Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střecha Gran Canaria a originální grankanárské vinařství

pc300578resize_resize.jpg

Půldenní výlet (šest hodin čistého času) v osobním autě pro čtyři cestující s českým řidičem a průvodcem v jedné osobě, který Vás seznámí s nejvyšším pohořím ostrova, historickými městy, krásnou architekturou, zelenými údolími, sopečnými krátery a vše doprovodí podrobným výkladem z historie i současnosti Gran Canaria. Naše výhody máte přehledně ZDE

Jedeme místy, kde neprojede autobus ani minibus, uvidíte místa, která jiným zůstanou skryta. 

CO UVIDÍTE? POSUĎTE SAMI!

Vyhlídku na Maspalomas a písečné duny - údolí tisíce palem - tradiční kanárskou vesničku Fataga - palmovou oázu a vodní mlýn - horské město San Bartolomé - tradiční kanárské vinařství  nebo etnografické muzeum - sopečné krátery a hluboká údolí - oblačnou skálu Roque Nublo - borovicové lesy - vysokohorské přehrady - místa odpočinku a relaxace místních obyvatel - nejvyšší horu Gran Canaria (1.949 mnm) - výhledy na Roque Bentayga, městečko Artenara a sever ostrova - za dobrého počasí výhledy na ostrov Tenerife, Gomera, Fuerteventura a nejvyšší horu Španělska - sopečný kráter Los Marteles - údolí s obydlenými jeskyněmi - historické město Aguimes

Výlet je vhodný i pro děti do 10 let Jeho součástí je  hledání šišek v lesích, krmení ještěrek a i pro děti zajímavá návštěva nejvyšší hory ostrova.

CENÍK VÝLETU

Cena je za auto, nikoliv za osobu.

Auto je určeno pouze pro vás a vaši skupinu/rodinu. Počet osob v autě si určujete vy sami.                        

CENA za auto : 

destinace cena za cestu tam a zpět 
Maspalomas, Playa del Inglés, Meloneras * 79  
San Augustín, Bahía Feliz 79  
Puerto Rico, Amadores, ANFI 85  
Taurito, Mogán 87  
Las Palmas  99 €

* včetně Bahía Feliz, El Tablero, Campo International, San Fernando, Vecindario

Ceny platí pro objednávky od 1.6.2019.

Cena je za auto (osobní auto s kapacitou 1 až 4 osoby).

Cestovní kanceláře obdobné výlety nenabízejí, pouze v rámci tzv. celodenních akcí (které však trvají stejně jako náš výlet šest hodin), většinou bez českého průvodce a bez výkladu během jízdy nebo bez provedení památkou, většinou i bez výjezdu na nejvyšší horu Gran Canaria a především bez zastavení u skály Roque Nublo, to vše v cenách od 60 euro za osobu. 

V sobotu a neděli účtujeme ke standardní ceně výletu příplatek 10% k ceně. 

Zdůrazňujeme, že cena není za jednu osobu, ale vždy za auto. Auto je určené pouze pro vás. My k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme.

ÚHRADA výletu se provádí v hotovosti k rukám řidiče a českého doprovodu znalého ostrova v jedné osobě. 

PROGRAM VÝLETU

Vyjedeme z Vašeho hotelu a než projedeme krásným údolím Fataga, navštívíme vyhlídku nad Maspalomas, odkud je nádherný pohled na celé jižní pobřeží, na duny, Playa del Inglés, Meloneras, pouhým okem je vidět maják v Maspalomas.

Pokračovat budeme údolím se skutečně tisíci palmami, navštívíme městečko Fataga a shlédneme vodní mlýn a venkovský hotel s palmovou džunglí. Kvůli palmám, historickému centru města a opraveným původním kanárským domům se zvažuje zápis lokality jako kulturní památky UNESCO. 

Dále dojedeme do města San Bartolomé s krásným historickým centrem. Pod radnici tohoto města patří například Playa del Inglés, Maspalomas, San Agustin, Tablero, Fataga nebo třeba Salobre. V centru původního sopečného kráteru se ve výšce kolem 850 metrů nad mořem rozkládá krásné staré město, které patří mezi nejbohatší města Španělska. Centrem města je samozřejmě náměstí s radnicí, která má krásný dřevěný balkon. Vedle stojící kostel upoutá svou historií, sahající až do 17.století. 

V San Bartolomé se nezapomeneme zastavit v místním kanárském vinařství a ochutnáme sklenku červeného, bílého nebo růžového vína ze zaručeně grankanárských hroznů (degustace není v ceně výletu, sklenka vína stojí max 2 eura). Víno má skutečně mimořádnou chuť a to nejen díky vinicím položeným ve výšce kolem tisíce metrů nad mořem a dostatku sluníčka, ale také proto, že vybraná bílá i červená vína zrají v barikových sudech. Víno ale třeba i kosmetiku z vinné révy je možné si zakoupit i sebou a přivést tak svým blízkým skutečně nefalšovaný a originální dárek z Vaší dovolené. Vinařství je otevřené každý den od 10 do 16 hodin, v neděli od 10 do 14 hodin. Alternativou prohlídky vinařství je návštěva etnografického muzea. 

Ze San Bartolomé budeme pokračovat směrem k nejvyšší hoře Gran Canaria - Pico de Las Nieves. Po cestě se zastavíme na vyhlídce u skalního monumentu Roque Nublo, budeme obdivovat pohledy na horské vesničky a obrovskou přehradu (možnost lehkého treku s převýšením 200 m na skálu Roque Nublo za příplatek 12e, prodloužení výletu o cca 90 minut).

Následně pojedeme borovicovými lesy a zastavíme se na místě, kde canarios tráví volný čas grilováním a pikniky.  Zde budeme mít cca 20 minut na malý oběd v přírodě, nezapomeňte si vzít sebou jídlo. Zastávku využívají i děti pro hledání skutečně obrovských kanárských šišek.

Následně po obědě dojedeme až na nejvyšší horu Gran Canaria Pico de Las Nieves. Zde je k vidění (za dobrého počasí) celý jih ostrova včetně písečných dun a majáku, na západě národní park Tamadaba, skalní monumenty Roque Nublo i Bentayga a v dálce nejvyšší hora Španělska na sousední Tenerife. 

Určitě po cestě na Pico de Las Nieves "nakoukneme" na severní pobřeží a v dálce uvidíme za dobrého počasí i hlavní město Las Palmas včetně přístavu.

Na nejvyšší hoře budeme mít přestávku cca 15 minut s nádhernými výhledy do okolí. Za příplatek 12 eur je možné připravit přípitek šampaňským

Z nejvyšší hory sjedeme k sopečnému kráteru Los Marteles a na pobřeží budeme sestupovat údolím s obydlenými jeskyněmi. Na závěr navštívíme Aguimes, bývalé sídelní město kanárských biskupů a údolí s obydlenými jeskyněmi Guayadeque s návštěvou trvale obydlené jeskyně (bez záruky). 

VÝLET JE MOŽNÉ SPOJIT

- s trekem k čedičovému monolitu Roque Nublo, symbolu Gran Canaria (info o treku ZDE) - příplatek 12 euro (prodloužení výletu o hodinu a půl)

- s návštěvou písečných dun Maspalomas - příplatek 6 euro (prodloužení výletu o půl hodiny)

- s návštěvou nejvýše položeného města Artenara s kostelem v jeskyni a návštěvou jeskyní upravených pro bydlení - příplatek 26 euro (prodloužení výletu o 2,5 hodiny)

- s návštěvou přístavu Puerto de Mogán, města Mogán a dvou horských přehrad - bez příplatku, nejede se do města Aguimes a údolí Guyaydeque

- s návštěvou města Teror na severu ostrova, známého slavnou balkonovou ulicí a katedrálou s patronkou všech kanárských věřících madonou Virgen del Pino - příplatek 22 euro (prodloužení výletu o dvě hodiny, nejede se kráter Los Marteles a město Aguimes)

- s návštěvou města Tejeda, jednoho z dvaceti nejkrásnějších španělských měst, ležících na dně centrálního sopečného kráteru. Součástí je i návštěva kultovní mandlové cukrárny - příplatek 18 euro (prodloužení výletu o hodinu a půl)

- s návštěvou originálního kanárského trhovce s nepřebernou nabídkou kanárských specialit, jako jsou mandle, omáčky, sýry, pomazánky, rumy, likéry, marcipán z mandlí a spousty dalších laskomin, ale také oblečení, klobouků, šátků etc. - příplatek 5 euro, prodloužení o cca 30 minut.

- s malým studeným piknikem (sezónní ovoce, zelenina, salámy, pečivo, víno, příplatek  10 eur/osobu)

- se zastávkou v restauraci s pravou originální kanárskou kuchyní (prodloužení výletu o hodinu, příplatek 8 euro)

Prosíme, informujte nás o Vašem přání přede dnem výletu, nejlépe při jeho objednání.

ORGANIZACE VÝLETU

Každý výlet je individuální a s každým zákazníkem projednáváme před výletem všechny jeho detaily, včetně oblečení, obutí, jídla, pití etc. Základní organizační pokyny k našim výletům najdete ZDE

Auto pro Vás přijede k hotelu, přes email nebo sms sjednáme místo setkání. Po skončení výletu Vás odvezeme opět na stejné místo. 

Na výlet doporučujeme pohodlnou obuvteplejší oblečení do hor (zejména v měsících říjen - březen). V letních měsících nezapomeňte přibalit opalovací krém, případně pokrývku hlavy. Pro trek si vezměte pevnou obuv a oblečení do hor.

Součástí (ceny) výletu není oběd, za příplatek zorganizujeme studený piknik nebo zastavíme v kanárské restauraci. Budeme však mít cca 20 minut zastávku v lese na malou svačinu, nezapomeňte si vzít sebou jídlo, případně z hotelu balíček. Zastávku využívají i děti pro hledání skutečně obrovských kanárských šišek.

Balená  voda je během výletu pro všechny zdarma, netahejte se s ní z hotelu!

Pokud není v organizačních pokynech k výletu vedeno jinak, výlet je vhodný pro děti od 2 let věku. 

Vezměte si sebou nabíječku USB kabely, na telefon, foťák nebo kameru. Případně je na výletu možnost dobití baterií většiny mobilních telefonů. 

ODJEZDY : doporučený čas odjezdu na výlet je 08:30 hodin od hotelu, nejpozději však v 9 hodin, není-li dohodnuto předem jinak. S ohledem na počasí doporučujeme především v zimních měsících odjezd co nejdříve. Výlet trvá minimálně 6 hodin, spíše 6,5 hodiny, pro lokality Taurito a Mogán to může být až 7 hodin. 

Auto je určeno výhradně pouze pro Vás a Vámi určené spolucestující, my k Vám nikoho cizího do auta nepřidáme. Omlouváme se ale, že nebudeme akceptovat Vaše požadavky na zajištění dalších spolucestujících.  

Vyhrazujeme si právo výlet bez náhrady zrušit a nebo jeho termín přesunout a to především z důvodu nepříznivého počasí nebo zásahu vyšší moci (stávka, výluka, živelná pohroma, varování a výstraha meteorologů a pod.).

Maximální POČET OSOB v osobním autě : 4. Výlet nelze realizovat pro více než 4 osoby v jednom autě. Mikrobus ani autobus trasu neprojedou. 

Máme řešení i pro skupinu 5 - 8 osob. Vypravíme MIKROBUS a z půldenního výletu společně s vámi naplánujeme výlet celodenní se slevou 5%. Chcete-li poznat ostrov se svými přáteli či známými z dovolené, domluvte se a ušetřete

Myslíme i na Vaše děti a máme pro ně HOMOLOGOVANÉ AUTOSEDAČKY

  • dětský zádržný bezpečností systém pro skupinu 0+ (od 0 do 13 kg) - foto
  • autosedačka pro skupiny 1+2+3 (od 9 do 36 kg)- foto
  • dětský podsedák pro skupinu 2+3 (od 15 do 36 kg) - foto
  • nebojte se, na výlety jezdí s námi i děti od 6 měsíců věku 

REZERVACE je jednoduchá. Zavolejte nebo pošlete sms na český mobil +420 702 560 575. Z ČR nám voláte a smskujete za normální český tarif.

Zavolejte a domluvte vše potřebné. 

MLUVÍME ČESKY :-)

Jsme i na facebooku Grancanariaservis.CZ a GRANCANARIAFORUM.CZ.

Při rezervaci e-mailem zašlete zprávu na mail grancanariaservis.cz@gmail.com ve formě : jméno, příjmení, kontaktní telefon, hotel, požadovaný termín, počet osob.

Těšíme se na Vás!

Vytisknout