Jdi na obsah Jdi na menu
 

ČEKO již neposkytuje služby psího hotelu.

 

Údaje o podnikateli

  • jméno a příjmení: Ing. Pavel Kolařík
  • typ podnikatele: fyzická osoba
  • místo podnikání: Hlavňov 47, 580 01 Krásná Hora
  • identifikační číslo: 41275471
  • daňové indentifikační číslo: CZ5905280722
  • úřad příslušný podle § 71 odst. 2 Živnostenského zákona : Městský úřad Havlíčkův Brod

Čeko - výcvik psů, psí škola Havlíčkův Brod

Dobrý den, jmenuji se Pavel Kolařík a o kynologii se zajímám už od útlého mládí. Výcviku a výchově psů se věnuji 30 let. Mým prvním psem byl vlkošedý Německý ovčák Chym z Jizerské zátoky, kterého jsem si pořídil ve svých 24 letech. S ním jsem se naučil základním technikám správného výcviku a výchovy psů a také jsem s ním pravidelně navštěvoval kynologické cvičiště v Havlíčkově Brodě. Už v té době mi bylo jasné, že chci pracovat se psy a také své nabyté zkušenosti předávat dále.

Mým dalším psem byl také vlkošedý Německý ovčák Hasso z POJI. Kouzlu tohoto plemene jsem totiž zcela podlehl. Němečtí ovčáci jsou všestranně využitelní psi, se kterými se lze věnovat nejen výcviku, ale mohou být také výstavními šampiony, kteří každého zajmou mohutnou stavbou těla, chytrým výrazem a lesklou srstí.

V současnosti je mým čtyřnohým kamarádem jak jinak než opět Německý ovčák. Tentokrát jsem si ale zvolil černou variantu tohoto typu a mohu říct, že náš mohutný Bak budí respekt u každé naší návštěvy a je na něj nádherný pohled, když tak běží zahradou a jeho černočerná srst se odráží v odpoledním sluníčku. Je to výborný obranář, stopař a poslušnost mu také nečiní žádné obtíže. V domácnosti s námi žije ještě Jorkšírský teriér Ozzy, kterého si pořídila dcera. Naše psiska spolu vycházejí báječně, což jen dokazuje, že není problémem, aby spolu žili pohromadě malý a velký pes.

Informace o mých psích klientech

Jak jsem již zmínil, výcvikem a výchovou psů se zabývám již 30 let. Za tu dobu prošel mýma rukama nespočet psů nejrůznějších plemen, z nichž mohu jmenovat například hojný počet Německých ovčáků, Labradory, Dobrmany, Rotvajlery, Zlaté retrívry, ale k mým psím klientům patřil i Dalmatin, Stafordšírský bulteriér, Bedlington teriér, Novofundlandský pes, Rhodéský ridgeback, zástupci Leonbergerů, bojové plemeno Tosa inu, Německý křepelák, Maďarští ohaři, Gordon setr, Maltézský psík a mnoho dalších, jejichž výčet by zabral několik řádků. Některé z nich jsem cvičil a někteří byli „hosty“ v psím hotelu ČEKO.

Ke každému z těchto pejsků jsem se snažil přistupovat individuálně, aby bylo dosaženo co nejlepších výsledků a aby se u nás cítili dobře. U větší části těchto psů se jednalo o základní výcvik, u některých o rozšířený výcvik, kdy majitelé měli zájem o složení zkoušek z výkonu, či vykonání bonitace. Některé pejsky jsem připravoval na výstavy a také je osobně předváděl. Měl jsem ale i čtyřnohé klienty, u kterých jsem musel odbourat špatné návyky, či problémové chování, k němuž patřila například reakce na divokou zvěř i jiné psy, utíkání, nezájem o aportování a mnoho dalších nepříjemných projevů chování psů, které obtěžují nejen jejich majitele ale i okolí.