr. Johanidesovi, který dal nejednou Izíka dohromady. Párkrát to vypadalo, že vlastně běhat již moci nikdy nebude a už vůbec ne na takto vrcholné úrovni. Nesmím zapomenout ani na tým dostihové dráhy Kolín, kde se Izzy naučil své první krůčky na ovále a díky dostihové školičce ztratil panickou hrůzu z boxů. Poděkování patří také všem, kteří nás provázejí ať již přímou či nepřímou cestou.
Foto naše ZDE (cesta, zázemí, běhy + bedna siciláků, italáků a faraonů)
Foto z netu ZDE

page349-1138-fulla.jpg

 

15.8.2021 Dalším našim pořádaným courisngem je Holiday Wind Cup v Kozohlodech. Tentokrát nejsou tak velké organizační trable, tak snad bude vše ok. Za faraony jsou na startu Amáta, Karina a Izzy. V prvním běhu běží Iza s Karinou, která si více nadbíhá a tak Izzy svým "poctivým" sledováním moc neměl šanci a celou trať prakticky jen doháněl zkracující si dráhu Karinu :) V druhém kole běžel sám a to se mu povedlo více. Dostal dokonce dost bodů, že ho to z 3. místa vyneslo na místo 2. a titul res. CACT. Foto ZDE 

dsc_0011_edited.jpg

 

Duben - červenec 2021 další mix mobilových fotek. Opět pár foto z procházek, zahrady a domova. Fotogalerie ZDE 

20210721_115950.jpg

 

10.-11.7.2021 Dvoudenní akce v Kolíně - v sobotu Speciální výstava KFP a v neděli dostih. Přijíždíme tradičně již v pátek, abychom si akci užili. Výstavu posuzuje paní K. Vaníčková. Izzy se překvapivě pěkně předvedl (v Kolíně vždy tahá, protože chce jít na dráhu). Byl ve třídě pracovní, zde dostal CACe a postoupil dále. Poté se stal Vítězem speciální výstavy (nejlepší pes) a v boji o nejlepšího faraona se umístil na 2. místě a dostal tedy BOSe. To je zatím náš nejlepší výsledek v takovéto konkurenci.
Neděle patřila dostihu, Izzy tentokrát sám faraon. Doběhl v časech 37,13 a 38,05 s. Zároveň se stal Šampionem pro Krásu a výkon 2021.
Fotogalerie ZDE 

k47a1427.jpg

 

19.6.2021 Výstava adoptovaných chrtů má již 8. ročník, i letos se koná při 13. velkém setkání adoptovaných chrtů opět v RS Nesměř. Posuzování se ujala paní Eva Voborníková a všechna čest, ve velkém horku se s tím poprala skvěle. Aminka se umístila na 2. místě z 5 fenek ve třídě seniorů. Na jaře shodila nějaké to kilo a to jí prospělo. Vypadá zase jako chrt :) Celý víkend nás provázelo horko, ale to je lepší, než když vloni celé dny propršelo. V sobotu večer byla tradičně tombola a aukce, výtěžek akce šel opět celý na účet Galgo v nouzi, stejně tak jako celé výstavní poplatky. Děkujeme JK Animals za podporu akce, moc si spolupráce vážíme.

 

5.6.2021 Vyrážíme na první letošní dostih. Pro nás první na nekonečném zajíci. Na startu je Izzy, Amáta a Akasha. Starty se Izíkovi moc nedaří a chvíli mu trvá, než se rozmyslí, zda má běžet vnitřkem, středem či venkem. V první zatáčce se pak již rovná ke středu. Rozběh i finále se nesou ve stejném duchu a pořadí v obou bězích je Izzy, Amáta a Akasha. Časy Izíka tentokrát 37,34 a 37,41 s.
Foto ZDE
Video od organizátorů ZDE 

dsc_4576.jpg

 

25.5.2021 Pořádáme první NWC coursing. Vše co bylo domluveno se mění, já už začínám být zoufalá. Místo jsme museli změnit, deště rozmáčeli louku v náhradním místě, takže měníme louku. Veterinář 3 dny před závody odřekl účast ... a další navazující potíže + covid opatření. No nějak to zvládneme. Příjezd na náhradní louku je mini cesta a pod bahnem a jiný příjezd není. Takže zapadám, tahá mě traktor, další tací následují. Jak se sem dostanou s obytňákem, to bude bojovka. Všichni jsou dnes výherci, protože výhra je dojet na louku :) 
Samotný závod se nese v pohodovém duchu. Izík ač běžící moc pěkně se rozhodčím nelíbil a umístil se na 4. místě z 5 závodníků. Svůj první závod v kariéře vyhrává Akasha, ale musela jet domů, tak cenu přebírají jiní. Po dlouhé době jsme se viděli s přáteli a přes potíže, které závod provázeli jsme byli rádi, že jsme ho uspořádali.
Foto ZDE 

img_3053.jpg

 

8.5.2021 Závodní a výstavní sezona je opět ovlivněna koronavirovou situací, spousta závodů byla zrušena či odložena. Při první příležitosti tedy míříme na náš letošní první dostihový trénink do Kolína. Izzy zahájil sezonu časy 37,18 a 38,20 s. První běh běžel se sicilákem Ginem a druhý s Ginem a faraonkou Akashou.
Fotogalerie ZDE  

dsc_4565.jpg

 

7.4.2021 Zima byla dlouhá, ale po Izíkově nemoci jsme pomalu začali zase chodit na procházky, které jsme postupně prodlužovali. Forma se postupně Izíkovi začala vracet a tak jsme absolvovali náš první virtuální závod a dokonce jsme se umístili na 10. místě ve své kategorii a na celkovém 45. místě ze všech zúčastněných, což znamenalo, že jsme byli v první polovině startovního pole. Po Izíkově boji doslova o život je toto pro mě neskutečný výkon. Je to pašák a bojovník.

169961663_10215774898484914_3906161953436186155_n.jpg

 

Leden - březen 2021 vkládám odkaz na fotky z mobilu, takový mix z vycházek, zahrady, domova. Izík se dostává znovu do formy po svých zdravotních trablech. Foto ZDE 

20210223_180406_3.jpg

 

1.2.2021 Předchozí dny si Izík užíval procházky, nyní bohužel trávíme čas na veterině. Nevíme, co se přihodilo, ale vypadá to na otravu. Další dny dojíždíme 2x denně na kapačky a Izík se ztrácí před očima. Cokoliv sní, tak vyzvrací. Nyní už ani nechce jíst. Další dny se přestává i vyprazdňovat a situace je kritická. Kapačky pokračují 4. den v řadě. Z Izíka se stala chatrná kostřička bez elánu. Stále jen leží a spí. Kdo ho zná, ví že to byl akční pejsek, který chvíli neposedí. Jako další šanci dostává do kapačky lék, který se dává při zvracení u chemoterapie. Ten konečně zabral a Izík přestává zvracet. Teď musíme rozpohybovat střívka, aby se začal dávat do pořádku. Jelikož jsou velké mrazy, tak ho zabalíme do oblečků a jdeme na krátké procházky, aby se trochu rozpohybovat. Za další 2 dny to zabralo a ani nevíte, jakou má člověk radost z hovňouse! Situace se překulila a pomalu se klouček uzdravuje. Nevíme, co to bylo za sajrajt, ale dalo nám to zabrat. Fakt jsme se hodně báli. 

nemoc--2-.jpg

 

8.1.2021 Zimní procházky a dovádění pesanů ve sněhu, Gebča se i přes své zdravotní potíže dokáže také odvázat. Fotogalerie ZDE 

136651351_10215243796287691_3902238119865175701_n.jpg

 

1.1.2021 Novoroční mrazivá procházka

134577882_10215205299765302_7461095667060318228_n.jpg