Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akademie Evernight

 hodnocení: ***  

ak-evr.jpg

Rodiče Biancu odvezli z města, kde žila celý svůj život, a zapsali ji na akademii Evernight, strašidelnou internátní školu, kam chodí studenti, kteří jsou až příliš dokonalí: krásní, bohatí a bezohlední. Bianca ví, že mezi ně nezapadne.
Potom pozná Lucase. Je jiný než ostatní, neuznává snobská školní pravidla a dokáže se svým bezohledným spolužákům postavit. Přestože Lucas Biancu varuje sám před sebou, vzniká mezi nimi pouto, kterému ani jeden z nich nedokáže vzdorovat. Bianca by dala v sázku vše, jen aby mohla být s Lucasem, ale temná tajemství jsou nevyhnutelně předurčena k tomu, aby je od sebe odtrhla… a otřásla vším, v co Bianca až dosud věřila.

 ****

Kniha se mi moc líbila. Bianca popisuje vše tak přesvědčivě. Kniha vtáhne do děje hned od začátku! Láska, upíři, tajemství, přátelé.....

Ale má také pár nedostatků - Na začátku knihy se jednou popisuje, jak její rodiče pijí krev k večeři, ale poté až do poloviny knihy nění zmínka o upírech, krvi nebo čehokoli takového. Bianca o upírech začne mluvit až v době, kdy kousne Lucase.