Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trekking, pěší turistika

Ceník v PDF

Věřte, že ostrov Gran Canaria je turistickým rájem nejen kvůli plážím a moři, ale i díky množství skvělých turistických stezek. Vedou většinou ve vysoko položených místech a každá jinde končí než začíná. To v podstatě znamená, že ta samá trasa, která je jedním směrem a třeba z kopce příjemným rodinným zážitkem, může obousměrně otestovat vaši kondici.

Abyste se mohli věnovat krásám ostrova, vychutnat vysoké skály nebo borovicové háje a do hotelu se vrátili jen příjemně unavení, využijte naši nabídku, která spočívá v tom, že vás odvezeme na start vybrané trasy a budeme vás ve sjednaný čas čekat na jejím konci. Samozřejmostí je, že vás upozorníme na krásy a možné nástrahy celé trasy. Jako odměnu vás pak zavezeme ještě na jednu či dvě památky, vždy máme pro naše zákazníky připravený nějaký bonus!    

A NYNÍ K JEDNOTLIVÝM TREKŮM :-)

 

 

Příspěvky

Camino de Santiago Gran Canaria

Nebudeme vás mystifikovat, tato turistická trasa "Camino de Gran Canaria" nemá nic společného se svatojakubskou cestou do Santiaga de Compostela. Tato cesta je cestou mezi sopkami. Cesta, která dokonale odpovídá tématu "kontrastní krajiny", kde poutník krok za krokem objevuje pohádkový ostrov Gran Canaria. Trasa se dělí na 4 etapy, které spojují Maspalomas na jihu a Gáldar na severu. Cesta může vést i přes Tejedu. My jsme pro vás připravili tu nejzajímavější část. 

 

Trek ke kanárské 'Pravčické bráně', zvané 'Okno do oblak'

Skalní útvar Ventana del Nublo tak trochu připomíná českou Pravčickou bránu, i když je výrazně menší. Brána je umístěná na horském hřebenu a je produktem eroze vulkanického útvaru, starého asi dva miliony let. Od skalního oblouku jsou úchvatné výhledy na skálu Roque Nublo a za dobré viditelnosti samozřejmě i na sousední ostrov Tenerife s nejvyšší horou Španělska, Pico de Teide.

 

Z nejvyšší hory přes přehradu až na Oblačnou skálu

A co všechno uvidíte? Skutečné TOP z hor ostrova! 

Východní pobřeží - zelený subtropický sever - vinařská oblast - sopečný kráter - tradiční kanárská města a architektura - sněžné jámy - rekreační oblasti v horách - výjezd na nejvyšší horu - borovicové lesy - trek z nejvyšší hory přes "PRAVČICKOU BRÁNU" , horskou přehradu a Roque Nublo - výhledy na Roque Nublo, Bentayga a ostrov Tenerife - staré kanárské město v horách - údolí tisíce palem - palmová džungle - vodní mlýn - vyhlídka na oblast Maspalomas - písečné duny.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Trekking, pěší turistika | Komentářů:

Trek na Roque Bentayga a návštěva horského města Tejeda

Pěší výlet ke skalnímu monumentu Roque Bentayga, sjezd do centrálního kráteru a prohlídka horského městečka Tejeda, jednoho z nejkrásnějších španělských měst. Návštěva kultovní kanárské cukrárny.  

 
Celý příspěvek | Rubrika: Trekking, pěší turistika | Komentářů:

Trek na Roque Nublo a k horskému jezeru

Pěší výlet ke skalnímu monumentu Roque Nublo s různým místem startu a cíle. Navštívíte skály "mnich", "žába" a samotnou "Oblačnou skálu", sestup vede přes vysokohorské jezero. Fakultativně výjezd na nejvyšší horu ostrova Pico de Las Nieves, prohlídka grankanárského vinařství a města San Bartolomé. Střední obtížnost, doba chůze cca 150-180 minut. TOP vyhlídky na horské masivy, střed ostrova, jižní pobřeží a západní národní park a ostrov Tenerife s nejvyšší horou Španělska Pico de Teide (za dobré viditelnosti). 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Trekking, pěší turistika | Komentářů:

Trek od horských přehrad přes čtyři údolí do Gran Caňonu

Půldenní výlet s návštěvou horských přehrad, malé horské vísky a samozřejmě s trekem v délce 16 kilometrů. Před trekem (nebo po něm) navštívíme vyhlídku na duny Maspalomas a kanárské městečko Fataga s nádherně upravenými domy s nenapodobitelnou kanárskou architekturou. V průběhu treku se seznámíte s krajinou a přírodou mezi městečkem Ayaguares a údolím Fataga, právem nazývaným Gran Caňon. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Trekking, pěší turistika | Komentářů:

Z Artenara cestou nad centrálním kráterem do Cruz de Tejeda

Celodenní výlet s českým privátním doprovodem, návštěvou jeskynních obydlí, původních kanárských měst, nejvyšší hory ostrova, mladým sopečným kráterem a samozřejmě s trekem v délce 8 kilometrů. Vysokohorská trasa po hraně centrálního sopečného kráteru ostrova, který vyhasl před asi 10 miliony let. Krásné borovicové lesy, pláně, výhledy do středu ostrova a na dno kráteru, kde leží město Tejeda a na čedičové monolity, které zůstaly z původního límce jižní stěny kráteru, tedy skály Roque Reyes, Roque Bentayga a samozřejmě Roque Nublo. Opravdové TOP z přírody ostrova. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Trekking, pěší turistika | Komentářů:

Za tajemstvím pláže Güi güi

Kdo by neslyšel o tajemné a lidskou civilizací téměř neposkvrněné pláži na Gran Canaria - Güi güi. Středně náročný trek na celý den Vás zavede do krajiny, kam skutečně nevede žádná cesta. Panenská příroda, vysoké a divoké skály západního pobřeží, žádná civilizace. Güi güi je takovou grankanárskou Shangri La.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Trekking, pěší turistika | Komentářů:

Vzhůru k „Oblačné skále" Roque Nublo

Pěší výlet ke skalnímu monumentu Roque Nublo, výjezd na nejvyšší horu ostrova Pico de Las Nieves (příplatek) a jako bonus prohlídka  horského města San Bartolomé. Nižší obtížnost, doba chůze cca 90 minut. TOP vyhlídky na horské masivy, západní a jižní pobřeží a ostrov Tenerife s nejvyšší horou Španělska Pico de Teide. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Trekking, pěší turistika | Komentářů:

Kráter Bandama a okolí

Trasa vhodná i pro méně zkušené pěší turisty, krásné výhledy na pobřeží i na hory. Cca 6,5 kilometru. Jako bonus na závěr návštěva rybářské vesničky s obydlenými jeskyněmi.  

 
Celý příspěvek | Rubrika: Trekking, pěší turistika | Komentářů: