Jdi na obsah Jdi na menu
 


Základní organizační pokyny k našim výletům

22. 9. 2019

Každý náš výlet je  individuální, protože nevytváříme velké nesourodé skupiny, kde se jednotliví účastníci vidí v den výletu poprvé a naposledy. O tom, kdo s vámi pojede na výlet, si rozhodujete vy sami, my k vám nikoho cizího nepřidáme. 

Aby váš zvolený výlet byl pro vás skutečně mimořádným zážitkem, doporučujeme vám k přečtení několik "obecných rad", jak se na výlet s námi připravit. 

Nejprve ke koronaviru: všechna opatření byla zrušena, roušky se nosí již jen v pečovatelských domech a v nemocnicích na specializovaných odděleních. 

Přesto: na výlety s Vámi jezdíme vždy zdraví, bez příznaků nachlazení a stejnou míru ohleduplnosti očekáváme i od Vás, v případě známek nachlazení či jiné nemoci si dovolujeme Vaši objednávku odmítnout. Stejnou možnost máte v případě pochybností i Vy.

Auto (mikrobus, bus) je určeno vždy jen pro Vás a Vaše blízké, pro skupinu, kterou si sami vytvoříte 

Auto pro Vás v den výletu přijede k vašemu hotelu, v čase a na místo, které si společně domluvíme. Jaké konkrétní přijede auto Vám oznámíme večer před výletem, stejně tak i jak poznáte řidiče a průvodce v jedné osobě. 

Po skončení výletu vás odvezeme na místo vyzvednutí, tedy zpět k místu, kde trávíte dovolenou. 

Odjezd na celodenní výlet doporučujeme nejpozději v 09:00, nejvhodnější čas je 08:30, ale samozřejmě se přizpůsobíme času Vaší snídaně. Obecně ale platí, čím dříve tím lépe, kvůli počasí. Po vašem příletu na Gran Canaria se nám ozvěte na tel. +420 702 560 575, domluvíme si přesný čas odjezdu, až budete znát časy snídaní. 

Balená voda je pro Vás během výletu k dispozici zdarma v objemu až 2 litry na osobu podle délky výletu.  Na přání je možné zajistit za příplatek 5e box s ledem na chlazení vody případně na chlazení nápojů, které si na výlet přinesete. 

Během plánovaných přestávek výletu je možné krátké občerstvení z vlastních zásob. Vezměte si  sebou jídlo (ovoce, snack), pokud máte v hotelu all inclusive, požádejte si o balíček. Pozor ale, v autě se některé potraviny (salám, sýr, máslo, atd.) mohou během cesty zkazit. Po dohodě je v některých případech možná zastávka po cestě v restauraci nebo v obchodě, ovšem za cenu ztráty času a prodloužení doby výletu, hodina čekání stojí 10 euro. Požadavek na zařazení obědu do programu výletu je nutné sdělit minimálně 24 hodin předem. 

Na výlet si vezměte pohodlnou obuv, je nezbytné si na výlet vzít sebou zásobní teplé oblečení, na horách nebo na severu ostrova může (nemusí) být nižší teplota než u moře na jihu a může (nemusí) foukat studený vítr. Vezměte si raději více, auto to uveze, po příjezdu se domluvíme podle aktuálního počasí, ale v principu stačí svetr nebo mikina. V měsících od října do dubna je nezbytné mít sebou ponožky. 

Pokud je součástí výletu trek (například k "Oblačné skále" Roque Nublo u celodenního výletu Do středu ostrova), je nutné si sebou do tašky (batohu) vzít vhodnou obuv na přezutí. V zimních měsících doporučujeme (na jakýkoliv trek) nejen trekovou obuv, ale i oblečení. Většina trekových tratí našich výletů vede v horách a v nadmořské výšce nad tisíc metrů, kde v zimních měsících je výrazně chladněji než na jižním pobřeží, kde se lidé koupou, na horách jsou mraky a častější deště. V nejvyšších partiích ostrova také může sněžit. 

Nezapomeňte na pokrývku hlavy a krém na opalování, sluníčko je zde pro Středoevropany poměrně silné a doporučujeme především na horách a první dny po příletu používat krém s faktorem minimálně 30 (v létě nejlépe 50). Musíte respektovat, že sluneční čas se od toho "na hodinkách" liší skoro o dvě hodiny a slunce je nebezpečné i pozdě odpoledne. Krém nedoporučujeme kupovat na Gran Canaria ve stáncích či supermarketech, ale v lékárnách (Farmacía) nebo odborných prodejnách (Parafarmacía). Osobně doporučujeme z lékáren vysoce kvalitní a antialergické opalovací výrobky ISDIN

Další praktické rady k dovolené (například k pitné vodě a pod.) naleznete na našem webu GRANCANARIAFORUM.CZ, zejména věnujte pozornost radám Praktickým radám po příletu  nebo na informačním a diskuzním webu GRANCANARIAINFO.CZ v části Cestujeme na Gran Canaria.   

Během výletu, ať na plánovaných zastávkách nebo podle vašeho přání, můžete fotografovat či filmovat krásnou kanárskou přírodu či města nebo památky. Vezměte si proto na výlet USB kabely k mobilům či foťákům, během cesty je možné dobití v autě z velkokapacitní power banky nebo ze zásuvky. 

Úhrada výletu je v hotovosti. 

Pokud si budete přát upřesnění výletu, prosíme kontaktujte nás.

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat Vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit, změnit jeho trasu a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně zadarmo HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář