Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria - Grilovací párty pod Roque Nublo

p1054975_resize.jpg

Z důvodů nebezpečí požárů může být využití grilovacích kempů v letních měsících dočasně omezeno. 

CELODENNÍ VÝLET S GRILOVÁNÍM

Chcete si na Gran Canaria vyzkoušet své grilovací umění v nadmořské výšce větší než je nejvyšší česká hora Sněžka? Chcete zažít skutečné grilovací dobrodružství mezi opravdovými kanářany a pochlubit se doma svým přátelům? Pro přiblížení, co vás během grilování čeká, se podívejte na naše krátké VIDEO

Program výletu obsahuje trasu šestihodinového výletu Střecha Gran Canaria, během kterého shlédnete 

Vyhlídku na Maspalomas a písečné duny - údolí tisíce palem - tradiční kanárskou vesničku Fataga - palmovou oázu a vodní mlýn - horské město San Bartolomé - tradiční kanárské vinařství  nebo etnografické muzeum - sopečné krátery a hluboká údolí - oblačnou skálu Roque Nublo - borovicové lesy - vysokohorské přehrady - místa odpočinku a relaxace místních obyvatel - nejvyšší horu Gran Canaria (1.949 mnm) - výhledy na Roque Bentayga, městečko Artenara a sever ostrova - za dobrého počasí výhledy na ostrov Tenerife, Gomera, Fuerteventura a nejvyšší horu Španělska - sopečný kráter Los Marteles - údolí s obydlenými jeskyněmi - historické město Aguimes

a dále je program rozšířen o grilování a piknik v délce 3 až 4 hodin.

ORGANIZACE VÝLETU

Výlet vlastně začne o několik dní dříve, kdy s vámi vyjasníme, jak naložíme s vaším rozpočtem (cena kateringu dle počtu osob, viz ceník dále), domluvíme si jídelníček a co budete chtít grilovat (ryby, maso, mořské plody, klobásy atd), jak budete chtít maso naložit, jak velké porce si pro "účastníky zájezdu" přejete a co si přejete za nápoje. Společně si zároveň odsouhlasíme grilovací propriety, množství uhlí a další nezbytné pomůcky. Není problém vás vyzvednout v hotelu a maso nakoupit společně. 

V den výletu vyjedeme z místa Vašeho ubytování podle programu výletu Střecha Gran Canaria (popis výše) tedy směr nejvyšší hory ostrova, zastavíme se na vyhlídce s nádherným pohledem zpět na moře, duny a celou oblast Playa del Inglés, Maspalomas a Meloneras a budeme pokračovat údolím "tisíce palem" přes horské město až do nejvyšších partií ostrova (platí pro destinace Maspalomas, pro lokality Puerto Rico a Mogán je výjezd do hor přes městečko Mogán). Kousek za Oblačnou skálou Roque Nublo (se zastávkou na fotografování) dojedeme do místa, kde se tradičně setkávají obyvatelé Gran Canaria a užívají si zde tradici jim tak vlastní - grilování a bohaté stolování

Po příjezdu na griloviště společně vybereme vhodný gril, vybalíme věci, zabydlíme si sezení a stůl a než se nám rozhoří uhlí a připravíme první várku jídla, určitě nikdo z nás nepohrdne chlazenými nápoji, sklenkou šampaňského nebo kanárským ovocem. Postupně si budeme společně připravovat maso dle vašeho výběru, ryby a krevety, také zeleninu. K pití bude k dispozici minerální voda, pivo, víno či šampaňské, tak jak si to naplánujete před výletem. To podstatné na celé grilovací části výletu je to, že "masterchefem" jste vy nebo vaši přátelé, my zajišťujeme přípravu v obchodech, grilovací vybavení, pomocnou ruku na místě včetně úklidu nádobí a griloviště, dále dopravu a samozřejmě roli osobního průvodce po celý den.

S námi pouze grilujete, jíte a užíváte si nádherné chvilky s rodinou či přáteli v přírodě, my se staráme o "servis kolem"

V průběhu grilování, které nám včetně přípravy zabere asi 3 hodiny, je možnost krátkých vycházek po okolí v nádherném jehličnatém lese, tak nezvyklém v nadmořské výšce kolem 1.700 metrů. 

Po grilování bude následovat zastávka na vyhlídce na nejvyšší hoře Gran Canaria - Pico de Las Nieves - ve výšce jen pár metrů pod 2 tisíci metry. Za příznivého počasí je nádherná viditelnost na nejvyšší horu celého Španělska - Pico de Teide na sousedním ostrově Tenerife, dále na momumentální skály Roque Nublo či Bentayaga a na celou oblast jihu ostrova s dunami, mořem a majákem v Maspalomas. 

Zpáteční cesta začne zastávkou u raritního skladiště ledu a bizarního skalního útvaru připomínajícího Pravčickou bránu. Dále budeme pokračovat s několika zastávkami na focení severní části ostrova a přístavu v Las Palmas zpět do místa Vašeho hotelu. Po cestě jako bonus navštívíme ještě sopečný kráter. Návrat zhruba po devíti hodinách. 

UPOZORNĚNÍ

Upozorňujeme, že v letních měsících (červen - září) může být grilování úřady z důvodu velkého sucha a nebezpečí vzniku požáru zakázáno. 

Vyhrazujeme si právo změny termínu či zrušení výletu z důvodu nepříznivých klimatických podmínek (déšť, sníh, nízké teploty). Vždy se budeme snažit společně s vámi najít náhradní termín. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuv a teplejší oblečení (zejména v měsících říjen - březen).

Balená  voda je během výletu pro všechny zdarma, netahejte se s ní z hotelu!

Vezměte si sebou nabíječku na telefon, foťák nebo kameru. Na výletu je možnost dobití baterií. 

ODJEZDY podle času vaší snídaně, oběda nebo večeře. Výlet trvá minimálně 9 hodin. 

Minimální počet účastníků : 2

ÚHRADA VÝLETU

CENA výletu za auto 2-4 osoby*: 120 € 

CENA výletu za auto 5-8 osob*: 290 € 

CENA kateringu** za dospělou osobu (připlácí se k ceně výletu): 40 € (dítě do 12 let 20 €)

* platí pro destinace Maspalomas, Playa Inglés, San Augustín, Meloneras, Pto Rico, Amadores, ANFI, Taurito/Pto Mogán, Las Palmas příplatek 20 

** obsahuje 0,7 kg surovin pro grilování, lahev vína nebo šampaňského, 3 piva, 1,5 litru nealko nápojů, 0,5 kg zeleniny dle výběru, 0,5 kg ovoce dle výběru. Uhlí, grilovací vybavení, nádobí, úklid a příprava před výletem je v ceně. 

Zdůrazňujeme, že cena výletu je za auto, cena kateringu je za osobu. Cestovní kanceláře obdobné výlety nenabízejí. 

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě :-). Před výletem vás požádáme o zálohu na nákup potravin a nápojů ve výši ceny kateringu podle počtu osob (např. 5 osob = 200 €)

Pro skupinu více než 8 osob vypravíme autobus s kapacitou 9 až 52 osob, cena je odvislá od počtu cestujících. Na přání zajistíme profesionálního kuchaře. Informujte se u nás, zpracujeme vám cenovou nabídku. 

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečnostní systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575, z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Využijte SKYPE : Grancanariaservis.cz a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-)

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na e-mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, požadovaný termín, název hotelu a počet osob.  

Těšíme se na Vás!

fotografie6109_resize.jpg

fotografie6120_resize.jpg

fotografie6116_resize.jpg

fotografie6122_resize.jpg

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář