Jdi na obsah Jdi na menu
 


Coursing 2010 - tréninky

24.10.2010 - Česká Ves u Jeseníku
IV. klubový závod MSC

Ghebbi Putimská bránaDruhým naším coursingem ze seriálu klubových závodů MSC byla právě Česká Ves. Brzské ranní vstávání a v 5 hodin už jsme na cestě, aby jsme stihli přejímku. Hned od baráku byla hustá mlha, kterou jsme se prodírali ještě dlouhé kilometry. Místy jsme jeli opravdu krokem, páč bylo vidět jen kousíček před sebe, chybějící čáry a sloupky na silnici tomu moc nepřidali. Naštěstí po vyjetí z Vysočiny se počasí trochu umoudřilo a taky začalo svítat, takže cesta už byla lepší. Po zhruba dvou hodinách jízdy se začaly rýsovat vrcholky hor - Jeseníků. Byla to opravdová nádhera, podzimní listí na stromech zářilo všemi barvami, do toho vycházející sluníčko ... prostě krása. Po osmé jsme přijeli na Ranč Orel, kde se závod koná. Máme to tady moc rádi. Venčíme pesany a jdeme se ohřát do Saloonu, kde probíhá snídaně ubytovaných. Takže čekáme a přejímka se zatím nekoná. Zde je asi jediné záporné hodnocení akce - nemuseli jsme tedy vstávat tak brzo a na cestu jsme mohli vyrazit klidně skoro o dvě hodiny později, což by bylo určitě příjemnější. No nic, snad příště.
Někteří pesani nedorazili, takže organizátoří dávají dohromady rozpis běhů a jde se na to. Ghebbi běží solo ve třídě puppy (6-12 měsíců). Na startu bedlivě sleduje návnadu, která se rozjíždí, startér hlásí GO a Ghebbi vyráží s nadšením. Na druhé kladce se zastavuje a střapeček vyměnuje za kobylince! Hltá je co to jen jde, běhá od jednoho k druhému. No nic, dobíhám k ní a běžíme společně k návnadě, Ghebbi opět vyráží a běží několik kladek, ale opět se zastavuje u "koblížku" a ani moje spolupráce jí nepřivádí směrem ke střapci. Ale i to se nakonec daří a Ghebbi dobíhá do cíle, kde bohužel nikdo není. Já jsem na druhém konci louky, táta někde v poli s foťákem. Takže Gebča chvíli kouše střapeček, ale pak opět vyráží na kobylince! Marně se jí snažíme odchytit, takže teď jsme v roli lovců my. Nakonec Ghebbi pochopila, že jsme již značně nasratí a nechává se odchytit. Všichni si oddechli a může se pokračovat v závodě. Asalka běží s Bahčou. Měla přijet ještě Kesi, ale panička je nemocná, tak nepřijíždí. Ušáci předvedli docela hezký běh, ani jeden si moc nenadbíhal a tak jsem byla moc spokojená. Vše rychle odsýpalo, přestávka nebyla a hned začalo druhé kolo.
Ghebbi dostává tentokrát náhubek, se kterým ještě nikdy neběžela. Z prvního kola byla již značně přežraná kobylinců, tak jsem jí nechtěla již další várku dopřát. Jde se na start, košík Gebči zřejmě nevadí a vyráží. Je jak vyměněná a běží naprosto úžasně, bez zaváhání dobíhá do cíle, kde zakusuje návnadu a dostává piškotek a velikánskou pochvalu. Od navijáku se nás ptají, zda je to opravdu ten pes co "běžel" v prvním kole  Asalka opět běží s Bahčou, tentokrát už zase používají hlavu a tak opět nadbíhají, víc než je třeba, ale už předvedli mnohem horší běhy. Co je nejdůležitější - v pořádku dobíhají oba do cíle.
Čekání na dokončení běhů si krátíme obědem v Saloonu. Táta jen polívku na zahřátí a já steak na indický způsob z kari a ananasem. Jídlo je super, ale přece jen za tu cenu mi tam chybí alespoň ta kari zálivka, která byla jen v podobě pár kapek pod masem  Ještě nemám ani dojedeno a už se jde na vyhlášení výsledků. Ghebbi po svém zvoraném prvním kole končí na 2.místě v kategorii puppy fena s PP a dostává krásnou kokardu, míček a spoustu mlsek od sponzorů. Bahir 7.místo - profi pes s PP a Asalka 6.místo profi fena s PP. Oba dostávají také míček a mlsky. Děkujeme!
Celý den nás provázelo docela teplé počasí - tedy na toto období, občas svítilo sluníčko, ale bohužel fučel vítr, takže jsme celý den chodili zabalený v čepicách či kapucích. Cestou domů jsem fotila nádherné barevné kopce hor. Domů jsme přijeli ještě za světla, což bylo super. Děkujeme organizátorům za super akci a těšíme se na tu příští.

Fotogalerie ZDE (budou doplněny fotky od Jíry a ostatních)

* * * * * * * * * *

24.7.2010 - Jamný u Písku
III. klubový závod MSC

ObrazekSdružení MSC pořádá letos sérii klubových závodů a tento byl první, kterého jsme se zúčastnili. Po vstávání a vyhlídnutí z oken to nevypadalo moc dobře, venku bylo zataženo a pršelo. No nic, tentokrát nekoukám ani na net, zda se závod koná či ne a v 7 vyjíždíme. Táta doma nenašel holinky, tak máme bojový úkol - nějaké koupit po cestě. No snad se zadaří! Cesta ubíhá docela rychle, venku se střídá prudký liják s drobným deštěm a občas to vypadá, že i to sluníčko by chtělo vysvitnout, ale to bylo jen zdání. V 9.15 jsme v Jamným, holinky po cestě nebylo kde koupit a tak pokračujeme do Písku, tam snad nějaký obchod najdeme. V dálce vidíme obuv, ale bez tohoto sortimentu. No nic, vidíme cedule OBI, tak tam míříme, ale cesta k obchoďáku je zapeklitá a směrovky už taky nikde nejsou, ale i to jsme zvládli, čas ubíhá a tak rychle kupujeme holinky a chvátáme zpět do Jamnýho. Přejímku jsme stihli tak tak a potkáváme pana Herouta, který přijel se svojí faraonkou Ahm-Shere.
Zázemí závodu je naprosto úžasné - přejímka je ve stodole, občerstvení a vše potřebné na dvorku. Prostě vše naprosto pohodové. Barča podává informace o závodu a hned se začíná. Závod je rozdělen do několika kategorií, které se dělí podle věku, pohlaví a na psi s PP a bez PP. Běhá se na louce, na které stojí místy voda, ale to nebrání pesanům v běhu. Máme přihlášený všechny 3 pejsany a Ghebbinka běží hned v druhém běhu. Barča jí ukazuje střapeček a na povel GO Ghebbi vybíhá. Běží několik desítek metrů, pak začíná poskakovat a ňufat něco na zemi. Běžím tedy za ní a ukazuju jí střapeček a Ghebbi opět běží a opět ňufá, nakonec dobíhá ke střapečku, kde je odchycena. Na první běh v těchto promáčených končinách to bylo skvělé. Vše pokračuje docela rychlým tempem, takže po malém občerstvení jdou na řadu naši dospěláci. Běží v trojkovém běhu s deerhundem. Všichni běží suprově a v cíli má Bahča dilema, zda na tak velkého psa útočit při zákusu či ne. Nakonec se rozhoduje, že to má cenu, ale deerhound se k návnadě nepřibližuje, tak je to OK, ještě si Bahča zavrčí na Asalku, aby jí nenapadlo si jít kousnout a je spokojen!
Mezi běhy si opět dáváme občerstvení a dle slov obsluhy jsme nejlepší zákazníci, takže jsme dodali pro vysvětlení, že od rána "žereme a žereme"  Počasí se také docela umoudřilo a nekonal se trvalý déšť, pouze chvilkama mrholilo. Většina byla vybavena pláštěnkama a holinama, takže mokro nikomu nevadilo. Organizátoři zatím přestavěli dráhu a Ghebbi začíná kolo druhé. Tentokráte běží až k první kladce, kde jí rozhodila změna směru střapečku, než k ní doběhnu, tak se stíhá podívat za Jírou, který v tomto počasí celý den poletuje po louce a fotí a fotí. Ghebbi pokračuje za střapečkeme a dobíhá do cíle. Super, faraon se v ní nezapře. Opět vše letí a tak jdou na řadu opět Bahča s Asalkou. Tentokrát běží sami a hned po startu si dráhu zkracují (co by se honili, že?), takže míří rovnou na druhý konec louky a dráhu zpět už neflákají a následují návnadu. Již následuje jen pár běhů a je konec závodu.
Vyhlášení výsledků začíná a Ghebbi získává první místo ve třídě baby fena s PP a odnáší si i celkové prvenství z baby kategorií. Asalka se umístila na 3.místě - profi fena s PP a Bahir také na 3.místě-profi pes s PP. Všichni dostávají krásné kokardy a dárečky od sponzorů, kterým děkujeme. Velkou radost nám udělala Ahm-Shere, která vyhrála nejen třídu veteránů, ale také si odnesla celkové prvenství ze všech zúčastněných, ještě jednou gratulujeme! Ještě probíhá focení s kokardama u Jíry. Ale to už se loučíme a pádíme domů! Děkujeme všem za super běhání a za příjemný den s přáteli!

Fotogalerie ZDE 

* * * * * * * * * *

27.2.2010 - Kunětice

ObrazekPrvní letošní coursing jsme absolvovali v Kuněticích u Pardubic. Přejímka byla v 10-11 hod, takže ráno nebylo kam spěchat. Stavili jsme se do oblíbeného zverimexu, kde zrovna probíhala super akce, takže jsme nakoupili vše "potřebné" a jeli do Kunětic. Cesta byla OK, u nás máme ještě spoustu sněhu, ale čím více jsme se od nás vzdalovali, tím méně sněhu bylo a vlasně někde ani nebyl. Po příjezdu do Kunětic začalo bloudění, řídili jsme se fábory, ale ty vedli sice na dráhu, ale nikdo tam nebyl. Přejímka byla u restaurace, kterou jsme nemohli najít, ale společnými silami s dalšími "hledači" jsme ji našli. Zde to bylo horší s parkováním, ale i to se vyřešilo. Přejímka proběhla rychle, obdrželi jsme i členskou kartičku. Jeli jsme tedy na dráhu. Lidičky to byl nadlidský výkon, bahnitá polorozmrzlá cesta, takže jsme raději odstavili auto a šli prozkoumat terén. No nic, na dráhu to bylo ještě daleko, takže jsme to museli risknout a doufali jsme, že nezapadneme. Naštěstí se zapadnutí nekonalo. Tréninky se začaly běhat až po 12-té hodině a vše šlo velice pomaloučku. Naštěstí se vydařilo počasí, svítilo sluníčko a bylo celkem teplo. Nicméně pejsani byli ve vyhřátých autech od sluníčka a užívali si to. Přijeli taky Kuňadry s Cyrílkem, Míťou a Agem a po delší době i Jitka se smečkou (Áda, Dafinka, Tita a nováčci Aiwa a vipetka Miky), a Bára s Esminkou. Takže jsme si trochu popovídali. Kolem 14-té hodiny jsme přišli na řadu. Bahča si již standartně zkrátil dráhu hned po startu a Asalka běžela krásně. Oba si to užili a Bahča předvedl předpisový zákus, takže nám chvíli trvalo, než jsme ho od návnady odtrhli! Oba byli spokojení, že se po dlouhé zimě zase běhá. Chvíli po našem běhu jsme se rozhodli, že pojedeme domů a na druhý běh nebudeme čekat. Bohužel jsme neviděli běžet kámoše vipety ani faraony, ale to ještě letos určitě doženeme!
A již tradičně jsme i dnes něco zapomněli - a to foťák i kameru, takže bohužel nemáme dnešek zdokumentovaný. Fotky doložíme až nějaké "uloupíme"!

Fotogalerie ZDE

 

Náhledy fotografií ze složky www.pharaoh.rajce.net