Tipy na snídani
9. 8. 2012
- celozrnný chléb, žervé na potření, 30%sýr na obložení
- 50govesných vloček,100gbílého jogurtu 3%, 5g lískových jader,lžíčka medu
- celozrnné pečivo s150g cottage sýrem,100g rajčat
- musli (nezapékané), půlka banánu,200ml mandlového nápoje (možno nahradit mlékem), 1 lžička mandlí
- pečivo s avokádovou pomazánkou : avokádo oloupejte, rozmačkejte a smíchejte s Lučinou, citronovou šťávou utřeným česnekem, pepřem a solí. Pomazánku namažte na celozrnné pečivo.
- ZAPEČENÉ VEJCE V HRNÍČKU S PORKEM: 50 g porku podusíme na 1/2 lžičky másla, osolíme, opepříme, zalijeme 50ml sojové smetany (možno obyčejné) a chvilku povaříme. Zahustíme 1 lžičkou lněného semínka a vmícháme 1 lžičku parmezánu. Dejte do zapékacího hrnku, rozklepněte navrch vajíčko a posypte lžičkou parmezánu a zapečte v troupě.
- MRKVOVÁ POMAZÁNKA S TOFU - nakrájenou půlku cibule podusíme ma 3 lžících vody.50g rozdrceného tofu,100g uvařené mrkve, 2 lžičky sypkého bujonu bez glutamátu,1/2 lžičky olivového oleje, 1/2 lžičky saturejky, 1lžičku medu, 1-2lžičky citronové šťávy, 1/2 lžičky zázvoru, sůl dáme do mixéru i s podušenou cibulí a mixujeme do hladka. podáváme s celozrnným pečivem.
- TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA S FAZOLEMI 100g fazolí z konzervy řádně propláchneme a rozmačkáme, přidáme lžičku olivého oleje a promícháme. Přidáme 100g tuňáka z konzervy ve vlastní šťávě, jemně nasekanou petželovou nať, osolíme, opepříme, promícháme. Podáváme s celozrným pečivem.
- JOGURTOVÁ SNÍDANĚ - 200ml bílého jogurtu 3%, 25g sušených nasekaných švestek, 20g kešu oříšků,lžička medu. Smíchat a dobrou chuť.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář