Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy 2007 - Asalé

******************************************************************************

16. Moravskoslezská národní výstava psů - Brno 9.9.2007

Třída mladých; V1, CAJC; rozhodčí - pí. Pavlíková Ludmila, CZ

Posudek:

12 měs. fenka, velmi dobrá stavba těla, hlava správného pohl. výrazu, kompletně dobře osvalená, pohyb. mechanika ne zcela optimální, fena je poněkud stresovaná z prostředí.

Komentář:

Touto výstavou splnila Asalka podmínky pro udělení Český junior šampión! Tentokrát jsem na výstavu jela spíše jako divák, protože se v Brně ujal vystavování tatínek, kterého Asalka poslouchá o něco víc, než mě a je v kruhu o něco klidnější, takže i v pohybu se dá alespoň trochu vystavit. Paní rozhodčí trvala právě spíše na pohybu, takže v závěrečném "boji" o BOB se nemusela dlouho rozhodovat a titul dostal druhý faraon, který byl na výstavě - Bayram M.W. Závěrečných soutěží jsme se tentokrát nezúčastnili - náš kruh byl venku, faraoni šli na řadu až skoro jako poslední, tak jsme pěkně "vymrzli" a raději jsme jeli domů. Cestou jsme se stavili na Tradičních bítešských hodech, kde se konal jarmark.

Výsledky faraonů zde

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů - Mladá Boleslav 2.9.2007

Třída mladých; V3; rozhodčí - p. Mudra Antonín, CZ

Posudek:

Roční fenka, obdélníkový formát, mírně bojácná, dobře utvářená hlava, nůžkový skus, již s dobrou hloubkou hrudníku, dobře vtažené břicho, korektní úhlení, hůře se předvádí, zatím neurovnaná v pohybu.

Komentář:

Asalka se tentokrát reprezentovala pěkně v postoji, bohužel v pohybu to s ní byl docela boj a vůbec při běhu nespolupracovala. Od rozhodčího si nechala krásně prohlédnout zuby i prohmatat celé tělo. Ke konci se trošku zklidnila a pohyb také mírně zvládla. Rozhodčí dlouho váhal mezi 3 fenkami, poté nám sdělil, že kdyby byla Asalka klidnější v pohybu, že by jsme vyhráli, ale s tímto předvedením jsme dosáhly "pouze" na ocenění V3 - které nás samozřejmě také potěšilo. Takže doufáme, že vystavování začne Asalku někdy bavit a bude se krásně předvádět.

Výsledky faraonů zde

******************************************************************************

Speciální výstava faraonských psů, podengů a sicilských chrtů - Rudná pod Pradědem 25.8.2007 (Pharaoh Fest Open 2007)

Třída mladých; V4; rozhodčí - p. Harry Vella, Malta

Posudek:

Krásná hlava vyjadřující pohlaví, dobré ucho, dobrá horní linie, správné úhlení, lehce nervózní, velmi hezká. Správná výška, upřednostňuji lepší pohyb.

Komentář:

Asalka se poprvé vystavovala v konkurenci ostatních mladých fen a v kruhu se jich sešlo celkem 7. Asalka šla na řadu jako první, což se jí moc nelíbilo a v pohybu se otáčela na ostatní fenky. Opět se trochu bála rozhodčího, ale nechala si prohlídnou zuby i změřit výšku. Maltský rozhodčí všechny jedince přeměřoval. Konkurence byla velmi vyrovnaná, takže každá chybička zde hrála roli. Byli jsme šťastní, když nás pan rozhodčí postavil na čtvrté místo, což při Asalky skotačení byl veliký úspěch.

Pharaoh Fest Open 2007 zde

Výsledky faraonů zde

******************************************************************************

Česká národní výstava psů - Mladá Boleslav 22.7.2007

Třída mladých; V1, CAJC; rozhodčí - Ing. Petrusová Hana, CZ

Posudek:

Elegantní fena střední výšky, výborná hlava a ucho, dobrý krk, správně vyvinutý trup, správný ocas, výborné postoje a pohyby končetin.

Komentář:

Cestou do MB nás provázel silný déšť. Výstava se koná na dostihové dráze, takže jsme byli šťastní, když jsme zjistili, že náš kruh se nachází pod jednou z výstavních hal a ne na volném prostranství! Asalka se tentokrát vystavovala hezky v pohybu, ale v postoji se jí stát nechtělo. Paní rozhodčí byla velice příjemná a netrvala na detailech postoje, takže jsme dostali krásný posudek a ohodnocení. Je to náš druhý CAJC. Ještě nám chybí jeden k přidělení titulu Český junior šampion, takže doufám, že ještě jednoho CAJCe někde získáme.

V odpoledních soutěží jsme se opět účatnili boje o Nejhezčí mladou fenu. Tentokrát si mladé fenky paní rozhodčí (Jílková Z.) prohlížela již v přípravném kruhu. Asalka se v pohybu docela hezky předvedla a v postoji jsem ji taky občas udržela. Asalka postoupila do užšího výběru mezi 11 fen. Mezi ty úplně nejlepší jsme se nedostali, ale i tak jsme byli moc spokojení!

Výsledky faraonů zde

******************************************************************************

1. Oblastní výstava pro sk. X a vybraná plemena sk. V - Kolín 14.7.2007 (Krása a výkon 2007)

Třída mladých; V1, Vítěz třídy; rozhodčí - p. Karel Hořák, CZ

Posudek:

10,5 měsíční fena, milého, něžného výrazu, správné oko, měkčí ucho, elegantní šíje, měkčí hřbet a volnější pohyb svědčí o mládí feny. Zatím slabší hrudník, ale dobré úhlení končetin. Skus nůžkový, chrup plnochrupý. Typická nekontaktní povaha faraona.

Komentář:

Asalka se vystavovala podruhé venku. Tentokrát už tolik nedivočila, takže vystavování bylo o něco snažší. Pan Hořák má pěkný přístup ke psům a Asalka se ho také nebála a nechala si od něj krásně prohlídnout zuby. V postoji stála hezky a v pohybu se vždy v jednom místě rozhodla, že nepoběží. Ale pan rozhodčí nás nechal kolečko běžet několikrát, tak nakonec to vzdala a běh docela zvládla.

Pan rozhodčí měl úplně jiný styl posuzovaní, než na který jsme zatím zvyklí. Vždy divákům celého psa okomentoval a vysvětlil všechny jeho klady a zápory. Takže pro diváky to byla velmi atraktivní výstava. Nám se tento styl posuzování také docela líbil. Bahirek celý den podporoval Asalku v její "výstavní kariéře" a náležitě ji bránil před vetřelci v podobě ostatních psů.

Výstava je spojená s nedělním dostihem = krása a výkon. Protože je Asalka ještě mladá, nemůže se dostihu účastnit a tím pádem ani soutěžit o Šampiona pro krásu a výkon. Bahču taky dostihy nebaví, tak se závodu ani nezúčastníme.

Výsledky faraonů zde

******************************************************************************

Roční specilání výstava pro Azawaky a středomořská plemena - Lage (Německo) 30.6.2007

Třída mladých; V1, Jugend-Jahressieger 2007, Jugend-BOB; rozhodčí - p. Vitor Veiga, Portugalsko

Posudek:

Typická fena, dobré uši, zuby, oči, krk, horní linie, ocas, mladistvý pohyb a charakter

Komentář:

Viz samostatný článek zde

Výsledky faraonů zde

******************************************************************************

41. ročník Mezinárodní výstavy psů CACIB FCI - Brno 24.6.2007

Třída mladých; V1, CAJC; rozhodčí - p. Němec Josef, CZ

Posudek:

10 měs. fena, na svůj věk dobře vyspělá, dobrá hlava, nůžkový chrup, ve všech proporcích odpovídá standartu, v postoji i pohybu se velmi dobře prezentuje

Komentář:

Na této mezinárodce jsme se poprvé předváděli ve třídě mladých. Asalka se předvedla docela pěkně, tentokrát měla lepší postoj než běh, který byl do písmene "T", na což nejsme vůbec zvyklí. Z ocenění pana rozhodčího jsme měli radost, protože Asalce udělil V1, CAJC. Takže jsme "načnuli" cestu za Českým Junior šampionem (ke kterému je potřeba 3x CAJC). Asalka tedy posoupila do soutěže o BOB (nejlepší jedinec z plemene), ve kterém se utkala se šampiony: Cassiopea Spirit of Millenium (CACIB fena) a Enigma Special News (CACIB pes). BOB získal Enigma Special News. Asalka byla poprvné v kruhu s ostatními faraony a statečně se držela.

Odpoledne jsme se účastnili závěrečných soutěží o Nejlepší mladou fenu (fenky z třídy mladých, které obdrželi titul CAJC). Bohužel Asalka nastoupila do kruhu za velkým černým kníračem. Velký černý pes - těch se Asalé hodně bojí! Takže v závěrečném kruhu byl pro mě velký boj vůbec Asalku v kruhu udržet, natož jí srovnat do výstavního postoje. Do užšího výběru jsme nepostoupili, ale byla to pro nás nová zkušenost.

Na výstavě byl také bráška Asalky - Asar An Ammut. Byla to jeho výstavní premiéra a obdržel známku VD1. Bahirek se na této výstavě už docela nudil. Nejradši by někde běhal coursing nebo aspoň po zahradě "domácí" dostihy! Ale celou výstavu to s námi vydržel.

Výsledky faraonů zde

******************************************************************************

Klubová výstava psů - Lysá nad Labem 5.5.2007

(Klub faraonských psů)

Třída dorost; VN 1; rozhodčí - Mgr. Ovesná Božena, CZ

Posudek:

8,5 měs. stará fena, harm. stavby, na svůj věk velmi dobře stavěná, fena dobrého rámce, ucho správně nasazené, hrudník t.č. méně prostorný, dobře osvalené končetiny

Komentář:

Klubová výstava faraonských psů se nám velmi líbila. Na začátek musím poznamenat, že klub zajistil mnoho sponzorských darů pro každého a krásné poháry. Faraoni šli na řadu jako úplně poslední, tak jsme celý den mohli odpočívat, povídat si se všemi "faraonáři" a užívat si krásného teplého počasí.

Asalka se vystavovala naposledy ve třídě dorostu, kde byla opět sama. Už byla otrávená dlouhým čekáním a tak na ní byla vidět únava i v kruhu. Ale nakonec vše dopadlo dobře, Asalé se předvedla jak se sluší a patří. Dostala opět ocenění VN1 a od klubu obdržela za tuto známku svůj první pohár.

Bahirek celý den prospal v autě a nabíral síly na zítřejší coursing. V Lysé nad Labem jsme se sešli s dvouma bráškama Asalky a to s Asarem (Asar An Ammut) a Arsem (Arsu Anbaj Ammut). Arsu se také výstavy účastnil a Asar přijel jen jako divák. Asalka si s obouma krásně vyhrála a dávala jim najevo, že je to dominantní fenka, která se jen tak nepodřídí ;-)

Výsledky faraonů + podengů zde

******************************************************************************

XIII. Mezinárodní výstava psů - Praha - 29.4.2007

Třída dorost; VN 1; rozhodčí - p. Mudra Antonín, CZ

Posudek:

8 měsíční fenka, správný formát, hezká dobře vyjadřující hlava, rovné hřbetní partie, zatím nepatrně strmější pánevní končetiny, již hluboký hrudník, hezký pohyb.

Komentář:

Naše druhá výstava se konala v Praze, tak jsme museli časně ráno vstávat, aby jsme stihli dorazit do Prahy včas. Při příjezdu k výstavišti nás čekalo dlouhé stání v koloně na parkoviště u areálu. Poté již vše probíhalo bez čekání.

Faraoni šli tentokrát na řadu jako první - nejdříve psi a pak feny. Asalka měla vše z domu natrénované, tak již věděla, co se má na výstavě dělat. Když jsme přišli do kruhu, tak se Asalé zalekla rozhodčího a nechtěla spolupracovat. To se ale po prvním běhu v kruhu změnilo. Pak jí pan rozhodčí pohladil a vše bylo v pořádku. V postoji se jí moc stát nechtělo, ale i to nakonec docela zvládla.

Výsledky faraonů + podengů zde

******************************************************************************

XV. Mezinárodní výstava psů - CACIB Brno - 11.2.2007

Třída štěňat; VN 1; rozhodčí - pí. Dolejšová Olga, CZ

Posudek:

Velice hezká fena s pěknou hlavou, zatím lehce volnější ucho, korektní skus, dobrá horní i dolní linie, správně nasazený nesený ocas. Dobré úhlení a postoj obou párů končetin, velmi pěkný pohyb.

Komentář:

V Brně byla naše výstavní premiéra, na kterou jsme se těšili, ale zároveň jsme byli nervózní. Výstava se nám líbila, paní rozhodčí byla velice příjemná. Asalka zvládla vystavování perfektně a paní rozhodčí se líbila, což se odrazilo na pěkném posudku a výsledném ohodnocení.

Po delší době jsme se opět viděli s faraonskými kamarády a jejich páníčky. Asalka se všem moc líbila a naopak se všichni líbili Asalce. Bahirek nezůstal také pozadu a všechny důkladně přivítal a dělal společnost až do konce výstavy. Setkali jsme se také s Asalky bráškou Asárkem, ze kterého je krásný faraoní kluk.

Výsledky faraonů + podengů zde.

 

Náhledy fotografií ze složky Výstavy 2007