Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu
 


O NÁS

Bydlíme v malé vesničce jménem Zdoňov u Polských hranic, v chráněné krajinné oblasti Adršpašsko-teplických skal.
Kočkovité šelmy, které chováme, serval - kočka bažinná - ALC, karakal a další podléhají registraci Cites. K jejich chovu je potřeba povolení od Krajské veterinární správy.

Takže než si pořídíte takovou kočičku, musíte kontaktovat Krajskou veterinární správu, pod kterou spadáte. Požádat pracovníka, který to má na starost o veškeré informace, aby výběhy odpovídaly velikosti a vybavení, které jsou nezbytné k chovu a vydání povolení. Nejdůležitější je ale to, zjistit si veškeré informace, ať už od chovatelů, tak i třeba z internetu, co samotný chov obnáší, jak se dané šelmy - kočky chovají a co od nich očekávat.

Doporučuji kontaktovat více chovatelů a ne pouze jednoho, protože jsou chovatelé, kteří Vám při snaze udat kotě, řeknou cokoliv, jen aby kotě udali - bohužel. Více o úskalích s výběrem kotěte se dočtete zde.


Už mne kontaktovala spousta lidí, jestli máme na prodej servala, že by chtěli kotě. Téměř všichni viděli pouze fotky a videa na facebooku a nebo youtube, takže měli představu, že serval je velká mazlíci se kočka, jako domácí, která je vhodná do bytu 3+1. POZOR o tom to ale není, šelmy jsou mazlící se kočky ve většině případů jen do doby, kdy dospějí a poté začíná být problém. My jsme si pořídili třeba nejdříve hybridní kočky savannah, které mají servalí krev a mají spoustu společného se servalem a až po delší době jsme se rozhodli pro chov servala, poté kočky bažinné a nakonec ALC.


Jelikož jsme milovníci zvířátek, tak u nás najdete takovou "malou zoo". O všechny naše zvířecí miláčky se staráme s manželem sami a jelikož jich je už požehnaně, tak to není vůbec jednoduché. Nikdy jsme se nezbavili žádné kočičky i těch v tzv. kočičím důchodu, protože zastáváme názor, když nám posloužili v chovu, tak se jim budeme věnovat i nadále až do konce jejich života. Spousta lidí si myslí, když chováme takové kočky, že určitě žijeme v luxusu, ale opak je pravdou. My nelpíme na luxusu a blaho našich zvířátek je pro nás daleko více přednější, než jakákoliv věc. Takže je rozhodně nemáme zavřené v klecích, aby nám nedej bože něco neponičili např. sedací soupravu atd. A proto jsou také od nás koťátka luxusně vymazlená. Dělá nás šťastnými vidět v jejich očích klid a spokojenost. Mimo savanových a bengálských koček máme také:

  • Chausie
  • Servala stepního - Leptailurus
  • Kočku bažinnou - Felis chaus
  • ALC, asijská leopardí kočka - Felis prionailurus bengalensis 
  • Karakal - Felis caracal
  • Papoušky Žako
  • Anatolský pastevecký pes
  • Středoasijský pastevecký pes
  • Cibetka africká (Civettictis civetta) 

https://tica.org/

 
 



Fotoalbum


Facebook



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 12
Celkem: 1611233
Měsíc: 17521
Den: 1061