Jdi na obsah Jdi na menu
 

Výcvik psů Havlíčkův Brod

Základní výcvik psů

Tento typ výcviku psů zahrnuje základní poslušnost a ovladatelnost. Pes se při výcviku naučí přivolání, „SEDNI“, „LEHNI“, „VSTAŇ“, odložení na místě i za chůze, chůzi u nohy na vodítku i s obraty a aportování.

Dálší krok při výcviku psa bude jeho socializace a to jak ve skupině dalších psů, tak ve skupině osob, čímž dojde k předcházení agresivního chování psa, či negativních reakcí na okolí.

Rozšířený výcvik psů

Tento typ výcviku psů obsahuje výše uvedené části základního výcviku. Také se může jednat o nácvik specifických prvků dle konkrétních požadavků majitele psa.

Rozšířený výcvik psů se může také skládat ze základního výcviku psa a některé z následujících možností.

Možnosti výcviku psa

a) + nácvik obrany, při němž spolupracuji se svazovým figurantem

b) + nácvik stop

c) + nácvik obrany i stop

Socializace a výchova štěňat (tzn. do 12 měsíců věku psa)

Jedná se o osvojení základních prvků nezbytných při výchově štěňátek, mezi něž patří například zvykání na jméno, zachování čistoty v bytě, či nácvik tzv. kořistnického pudu.

Nácvik obrany (ve spolupráci se svazovým figurantem)

Nácvik stop

Odstranění problémového chování psa

K takovému chování patří především agresivita (na osoby/ jiné psy/ jiná zvířata), bázlivost, napadání jiných zvířat, neovladatelnost, reakce na divokou zvěř (př. na srny, zajíce), nebo nezájem o aportování.

Příprava psa na zkoušky z výkonu

V případě zájmu majitele psa mohu tyto zkoušky i složit, neboť mám dobré znalosti zkušebních řádů, dle kterých se různé zkoušky z výkonu posuzují.

Příprava psa na bonitaci nebo zkoušku chovnosti

Bonitaci nebo zkoušku chovnosti mohu v případě zájmu vykonat. Mám zkušenosti se stavěním psů do posuzovacího postoje i s předváděním psů.

Příprava psa na výstavu, případně i její absolvování